SİYASET

Hilal Kaplan : CHP’nin stratejisini açıklıyorum

Tarih
29 Mayıs 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Hilal Kaplan
Amerikan Başkanı Lyndon Johnson hakkında anlatılan bir hikâye vardır. Kendisi ABD Kongresi'ne girme yarışındayken, asistanını yanına çağırır ve rakibi hakkında bir domuzu da içeren iğrenç bir dedikoduyu yaymasını ister. Asistan şaşkındır, "buna dair hiçbir delilimiz yok ama efendim" der. Johnson nettir: "Olsun, onun yalanlandığını duymak istiyorum." CHP adayının kampanyasını takip ederken aklıma ister istemez bu anekdot geliyor. Zira nerdeyse her gün yeni bir yalan haber dolaşıma sokuluyor. Bunu bazen bizzat CHP adayı yapıyor; bazen onun kesin destekçisi olduğunu bildiğimiz isimler.
Örneğin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki (İBB) odasına kendisinin getirdiği Atatürk tablosunun indirildiğini basına söylediler. Ertesi gün, yardımcılarının İBB'ye gelerek tabloyu kendilerinin aldıkları video kaydı basınla paylaşılarak bu iddia yalanlandı.
Katıldığı bir programda, "Şehit itfaiye erini ziyarete gittim, İBB sitesinden onu bile kaldırmışlar" diye ağladı. İBB, aynı gün haberin olduğu yerde durduğuna dair link paylaşarak açıklama yaptı.
"İBB'de 1798 makam aracı var" diye bir iddia yaydı. Ertesi gün İBB, bu rakamın içinde otobüslerden cenaze nakil araçlarına, işçilerin kullandıklarıkamyonetlerden ambulanslara, hasar tamir araçlarından zabıta araçlarına değin belediye bünyesindeki tüm araçların olduğuna ilişkin ayrıntılı bir rapor yayınladı.
CNNTürk'te katıldığı programın ertesi, kendisini çeken kameramanların işten atıldığını Halk TV canlı yayınında söyledi. CNN de yapımcı firma da hiçbir kameramanın işine son verilmediğine dair açıklama yayınlamak zorunda kaldı.
Ancak nafile. Doğru ayağa kalkana dek, yalan dünyanın etrafını dolaşıyor ve CHP adayının güvendiği de tam olarak bu.
yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;