EKONOMİ

Hasan Öztürk : Devlet damarlarında buz gibi kan dolaşan ejderhaya benzer

Tarih
10 Ağustos 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Hasan Öztürk

Serin kanlı kalmayı başarabilmek gerek. Bireyler, sade vatandaşlar duygularıyla hareket edebilirler. Hatta duygularıyla hareket etmeleri daha “insani” bir yaşam için de gerekli hattı zatında…

Ancak, devleti yönetenler… Milyonların geleceğine karar verenler. Ya da koskoca bir milletin akıbeti konusunda karar alıcılar serin kanlı olmakla mükellef.

Devlet, damarlarında buz gibi kan dolaşan ejderhaya benzer. Soğukkanlı olacak ki, badireleri, engelleri, sorunları bir bir aşabilsin.

Aştı da..!

Türkiye 24 Haziran’dan sonra Cumhurbaşkanımızın deyimiyle, “Ekonomik bir saldırıyla karşı karşıya.”

Bu saldırının boyutları her geçen gür artıyor. Döviz stoklarımız eriyor. Milli gelirimiz daralıyor. Piyasaları karıştırmak için türlü türlü yöntemlerle üzerimize geliyorlar. Dolar, bunlardan sadece biri.

Bahaneleri de ilginç; bir pastörün ev hapsinde tutulması!

Bu bildiğimiz kurt-kuzu hikayesi.

Hani şu suyun alt tarafındaki kuzuya, “Suyumu bulandırıyorsun” diyen kurt misali. Kurt, kuzuyu yemeye karar vermiş, gerisi bahane.

Amerika ve uluslararası çevrelerin bir kısmı Türkiye’ye “bedel ödetmeye” karar vermiş, “pastör” bahane!

Pastör bu saatten sonra salıverilse bile bence Türkiye başarmıştır. Başarısı şu dur, “din adamı kisveli” karanlık Amerikalı ebelemiştir!

Bundan sonra ev hapsinde dursa ne olur, durmasa ne olur. Sonuçta o din adamı kisveli karanlık adamı devlet deşifre etmiştir. Olay bundan ibarettir.

Serin kanlı kalmaya gelince… Burada asıl sınav başlıyor!

Üzerimize tüm enstrümanlarla gelenlere karşı devlet adamlarımızın serin kanlılığı bizi uzun soluklu mücadelenin sonunda nefes aldığımız günlere ulaştıracaktır.

Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanacak “Ekonomide yeni model” bu açıdan son derece önemlidir.

Takip edeceğiz.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;