GÜNCEL

Harun Alanoğlu : Mesaj alındı, hainler hâlâ aramızda

Tarih
02 Nisan 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Harun Alanoğlu
Ülkede Cumhuriyet tarihinin en heyecanlı günleri yaşanırken Türkiye’nin en büyük markalarından olan ve hemen herkesin zihninde FETÖ’yle yan yana duran bir firmanın yaptığı rezil reklam herkesi gerdi. Böyle bir ortamda böyle bir reklamdan gerilmemek için de zaten ya bu ülkede yaşananların farkında olmamak ya da CHP’li olmak gerekirdi. Reklamın bazı ayrıntılarına bakalım. “1 Nisan geliyor hesaplaşma zamanı yaklaşıyor” cümlesi yapılacak bir şakayı değil alınacak bir intikamı vurguluyor ki bu cümle konunun içeriğine binaen çok anlamlı olmuş. Reklamın ana karakterinin bir çocuk olması lazımdı ama çocuk değil hatta reklamda hiç çocuk yok, ana karakterin yapılan şakalardan mutlu olması lazımdı ama mutlu da değil, her karede bir korku ve endişe var. “Sana sürprizlerim olacak, acılar seni bulacak” gibi cümlelerin aralarına serpiştirilmiş fotoğraflar da gayet manidar.

Arkada neşeli bir müzik ve devamlı hunhar bir tonla konuşan ses eşliğinde dönen görüntülerde önce “Eve dönerken gözünü bir parlama alacak” sonra da “evini folyoyla kaplanmış bulacaksın” yazıyor, biz daha bir evin folyoyla kaplanması gibi saçma bir şeyin nasıl bir şakaya hizmet edeceğini anlayamamışken karşımızda bomba patlaması grafikleriyle çevrilmiş bir ev görüntüsü beliriyor ve mesajı daha ilk anda alıyoruz. Hiç de çocuklara hitap etmeyecek şekilde çizilmiş üzeri kanlı bir pasta dilimi, verilen mesajı bozmayacak şekilde gösterilen küçük bir biberle masumlaştırılmaya çalışılmış. “Aniden kendini kale direği olarak bulacaksın, pis burunla çekilmiş şutlar seni bulacak” sözünün de art arda saldırılara maruz kalacaksın demek olduğunu herkes anlamıştır.

Daha da irdelemeye gerek yok, bunun reklam adı altında hazırlanmış aşağılık bir mesaj olduğunu düşünmek için yeterince geçerli sebep var.

FETÖ’nün en bariz huylarından biri yaptığı bir işte başarılı olduğunda başarıyı tek başına sahiplenip dibini sıyırana kadar övünmesi, başarısız olduğunda ise yapılan işle alakalarını kendilerini bile inandıracak kadar profesyonelce inkâr etmesidir. Ama bir huyları daha var, hani köpeklerin duygu durumları değişince verdikleri tepkiler vardır; mesela kızınca hırlarlar ya da iyi bir şey olacağını düşündükleri zaman istemsizce kuyruklarını sallarlar ya, bu FETÖ de öyle işte, bir planları varsa her şey olup bittikten sonra başarıyı üstlenirken kullanmak üzere izler bırakıyorlar, yani kuyruklarını sallıyorlar.

Bunun örneklerini 15 Temmuz’dan bir yıl önceki reklamlarında darbeyi işaret ederlerken de darbe girişiminden bir ay önce TV kanallarında “Keşke profesör olacağıma albay olsaydım şu dönem de daha çok işe yarardım” derlerken de gördük, tabi başarısız olduklarında “Olanların bizimle alakası yok, tiyatro bu” dediklerini de gördük ama bugün sorun biraz daha değişik. FETÖ tüm gücüyle saldırıp başarısız olduğu halde şimdi yine kuyruk sallamaya başlamışsa kendilerininkinden çok daha büyük bir saldırı kokusu almış olabilir. Önümüzde kazanmamız gereken, 15 Temmuz’dan çok daha büyük zaferler var, hazırlanın. Selam ve dua ile…

Diriliş Postası
2 Nisan 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;