GÜNCEL

Hande Fırat : Fetö dağılıyor mu? Yeni bir yapılanmaya mı gidiyor?

Tarih
15 Temmuz 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Hande Fırat

SON dönemde sosyal medyada FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen’in sağlığı ve örgütün bundan sonraki yapılanmasına ilişkin birçok spekülasyon dönüyor. Spekülasyonları bir tarafa bırakarak, gerçekte neler olduğunu, olası bazı durumlarda örgütün nasıl bir yol haritasına hazırlık yaptığını üst düzey kaynaklarımla konuştum. Edindiğim önemli bilgileri sizlerle paylaşacağım. Ancak  önce dünyanın sözde en büyük “demokrasi savunucusu” Amerika Birleşik Devletleri’nin hepimizin bildiği ancak bizzat bir Amerikalı yönetici tarafından dile getirdiği gerçeği hatırlatacağım.

DARBE PLANLAMA İTİRAFI

Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, CNN televizyonunda bir programda kendisini, “başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri” olarak tanımladı. 15 Temmuz 2016’da Bolton, Beyaz Saray’da değildi. Ancak Bolton’ın bu sözleri; ABD yönetiminde üstelik Beyaz Saray’da her zaman başka ülkelerde darbe planlayan görevliler olduğunun kanıtıdır. Lütfen aşağıda güvenlik kaynaklarıyla yaptığım görüşmelerden ortaya çıkan analizi bu sözleri aklınızda tutarak okuyun...

81 YAŞINDA...

FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen 81 yaşında ve şeker hastası. Sağlığıyla ilgili spekülasyonlar var. ABD’de olduğu biliniyor. Ancak şimdiden ondan sonrasının tartışılmaya başlandığı malum. Peki ne planlıyorlar? İşte üst düzey kaynaklarıma göre yanıtları:

KONSEY GÜNDEMDE

Silahlı kült örgütler, liderleri ölünce ya da örgütü yönetemez hale gelince; kavgayı, bölünmeyi önlemek için üst düzey isimlerinden konsey oluştururlar.

Aynı yöntemi Öcalan yakalandıktan sonra PKK uyguladı.

Konseyin temel amacı dağılmayı önlemek ve tabanı bir arada tutmaktır. Kısacası konsey, liderin yerine geçmeye çalışacaktır.

Başarılı olup olamayacaklarını zaman gösterecektir.

KASALARINDA ALTIN VAR

Örgüt hain darbe girişiminden önce malvarlığını yurtdışına kaçırdı. Altın ve paralar ABD, Avrupa, Afrika ve Asya’da gizli kasalarda, gizli evlerde tutuluyor.

Artık Türkiye’de güçlü değiller. Ancak bu paraları, altınları yurtdışında yer edinmek, o ülkelerde taraftar edinmek, özellikle de siyasiler için kullanıyorlar.

En çok ABD’de para harcıyorlar. Demokratlara yatırım yapıyorlar.

Lobi faaliyetlerinin yanı sıra gazetelerde Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine haber yaptırmak için kullanıyorlar.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;