SİYASET

Hacı Yakışıklı : Yerel seçimlere 4 ay kala başkent kulisleri

Tarih
12 Kasım 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Hacı Yakışıklı

Türkiye’nin yerel seçimleri “ittifak görüşmeleri” ile başladı ve Ak Parti ile MHP bildiğiniz gibi “Cumhur İttifakı devam ama yerelde ittifak yok” noktasına geldi. Öteki tarafta CHP-HDP-İyi Parti-SP ittifakı söz konusu, ancak bu bazı yerlerde gizli olacak. Niye gizli? MHP’den ayrılanlar ve “dışarıdan gelenlerin” kurduğu İyi Parti ile HDP arasındaki ittifakı seçmen kabul etmez. CHP’nin ise açık-gizli sıkıntısı yok, zira CHP’li seçmen HDP ile beraber yürünmesine karşı çıkmıyor. Aslında bu sosyolojik bir denklem ve incelenmesi gereken bir toplumsal vaka olarak karşımızda duruyor.

“ANKARA’DA SON DURUM”

Seçmenin ortak fikri, “Ak Parti Ankara ve İstanbul’u kaybederse Türkiye’yi kaybeder” şeklinde tezahür ediyor. 

Kulislere göre Melih Gökçek aday olmuyor, oğlu Osman Gökçek için ise taban “şu an” sıcaklık göstermiyor. Melih Bey Ankara’ya büyük hizmetler etse de toplumsal taban kendisini belediye hizmetlerinde değil daha farklı alanlarda görmek istiyor. Melih Gökçek’in bu ülkeye hizmetleri muhakkak beklenen bir vakadır, ancak bunu Ak Parti ekseninden ayrılarak yaparsa maksat hâsıl olmaz. 

Ankara için Mehmet Özhaseki, İstanbul için Binali Yıldırım ismi kulislerde “açık ara” önde gidiyor. Altındağ’da Veysel Tiryaki, Keçiören’de Mustafa Ak, Mamak’ta Mesut Akgül, Gölbaşı’nda Fatih Duruay, Kahramankazan’da Lokman Ertürk ilçelerini büyüttüler, geliştirdiler. Arada spekülasyonlar yapılsa da parti tabanı ve hizmet ettikleri çevreler tarafından seviliyorlar ve haklarında FETÖ yahut başka türlü şaibeler yok! 

Ankara Büyükşehir’e kimin geleceği önemli ve herkes gönlünden geçeni söylüyor. Ancak son sözü Ak Parti Genel Başkanı sıfatı ile Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Bu sözü söylemeden evvel de parti teşkilatlarına, anketlere, sivil toplum kuruluşlarına, uzmanlara varana dek geniş bir araştırma yapacak. O vakte kadar yazılanların hepsi kulis bilgisinden öteye geçemez. 

“Kaynaklarımdan şöyle sağlam bilgiler aldım” diyenler “şu günlerde” tamamen yalan söylüyor. Adaylar en erken ay sonunda netleşmeye başlar. 

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;