GÜNCEL

Hacı Yakışıklı : Muhalefetin “hayal” diye kurduğunu Başkan Erdoğan “hatıra” diye anlatıyor!

Tarih
14 Mart 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Hacı Yakışıklı

“Ayasofya ile Kudüs ne alaka” diyenler; “Amerika ile Kudüs ne alaka” demiyor ama bir türlü!

Başkan Erdoğan “One Minute” dediğinde; “Eyvah, yandık, bittik, ABD bedel ödetir” diye dizlerini dövenler İsrail Cumhurbaşkanı Herzog Ankara’ya gelince; “One Minute ne oldu?” diye eleştiriyor. Onlar “Yeni Türkiye” kavramı ve yüzyıllık politikalardan habersiz!

Şimdi en dört köşe muhalifler bile; “Türkiye’nin dış politikası iyi gidiyor” diyorlar; ama olayların “iyi noktaya” nasıl geldiğini söylemiyorlar! Türkiye Libya’da mücadele ederken; “Ne işimiz var?” diyenler Suriye’deki operasyonlara “YPG bize mi saldıracak?” diye karşı çıkıyorlardı. Son yaşananlarla “ne olduğunu” gördüler.

Başkan Erdoğan Ankara’da ne söylüyorsa Van’da, Washington’da, Berlin’de, Mekke’de aynısını söylüyor; ama Sayın Kılıçdaroğlu “Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar” bir vaziyet içinde! Yozgat’ta muhtarlara; “Kandil’i yerle bir edeceğim” diyor; Diyarbakır’da, “Askeri operasyonlar dursun” diyenleri sessizce dinleyip, ortak basın toplantısı yapıyor.

Muhalefet genel başkanlarının hayal diye anlattıkları projelerin hepsini Recep Tayyip Erdoğan çoktan yaptı ve şimdi hatıra diye anlatıyor. Muhalefettekiler anlatacak bir şey bulamayınca “Biz sistemi değiştireceğiz” demeye başladılar ve adına “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” dediler. Yeni bir şey yok, eskiyi süsleyip pazara çıkardılar! 

Meral Hanım; “HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyoruz” diyor. Kemal Bey; “Masada HDP’yi yok saymıyoruz” diyor. Sonra ikisi bir araya gelip, “Ülke yöneteceğiz” diyorlar!

“TANSU ÇİLLER”

% 0.5 oy oranına sahip partiler bile “ittifak” diyerek masa etrafında toplanınca 2002 seçimlerinde % 9.54 oy almasına rağmen istifa eden Tansu Çiller’de “siyasete dönme” fikri oluştu. Çiller’in muhakkak anlatacakları var. Parti kurar veya kurmaz; ancak aktif siyasete içerisinde tecrübelerini anlatması önemli.

“MİLLET İTTİFAKININ ADAY PROFİLİ”

Millet İttifakı’nın henüz bulunamayan “çok gizli” Cumhurbaşkanı adayı acayip bir şey olacak!

Kafası CHP, gövdesi İyi Parti, sağ parmaklar Gelecek Parti, sol parmaklar Deva Partisi, bacak Saadet Partisi, ayaklar HDP!

Kafa “yürü” diyecek, “ayak” geri gidecek, “gövde” otur oturduğun yerde diyecek, “parmaklar” hani bana diyecek, “bacak” da bu ortamda saldım çayıra mevlam kayıra diyecek! Fırsat bulurlarsa da işte terörle mücadele, küresel ekonomi falan öyle bir arkadaşa bakıp çıkacaklar herhalde!

“YETKİLİLERE NOTUMDUR”

Lütfen bazı konularda “yalanlar” alıp başını gitmeden önlem alın ve erken davranın!

Nasıl erken davranılır? Mesela “yurt tartışmaları” olduğu esnada Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu öyle net ve hızlı davrandı ki hepimiz Türkiye’de kaç yurt olduğunu, hangi yıllarda ne kadar kapasite olduğunu, kaç öğrencinin açıköğretim fakültesine gittiğini falan hepsini öğrendik! Bakın bugün “yurt konusu” hiç açılıyor mu? Açılsa bile “şak” diye rakamlar söylenince ağızlarını “pat” diye kapatmıyorlar mı?

Birileri “ayçiçeği yağı” mı dedi? Siz anında rakamları vereceksiniz. Birileri “döviz kuru” mu dedi? Siz anında nedenleri açıklayacaksınız. Ama Sevilay Yılman gibi isimlere değil, toplumun geneline konuşacaksınız.

“İSRAİL CUMHURBAŞKANI NİYE GELDİ?”

BM Genel Kurulu’nda “Kudüs ve Filistin halkı” diyen tek dünya lideri Başkan Erdoğan’dı! Ne çabuk unutuyorsunuz? İsrail Cumhurbaşkanı geldi, çünkü Türkiye onları Libya’da yendi!

Libya tartışmalarını unuttunuz mu, yapmayın yahu? Orada Türkiye “resmi yönetim” olan ve BM’nin de tanıdığı Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni destekledi.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;