SİYASET

Hacı Yakışıklı : Kemal Bey ve Başkan Erdoğan yer değişseydi!

Tarih
18 Nisan 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Hacı Yakışıklı

Biliyorum sizin için “hayal etmesi bile zor” ama bir an düşünün!

Mesela; CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu “başörtü sorunu” çözülsün diye anayasal değişiklik yapsaydı; ama Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan AYM’ye gidip; “Olmaz, değişiklik iptal edilsin, başörtü tekrar yasaklansın” deseydi. Bu durumda kimin yanında olurdunuz?

Mesela; CHP Genel Başkanı, “Dünya 5’ten büyüktür, Türkiye güçlüdür” deseydi; ama Ak Parti Genel Başkanı, “Türkiye’de can ve mal güvenliği yok” deseydi! Hangisinin yanında dururdunuz?

Mesela; CHP Genel Başkanı, “Suriye’de PKK’lıları, YPG’lileri sınır ötesi harekâtla yok edeceğiz” deseydi; ama Ak Parti Genel Başkanı, “Ne işimiz var Suriye’de? Askerler geri çekilsin, tezkereye hayır diyorum” deseydi kimin yanında dururdunuz?

Mesela; CHP Sözcüsü, “Kur’an Kursları serbest bırakıldı, tüm çocuklarımız istediği gibi gidebilir” deseydi; ama Ak Parti Sözcüsü, “Kur’an kurslarına gitmek ortaçağ zihniyetidir” deseydi hangisinin sözü size huzur verirdi?

Yüzlerce örnekle devam edebiliriz! Mevzu “şahıslar, partiler” değil! “Devletini ve halkını diz çöktüğü yerden kaldıran” kim ise millet onu destekliyor!

Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 yıl aradan sonra hâlâ “en çok oy alan” konumunda olmasını iyi analiz etmek gerekiyor. FETÖ’cüler sosyal medyada istediği kadar ötüp dursun, masalar isterse 40 defa toplansın!

2019 yerel seçimlerinden bu yana; “Ankara ve İstanbul’u nasıl aldık ama” demekten başka icraatları olmayanları millet görmüyor mu sanıyorsunuz? Velev ki görmesin! Neye layıksanız öyle yönetilirsiniz! 2023’te verilecek karar tam olarak budur!

“SEN NEYMİŞSİN BE ABİ”

Başörtüyü tekrar yasaklatmak için AYM’ye giden Kılıçdaroğlu ve CHP’liler “Sorunu biz çözdük” deyince gayr-i ihtiyari Mazhar Fuat Özkan’ın şarkısını mırıldanıyorum: “Peki peki anladık; en güzel grubu sen kurdun, en güzel ritmi sen buldun, en iyi dalgıç sensin, en iyi filmi sen çektin; sen neymişsin be abi”  

“MESELE ADAY DEĞİL, 

ERDOĞAN’IN YÜKSEKLİĞİ”

6 parti bir araya gelip “bir aday” çıkaramıyor sanarak biraz yanılıyoruz! İstenirse aday çıkarırlar. “Başkan Erdoğan’ın çıtasına yetişecek aday bulamıyorlar” demek daha doğru! Başkan Erdoğan seviyeyi biraz indirse aşağıda çok alternatif mevcut; ama seviye hepsinden yukarıda olunca “alternatif” çıkmıyor!

“ZIHILDIH GARDAŞIM ZIHILDIH”

Bir ziyaretteyim. Çocuk, “Zıhıldıh zıhıldıh” diye ortada dolanıyor. Babasına sordum, “Ne diyor?” diye! Babası; “Aynı konular konuşulmaya başlanınca bizim çocuk ‘sıkıldık’ demeye başlar. Dili dönmediği için de ‘Zıhıldıh zıhıldıh’ diye tekrar eder” dedi.

Vatandaşın derdine temas edecek onlarca ana mevzu varken aylardır “Aday kim olacak, ittifak ne olacak?” diye konuşup duruyoruz. Anlatılmadık “kulis bilgisi” kalmadı. Konuşulmadık “plan” kalmadı. İktidara gelmek istiyorlar ama daha muhafetteyken milleti sıktılar! Millet zıhıldı zıhıldı!

“ADAY ÜZERİNE VATANDAŞ 

NE DÜŞÜNÜYOR?”

Haydi, hep beraber biraz daha sıkılalım:

1)Aday çıkarmakta çok geç kaldıkları için 6’lı masa artık “hantal masa” oldu.

2)Masada neredeyse “kavgalar” çıkacak diye düşünenler var.

3)Adayın “Başkaları tarafından belirleneceği için” geç kaldığını söyleyenler var. Bu düşüncenin doğruluğu/yanlışlığı bir kenara ama vatandaşı bu düşünceye 6’lı masa sevk etti.

“KULİS KALDI MI?”

Millet İttifakı’nın adayı üzerine “kulis bilgileri” tükendi. Artık o cenahta kimsenin ağzını bıçak açmıyor.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;