SİYASET

Hacı Yakışıklı : Biden’i eşinden önce Kılıçdaroğlu tebrik etti!

Tarih
09 Kasım 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Hacı Yakışıklı

Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Başkanlık yarışında Joe Biden karşısında; “Seçimi kazanmış iki gözümün çiçeği” moduna erken girdi. Durun Kemal Bey, Biden’ı önce kendi partisi bir tebrik etsin; sizin aceleniz nedir? “Taktik” yapıyorsunuz falan ama bu taktik “ters merdiven etkisi” yapabilir.

Kemal Bey aslında; “Bakın CHP olarak ABD ile ne kadar iyi ilişkilerimiz var, zaten Biden bizi destekleyecek ve Tayyip Bey’i demokratik, hatta depdemokratik yollarla devireceğiz” demeye getiriyor. Biden’ın Türkiye adına CHP ile müzakere edeceğini düşünüyor olmalı! 

Meğer ne çok acı biriktirmiş içinde! 

Son dakika: CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Joe Biden mesajına MHP'den tepki15 Temmuz’u ayağında terlikle evden seyreden Kılıçdaroğlu bilmiyor ki Türkiyeli seçmen artık ABD’ye endeksli değil; öyle olmasaydı herkes o gece evinde terlikle otururdu, kimse havuzlardan abdest almaya kalkmazdı. “Gelecekleri varsa görecekleri de var” dönemi o gece bitti. Görmesi gerekenlere Türkiye gidip gerekeni gösteriyor, kimsenin gelmesi beklenmiyor.

Biden’ın evvelden söylediği sözler Başkan olmasıyla birlikte değişecektir. Konuşmaları “resmi statüye” bürünecek ve ona göre hareket edecektir. Ederse veya etmezse ne olur? Türkiye ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan bu güne dek ABD Başkanları’nın ağzına mı baktı ki şimdi baksın? Türkiye kaldığı yerden ilerlemeye, kendi yolunu çizmeye devam eder! Joe Biden, Erdoğan’ın Türkiye-Amerika ilişkilerinde dördüncü muhatabı olacak! Bush, Obama, Trump ve şimdi de Biden! 

Kılıçdaroğlu adeta “yancılık” çabasına giriyor ama ortada ABD-CHP ilişkileri değil ABD-Türkiye ilişkileri var. “Suriye’nin kuzeyinde ABD askerleri önümüzden çekilsin” diyen ve onların bölgeden kısmen de olsa çekilmesini sağlayan Erdoğan’dır. Terör artık Hakkâri’de değil Suriye’nin 33 kilometre içlerinde kovalanıyor. Bu küresel gücün ve başarının ön göstergesidir; devamı geliyor, gelecek! 

Biden’ı yardımcısı “Kamala Harris” bile resmen tebrik etmedi; yoksa Kamala’nın yerini “Kemal’a” mı almak istiyor? Keşke Biden, Sayın Kılıçdaroğlu’nu muhatap alıp sözlerini dinlese, elbirliğiyle ABD’yi bir yılda batırırlar.  

ABD'de başkanlık yarışının galibi Joe Biden'ın yardımcısı Kamala Harris kimdir?Biz bırakın “Trumpçı-Bidenci” olmayı, ABD’nin küresel planlarına karşıyız ve karşıtlığımız tamamen hukuk çerçevesinde cereyan ediyor, körü körüne “kahrolsunculuk” sadece vicdani avunma olarak kalıyor. Rakibinin gözüne bakarak mücadele etkili ve gerçekçi sonuçlar sağlıyor.

Hülasa; Biden’ın bugüne dek Türkiye kamuoyuna yansıyan bazı söylemleri Başkan seçilmesiyle birlikte değişecek, ama Türkiye’nin söylemleri değişmeyecek. Türkiye’de istikrar ve siyasi devamlılık var. Şu an özellikle “döviz” üzerinden yapılan ekonomik savaşa bakmayın, hepsi geçer ve piyasalar mutlaka kendini konumlandırır. Sonunda bize kalan adaletle hükmedilen dünya halklarının Türkiye sevgisi ve müreffeh vatan olacaktır. 

“KARABAĞ AZERBAYCAN’DIR”

Karabağ'a açılan kapı: Şuşa'nın işgalden kurtarılmasının önemi - DÜNYA HaberleriAzerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev “Aşk olsun Azerbaycan Ordusu’na” dedikçe ezan sesleri Karabağ’da adım adım yankılanmaya devam ediyor. Azerbaycan 30 yıllık prangalarını söküyor. Kardeşlerimiz bize coğrafi olarak daha yakınlaştı. Türkiye ile Türk toplulukları arasında ufak bir bağlantı kopması var! Açılacak mini koridor “Turan dünyasını” coğrafi açıdan yekpare hale getirecektir. Bu şimdilik fikirdir. “Dilde, fikirde, işte birlik” sloganıyla önümüzdeki yıllarda bu mevzu gerçeğe tevessül edecektir. Devam et Azerbaycan; senin olan bizim, bizim olan senindir!

“TRT’NİN KJ HATASI”

TRT’de geçtiğimiz gün “siviller vuruluyor” tarzı bir altyazı hatası yapıldı. TRT tüm hatlarıyla Azerbaycan’ın yanındayken “bunu bilerek yaptılar” demek insafsızlık olur. TRT Genel Müdürü İbrahim Eren TRT’nin vizyonunu genişletti, Anadolu’nun gönlüne hitap etti. Bundan sonra daha başarılı işler yapacaktır. Bunları yazarken TRT ile işimiz var zannetmeyin, hatta yıllardır TRT ekranlarına Akit’in yazarları konuk olarak davet edilmiyor. Biz bunu dert etmiyoruz, derdimiz devlet kanalı olan TRT’nin güzel yapımlara devam etmesi! TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’e sonsuz başarılar diliyorum, harika işler yapmaya devam edecektir.

“MERKEL KORUMASIZ GEZİYOR YALANI”

“Şu Başbakan bisikletle işe gidiyor, şu Cumhurbaşkanı korumasız gezip sokaklarda alışveriş yapıyor” türü yalan haberleri piyasaya sürüyorlar. En son Almanya Başbakanı Angela Merkel’in “tek kare” fotoğrafını paylaşıp; “Bakın yanında korumalar yokken alışveriş yapıyor” diye servis etmişlerdi. Binlerce insan bu yalan haberi yaymıştı. Ne oldu? Gerçek ortaya çıktı! Videoda Merkel’in etrafı korumalarla doluydu, yollar araç trafiğine kapatılmıştı. Elbette böyle olacak!

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;