GÜNCEL

Güngör Mengi : Esad-pkk toplantısı

Tarih
19 Ocak 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Güngör Mengi

Esad rejiminin İçişleri Bakanı Muhammed El Şaar’ın Haseke şehrinde “PYD ve Kandil’den gelen gruplarla” görüştüğü, yapılan açıklamada PYD’nin katılımını Rusya’nın istediği haberi aslında bu ilişkileri gizlemeye gerek bile duymadıklarını gösteriyor.

 

Bu ilişkilerin bir başka açık kanıtı PKK Kandil yöneticisi Cemil Bayık’ın IŞİD’e karşı ortak savaşı öne sürerek “Kobani’de ABD bizim ortağımız” demesidir.

 

Cemil Bayık da Demirtaş gibi Güneydoğu’da PKK’nın savaştan farksız terörü aralıksız sürerken “Türkiye ile barış istediklerini” söyledi ama Batı ülkelerinin neden kendilerine yardım etmesi gerektiğini de şöyle açıkladı;

 

“Eğer Kürtler (PYD) Suriye bölgesinde daha güçlü olursa Avrupa Rusya’ya enerji bağımlılığından kurtulabilir. Enerjinin Akdeniz’e giden yolu Rojova’dan (Suriye Kürdistanı, Güneybatı Kürdistan dedikleri bölge) geçiyor. Bu yol garanti altına alınırsa Avrupa rahat bir nefes alır”.

 

Konsey’de tartışılmalı

 

Görüldüğü gibi bir süredir farklı ağızlardan “ABD bize yardım etsin” diyen PKK, AB’nin tam desteğini almak ve Türkiye sınır boyunda Akdeniz’e kadar olan alanı ele geçirmek için de iyi bir neden bulmuş.

 

Türkiye-Almanya İşbirliği Konseyi’nde Merkel’le; ABD’nin çift yüzlü politikasını bildiğimizi, Bayık’ın bu sözlerini hatırlatmalı ve AB’nin “Suriye’deki gelişmeler, PKK terörü ve Türkiye’de Kürdistan hayalleri”ne karşı nasıl bir politika izleyeceğini tartışmalıyız.

Vatan
19 Ocak 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;