GÜNCEL

Fuat Uğur : Kayseri’deki mini FETÖ cumhuriyeti

Tarih
11 Nisan 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Fuat Uğur
 Tuhaf şeyler oluyor burada.

Belli başlı STK’ların, kurumların başında, ortasında ve içinde her türden FETÖ’cü cirit atıyor. Kayserililer de onları biliyor ve tanıyor. Haklarında epey iddia ve belge var ama nedense hiçbir şey yapılamıyor.

Gezintimize bir yerden başlayalım.

Mesela, tamamı iş adamlarından oluşan 71 sanıklı davanın Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki 2 Şubat 2017 tarihli duruşmasından. Ve gözaltındaki tutuklular hakkındaki Cumhuriyet Savcısı Salih Kılıçdağı’nın o duruşmada “Tutukluluk hâllerinin devamına” diye biten talebinin içeriğine bakalım.

-ByLock kullanımına dair kolluk birimi tespit tutanakları, ByLock kullananlarla yoğun irtibat

-Örgüt talimatıyla Türkiye Cumhuriyeti hükûmeti aleyhine sosyal paylaşımlar, protesto eylemleri ve Bank Asya’da açılan hesaplar

-Çocuklarının eğitimlerine örgüte ait okullarda devam etmeleri

-Örgüte ait şirketlerde ortak, yönetici olarak yer almaları, örgütsel tayinle Kayseri'ye gelmeleri

-Himmet ve burs paralarının toplandığına dair teşhis tutanakları

-Aramalarda simge olan 1 ABD dolarlarının ele geçirilmesi...

Hâkim Mehmet Ağır bu iddianameyi defalarca reddetti. Sonunda 3. Ağır Ceza Mahkemesinin üzerinden geldiği için kabul etmek zorunda kaldı.

Bir kısmı tutuklandı. Bir kısmı firari ve kalanı da Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz gibi denetimli serbest.

Kayseri Şeker Fabrikası’nın Yönetim Kurulu başkanı Hüseyin Akay’ın da ByLock kullandığı ama buna rağmen serbest bırakıldığı ileri sürülüyor.

Tuhaflıklar burada bitmiyor.

Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Filiz bu davadan tutuklandı. Verdiği ifadede üyesi bulunduğu FETÖ terör örgütünün talimatıyla Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanlığından istifa ettirildiğini, bunun amacının “Kayseri Ticaret Odası FETÖ’cülerden temizlendi” algısına hizmet etmek olduğunu söylüyor. Mehmet Filiz itiraflarını sözünü sakınmadan dillendiriyor ve “Bir diğer amaç da kriptoları korumak ve başkan Mahmut Hiçyılmaz’ın elini güçlendirmekti” diyor.

Aynı Mehmet Filiz davada müşteki olan Mehmet Kılnamaz’ı örgütün talimatıyla ticaret odasından çıkardıklarını itiraf ediyor ama bu emri verenin Başkan Mahmut Hiçyılmaz olduğunu belirtiyor. Mehmet Kılnamaz FETÖ’cülerin sürekli tacizine ve saldırısına uğrayan bir isim. En son Ankara’da tuzağa düşürülüp öldüresiye dövüldü ve öldü sanılıp bir çukura atıldı. Kayseri’deki FETÖ’cülerin peşini bırakmayan bir isim. Sürekli tehdit altında ve bunun için de yanında devlet koruması var.

Bu arada Kayseri’nin adıyla müsemma hâle getirilen Boydakların dört şirketine hâlâ kayyum atanmamış olması ayrı bir vak’a olarak ortada duruyor.

Boydaklar deyince…

Dün gazetelere “Cuntacı hainler çok telaşlanmış” başlığıyla düşen haberdeki darbe gecesi yaşanan telsiz konuşmalarından hatırladık yine onu. Akıncı İddianamesinde adı geçiyor. 8. Ana Jet Üssü Harekât Komutanı Albay Edip Akgülay’ı darbeye katılması için ikna etmeye çalışıyor ama edemiyor. Diyarbakır’dan Cuntacı General Kemal Mutlum’u arayarak bundan şikâyetçi oluyor. Kemal Mutlum “Akgülay’a söylüyorum ben ya o geri zekâlı mı? Kaldırın o CASA’ları” diye çıkışıyor. Ve Bülent Gürdoğan’ın cevabı:

“Ya kaldırın dedik de komutanım, şu anda ikilem var, ikna edemiyorum yani.”

İşte bu Albay Bülent Gürdoğan,  Şükrü Boydak’ın eşi FETÖ tutuklusu Aliye Boydak’ın yeğeni.

Bülent Gürdoğan’a Boydak ailesi darbeden önce tam 6 milyon lira para göndermiş.

Diyorlar ki: “Hissedarımız, ondan gönderdik”!

Çok hoş. Ne söylersen yerler diye biri kulaklarına fısıldamış belli ki.

Misal benzin istasyonuna el konulmayan firari FETÖ’cü Ahmet Türkmen’in eşi de 9 milyon liraya burayı elden çıkartıp kaçabiliyorlar.

Aynı Ahmet Türkmen, Mehmet Yıldız ve Ahmet Öksüzkaya (AK Parti eski Kayseri Milletvekili) ile birlikte Kayseri’deki Nüzhet Otel’in sahibi. FETÖ terör örgütüne yönelik operasyonlar başlayınca, ta darbe öncesinden önlem alıp 1 Ocak 2016 tarihinde Ahmet Türkmen otelin yüzde 37’lik hissesini İrfan Başyazıcıoğlu’na satıp kaçıyor.

Nüzhet otel aynı zamanda İngiltere Büyükelçisi Richard Moore’a da ev sahipliği yapmışlığıyla ünlü. Mr. Moore, geçtiğimiz Kurban Bayramı arefesinde gelip iki gün bu oteli şereflendirdi! Ayrıca Mahmut Hiçyılmaz’ın bağevinde de iki gün kalmışlığı vardır kendisinin. Neredeyse akrabalık boyutuna varacak bu yakınlığın sebebi FETÖ davasının denetimli serbest sanığı Mahmut Hiçyılmaz’ın İngiltere’nin Kayseri’deki fahri konsolosu olması mı sadece?

Ne diyelim, Manchester Üniversitesi mezunu olması belki de böyle bir iltisakı da beraberinde getiriyor olmalı.

Benim gözümün önünden Mahmut Hiçyılmaz’ın FETÖ firarisi İlhan Miraboğlu ve FETÖ tutuklusu Mehmet Filiz ile birlikte ellerini tutuşturarak havaya kaldırdıkları o fotoğraf gitmediği için kurulan rabıtanın masumiyet karinesini sizlere bırakıyorum.

Artık ne demekse...

 

MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NDEKİ İMAR RANTI KİME GİDİYOR?

 

Şimdi okuyacaklarınız da FETÖ firari ve tutuklularına belediye eliyle yapılan kıyağın resmi.

Konu, İldem Konut Yapı Kooperatifi’ne ait sel yatağında olan yüzlerce dönümlük arazi. Bu arazi ile ilgili tartışmalar darbe girişiminden önce başlıyor. Kooperatif bu arsadan kurtulmak istiyor ve bunun üzerine bazı alıcılar devreye giriyor. İki isim söyleyelim bunlardan. Biri hâlen firari olan FETÖ’cü İlhan Miraboğlu, diğeri de şu anda cezaevinde tutuklu bulunan FETÖ’cü Fatih Somyürek. Milyonlarca lira para sayarak bu arsaları alıyorlar. İlhan Miraboğlu, nasıl serbest bırakıldığı ve üstelik hâlâ nasıl olup da Kayseri Ticaret Odası Başkanlığını yürüttüğü anlaşılamayan Mahmut Hiçyılmaz’ın da ortağı aynı zamanda.

Bu iki FETÖ’cünün o sel yatağına neden bu kadar para döktüklerine ilk önce şaşırıyorsunuz; ama 15 Temmuz sonrası Kasım ayının 7’sindeki Melikgazi Belediyesi meclisinde yapılan toplantıda alınan kararı görünce insan sebebini çok daha iyi anlıyor, çünkü bu sel yatağı imara açılıyor.

Bu karar 2 Nisan 2017’de ilana çıkınca on belediye meclis üyesi itiraz ediyor. İtiraz gerekçelerinde birçok önemli husus var ama asıl önemli olan bu imarın Fatih Somyürek ile İlhan Miraboğlu gibi iki FETÖ’cüye ve terör örgütüne finansal destek sağladığı üzerine söylenen sözler.

Kararın düzeltilip düzeltilmeyeceğini göreceğiz.
Türkiye
11 Nisan 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;