GÜNCEL

Fuat Uğur : İş PKK’yı kınamaya gelince üç buçuk atıyorsunuz değil mi?

Tarih
30 Ağustos 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Fuat Uğur

Aşağıda birkaç ünlünün adını sıralayacağım.

Tarkan, Fazıl Say, Cem Yılmaz, Gupse Özay, Şahan Gökbakar, Gökhan Özoğuz, İlhan İrem, Zülfü Livaneli, Mert Fırat, Murat Arkın, Ata Demirer, Can Yılmaz, Sıla, Bülent Emrah Parlak, Yekta Kopan, Ezel Akay, Tuba Ünsal, Ekrem İmamoğlu (o da artist sayılır), Levent Üzümcü vd.

Hepsi çevreci, yeşile, doğaya karşı duyarlı.

İlgili resimKazdağları’na 320 kilometre uzaklıktaki Kirazlı mevkiinde altın madeni arama sahasında yapılan ağaç kesimini protesto etmek için günlerce yeri göğü inlettiler. Kazdağları’nda kesilmiş yüzlerce ağacın yerine yapılmış villaları olan Tarkan ve İmamoğlu ailesi de aynı çevre duyarlılığından bizi mahrum bırakmadı hâliyle. Piyanist ve kompozitör Fazıl Say da eksik kalmayıp bir konser verdi aynı mevkide.

Aradan neredeyse bir hafta geçmedi Ege Bölgesi’ndeki ormanlarımız tek tek yanmaya başladı. Bakanlık tarafından açıklanan rakamlara göre 1.244 futbol sahası büyüklüğündeki alanda bulunan ağaçlar maalesef kül oldu.

Ormanların PKK tarafından yakıldığını baştan beri söyledik, ilk önce ses çıkmadı ama sonunda PKK önceki gün “Ormanları biz yaktık” diye açıklama yaptı.

Yukarıdaki isimlerden bir SES çıktı mı?

Hayır.

Ne sesi çıkmasını bekliyorduk?

Ormanlarımızı yakan PKK terör örgütünü kınamalarını. O altın madeni sahası için birlikte eylem yaptıkları PKK uzantısı HDP’liler de sessiz. Oy verdikleri CHP ve Ekrem İmamoğlu da keza öyle; sağır ve dilsiz. Daha doğrusu dilleri içlerine kaçmış durumda.

Yapmayacaklar biliyorum, çünkü devleti, hükûmeti protesto etmek kolay. Aslan kesiliveriyorlar hukuk devletinde ve bir demokratik ülkede yaşadıklarının bilincinde olarak. Ama iş PKK’ya gelince üç buçuk atıyorlar.

Hani ağaç sevgisi?

Çünkü ödlekler.

Sanatçı cesaretinin kırıntısı yok üzerlerinde.

Kısaca, vatanı, ağacı, yeşili değil, kendilerini seviyorlar. Bir de ceplerindeki parayı

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Adil

    31 Ağustos 2019 07:54
    3 0
    Doğru söze ne denir! Kimilerinin ne mal oldukları, ne kadar doğa tutkunu oldukları ve konu terör ile teröristlerle destekçilerine geldiğinde nerede durdukları gün gibi ortaya çıktı! Lades!
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;