DÜNYA

Fuat Uğur : İmamoğlu Cumhurbaşkanı’ndan otobüs alımı desteği isterken o “ayrıntıyı” da söyledi mi?

Tarih
20 Şubat 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Fuat Uğur

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kadir Topbaş’ın cenaze törenini fırsat bilip Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü, hatta hangi konuda taleplerde bulunduğunu biliyordum ama yazmamıştım. İsmail Küçükkaya, İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı’ndan borçlanma talebinin onaylanmasını ve belediye otobüsü alınmasında destek olmasını istediğini söyleyince o görüşmedeki çok önemli detayı anlatmak şart oldu.

Evet, İmamoğlu “Otobüs alımı” var demiş ama işin püf noktası başka!

Öncelikle merak ettiğim konu şu:

Ekrem İmamoğlu “otobüs alımı” derken Cumhurbaşkanı’na gerçekten sıfır kilometre otobüs alımından mı söz etti?

erdoğan imamoğlu ile ilgili görsel sonucuYani Cumhurbaşkanı’ndan otobüs alımı desteği isterken o çok ilginç ayrıntıyı söyledi mi? Çünkü Ekrem İmamoğlu’nun destek istediği proje “otobüs” ama ona yakın kaynaklardan edindiğim bilgiye göre kendisi sıfır otobüs satın almayacak.

Ne yapacak?

İETT bünyesine kattığı halk otobüsleri de dâhil olmak üzere ıskartaya çıkmış ve artık her yıl on binlerce dolar bakım masrafı çıkaran motorin yakıtlı otobüsleri, dış ve iç yenilemeleri de içinde olmak üzere elektrikli otobüslere dönüştürecek...

Şimdi soruyu daha açık biçimde yöneltelim:

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan otobüs alımı desteği isterken, ona bu alım için talep ettiği paranın ıskartaya çıkmış otobüslerin yenilenmesi için kullanılacağını söyledi mi?

Söylemiş olması gerekir diye düşünüyorum. Zira Cumhurbaşkanı’nın elektrikli araçlara düşkünlüğü malum ve bu konuda dünyadan daha hızlı davranarak önemli adımlar attı. Gerçi TOGG sadece marka olarak Türk. Yazılım, motor, batarya, kaporta; hepsi dışarıdan ama olsun. En azından niyet var.

Neyse, konumuz İmamoğlu’nun elektrikli otobüsleri olduğuna göre bize şimdiden kendisini tebrik etmek ve hayırlı olsun demek düşer.

erdoğan imamoğlu ile ilgili görsel sonucuAslına bakılırsa elektrikli otobüs projesi ta rahmetli Kadir Topbaş döneminde başladı ve onun yerine vekaleten başkanlığı devralan Mevlüt Uysal anlaşmayı tam imzalamak üzereydi ki Binali Yıldırım'ın başkan olacağı varsayımıyla bir sonraki döneme bırakıldı açıklanması. İmamoğlu en doğrusunu yaparak bu projeyi devam ettirme kararı aldı. Çünkü bir fiyat karşılaştırması yapıldığında İBB, yenilenmiş elektrikli bir otobüsü sıfır aracın dörtte birine mal edecek. Üstelik bu otobüsün harcayacağı elektrik, yakıtla mukayese edilemeyecek kadar düşük.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;