GÜNCEL

Fuat Uğur : Davutoğlu ne yapmak istiyor?

Tarih
19 Ekim 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Fuat Uğur
 Önce şu anda yalnızca bir milletvekili olan Ahmet DavutoğluKerkük üzerine 10 maddeden oluşan bir açıklama yayınlayıp görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.

Bu açıklama, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sert tepkisine neden oldu. Bahçeli sık sık Kerkük’ün bir Türkmen şehri olduğunu vurgulayarak ortaya konan modellemenin (ortak etnik ve mezhebî yönetim) bir dış aklın eseri olduğunu söyledi.

Evet, Bahçeli’nin eleştirileri bizzat Ahmet Davutoğlu’na yönelikti. Nitekim AK Parti yönetimi bu tartışmanın dışında kalmayı yeğledi ve bu konuda bir açıklama yayınlanmadı.

Bendeniz sanki olacakları biliyormuş gibi aynı gün Twitter hesabımda “Davutoğlu eğer Bahçeli’ye bir yanıt verecekse bunu kendi adına yapmalı, hükûmeti ve AK Parti’yi işin içine karıştırmamalıdır” diye yazdım.

Ve tahmin ettiğim üzere Ahmet Davutoğlu derhal, hiç soğutmadan Bahçeli’ye aynı sert tonda yanıt verdi ve AK Parti’yi kendisini savunmaya çağırdı. 10 maddelik bu açıklamanın ilgilendiğim tarafı 8. ve 9. maddede yazılanlardı.

Davutoğlu bu iki maddede;

1- MHP liderini kendisine yönelik bu sözleri nedeniyle AK Parti’nin politikalarını belirleme ve yönlendirme arzusu ve teşebbüsü içinde olmakla suçladı.

2- Bunun sadece AK Parti’yi değil AK Parti’ye gönül verenleri de rahatsız eden bir hadsizlik olarak niteledi.

3- Bahçeli’nin kendisine yönelik bu sözleriyle şark kurnazlığı içinde AK Parti içinde ihtilaf çıkarmaya gayret ettiğini ama bu konuda başarısızlığa uğramaya mahkûm olduğunu söyledi.

4- Bununla yetinmedi, AK Parti yöneticilerini kendisine sahip çıkmaya davet etti ve AK Parti’ye oy verenlerin de bunu Parti yönetiminden ve hükûmetten beklediğini yazdı.

 

DAVUTOĞLU HER İKİ AÇIKLAMASI İÇİN AK PARTİ YÖNETİMİNE DANIŞTI MI?

Tuhaf bir durumdu. Hiçbir milletvekili, hükûmetin Kuzey Irak’taki referandum ve Kerkük konusundaki politikalarının üzerine, özellikle vaziyet netameli ve süreç bıçaksırtı ilerlerken böylesi bir açıklama yapmamıştı. Peki, Ahmet Davutoğlu neden buna gerek duymuştu? Kendisine sahip çıkmaya çağırdığı AK Parti yönetimine danışmayı akıl etmiş miydi bu açıklamayı yaparken?

 

Nitekim Hükûmet ile MHP arasına âdeta kama sokarcasına ve açık yaraları kanatırcasına başlatılan bu tartışma hakikaten tam da istenildiği gibi gelişti ve MHP tarafından yine çok sert bir tonda yanıt verildi. Ancak hayli ağır ifadeleri içeren bu yanıtta Davutoğlu’na yönelik bazı ilginç tespitler de vardı:

“Etrafındakilere ve kendisine geçmişte büyük bir iyi niyetle imkân tanıyanlara zarar verdiğini neden görmek istememektedir? İktidara karşı dolaylı bir yıpratma stratejisi mi takip etmektedir?”

Bu tespitleri destekleyen ve içeriği ağır olduğu için yer vermediğim başka cümleler de var.

 

AK PARTİ YÖNETİMİ BU TARTIŞMAYI SONLANDIRMALI

Dün tam da “MHP umarım bu açıklamaya yanıt vermez” diye klavyenin başına oturmuştum ki pat diye MHP’den yanıt geldi.

Bari şimdi AK Parti işin içine karışmasın ve âdeta kurgulanmış tartışmada ateşin altına körükle gidilmesin.

Türkiye uzun zamandır ilk kez bir millî mutabakat ve ittifak ile dış politikada yol almakta. Bunun kıymeti bilinmeli ve süreç bir takım çevrelerin çıkarlarına kurban edilmemeli.

Eğer istenildiği gibi bu kavga eğer AK Parti ile MHP arasında bir yarılmaya sebep olursa bilin ki amaç hasıl olmuştur.

Aksi hâlde eğer doğru bir tutum alınır ve tartışma sonlandırılırsa çok çok birileri küser ve “Partim beni desteklemedi, ben de ayrı parti kuruyorum” der.

Ve son söz:

Böylesine bir tartışmayı açanlar, keşke 16 Nisan’daki Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı referandumunda kalemlerini oynatsalardı da ağızlarından bir EVET sözcüğü çıksaydı.

İnsan hakikaten hayretler içinde kalıyor.

Türkiye
19 Ekim 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • nuh

    21 Ekim 2017 22:49
    0 0
    sıra onlarada gelecek prof olmak biliyor anlamında degil tarih refarandumda onu chp ile beraber olarak kaydetti
  • BeKÇi_MuRTaZa

    21 Ekim 2017 13:58
    0 1
    evet i bilmem ama HAYIR için A.D.oglinin kız(ı)ları konya da ev ev dolaştığı duyumları sosyal medyadan yayılmıştı. HIRS ve SÜPHE insanı yer ve bitirir. Prof da olsan ALLAH C.C. Hz.leri o gözüne perde indirir de olanı biteni göremez eder
  • Asım

    20 Ekim 2017 16:51
    0 1
    Davutoğlu yemek yediği kaba pislemiş hainlik etmiş o yüzden de alaşağı edilmiştir. Bir AK Partili olarak gözümde hiç bir değeri yoktur. Sesini kesip oturmalıdır. Onu Başbakan yapan Sayın Cumhurbaşkanımızdır, kendisini bir şey sanmasın haddini bilsin. Haddini bilmiyorsa Abdullah GÜL'ü Bülent Arınç'ı, Abdullatfi Şener'i vb... alsın oarti kursun. Boyunun ölçüsünü alsın.
  • Vanlı

    20 Ekim 2017 11:14
    1 0
    Fatih ÇİFÇİ ama biz yine beka ve birlik adına sustuk. Umarım fatih ve çetesi ilçe başkanımız da dahil Adnan AYDIN da dahil hepsine haklarımız haram olur. Van' ın Erciş İlçesini bitirdiler. Ama bi türlü böyle adamlar partide bitmediler. BU ARADA KALEMİNE SAĞLIK HOCAM. TEŞEKKÜRLER. TABİ SESLENDİREN ARKADAŞIMIZI DA UNUTMUYORUM.
  • vanlı

    20 Ekim 2017 11:13
    1 0
    biz yerel de de millet vekili seçiminde de başbakanlık seçiminde de devletimizin bakası ve birlik için oyumuzu SAYIN CUMHUR BAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN' A VERİYORUZ. Yoksa yok mu kanı beş para etmez vekkiler. Bizde bir tane var memleketin anasını ağlattı da şimdi amcası oğlunun kanı üstüne bakan yardımcısı oldu.
  • Kamufulaj Vatandaş

    20 Ekim 2017 08:20
    7 1
    Ahmet Davutoğlu seçim mi kazandı bizler oyumuzu Recep Tayyip ERDOĞAN a verdik ak partiye Ahmet e Davut a değil sade vatandaş sen ben biz bu işi başaracağız yoksa yok olacağız
  • Sade Vatandaş

    19 Ekim 2017 23:27
    0 12
    Ahmet Hoca en zor dönemde Ak partinin oyunu rekor seviyeye yükseltmiştir. Artık o ayrıldı meydan siz ve sizin gibilere kaldı, bakalım siz Ak partiyi nereye götüreceksiniz.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;