GÜNCEL

Fuat Uğur : Çıkacak yasayla her yıl sokak köpeği vahşetini yaşayan 180 bin kişinin ahı alınmaz mı?..

Tarih
02 Mart 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Fuat Uğur

AK Parti “Hayvan Hakları Yasası” taslağını 15 Mart 2021’de Meclis gündemine getirecekmiş. Sızan bilgilere göre yasa taslağında hayvanları koruyan pek çok madde var.

Hayvan öldürmeye 6 aydan 4 yıla kadar, eziyete 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası gibi. Çok iyi bunlar.

Ama bu yasada İNSAN yok!

Çünkü “Hayvansever” adı altında “köpek fanatiği”ne dönüşen azgın bir azınlığın yüksek perdeden çıkardığı ses yüzünden herkes sağır olup sevgi pıtırcığına döndüğü için, ülkemizde sokak köpeklerinin yılda 180 bin çocuk ve yetişkine saldırdığı, çoğu ağır on binlerce kişiyi yaraladığı, daha çok çocuklar olmak üzere pek çok insanın köpek saldırılarıyla hayatını kaybettiği gerçeği bir türlü işitilemiyor.

Yandaş yazar Fuat Uğur'un o videosu yeniden dolaşıma girdi - Son dakika haberleriÇeteleşmiş sokak köpeklerinin saldırısı nedeniyle okullarına gidemeyen öğrenciler, işine, komşusuna, alışveriş yapmaya çıkmaktan korkan yetişkinlere varıncaya kadar milyonlarca insan kimseyi ilgilendirmiyor nedense.

Gelişmiş ülkelerde sokaklarda başıboş köpek göremezsiniz. Tüm evcil hayvanlar sahipli.

Ama Türkiye’de ısrarla yerleşim alanlarında sokak köpeklerinin de var olması gerektiği dayatılıyor. “Saldırıyorlar, insanları öldürüyorlar” diyorsunuz cevapları hazır:

“Korktuğunuz için saldırıyorlar, korkmayın, ne tatlılar göreceksiniz...”

Peki, oldu.

O hâlde saldırgan köpeğe “Seni gidi yaramaz, senden korkmuyorum. Hadi git bakiim” diyeceğiz, o da bizi ısırmayacak.

Komik misiniz siz?

Halkımızın üzerine fıkra bile ürettiği kısırlaştırılmış köpekler meselesine hiç girmiyorum bile.

Sokak Köpekleri Saldırıları Yeniden GündemdeDiğer söylem de şu:

“Kim bilir ne problemi var zavallı köpeğin, aç kalmış ya da biri ona şiddet uygulamış olabilir...”

“Zavallı köpek” ve onun sorunlarıyla empati kuran “hayvansever”in odağında ne yazık ki arkadaşlarıyla oynarken saldırgan köpeklerin dişleri arasında hayatını kaybeden Viranşehir’deki küçük çocuk Davut Sana yer almaz. Yani “köpek fanatikleri” için “İnsan”ın adı yok!

Bu konuda Başkan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in şahsında tüm komisyon üyelerine çok ciddi ve önemli uyarılarım olacak.

Davut Sana adlı çocuğun hakkını kim koruyacak? O küçücük çocuğun annesi ve babası adaleti nerede arayacak?

Son birkaç ayın gazetelerini tarayın göreceksiniz.

Misal, Adana’da yağış sonrası portakal bahçesini kontrole giden 60 yaşındaki Hatip Sayılgan’ın 5 sokak köpeğinin saldırısı sonucu öldüğünü, Köpeklerin saldırısına uğrayan kişi hayatını kaybettiEskişehir’de parkta oynayan ve köpeklerin saldırısına uğrayan 10 yaşındaki Cemal Mercan adlı çocuğun babası tarafından ölümden kurtarıldığını ve hastanede vücuduna tam 72 dikiş atıldığını, Köpek dehşeti - Takvimgeçen ay İzmir Konak’ta biri yabancı uyruklu iki kadının 15 dakika arayla başıboş köpeklerin saldırısına uğradığını, birinin bacağından yerlerde sürüklendiğini, Türk olanın da soğuk kış gününde kendini denize atıp kurtardığını, Kayseri Bünyan’da antrenman dönüşü evine giden millî halterci Samet Mutlu’nun sokak köpeklerinin saldırısına uğrayıp yarışmalara katılamayacak kadar yaralandığını duyduk mu?

Bacakları atılan dikişlerden haritaya döndü. Kayseri'de ölümden dönen milli halterci dehşet anlarını anlattıOnlar için adalet neden yok?

Haber olmayan daha tonla olay var.

Oturduğum site çok büyük ve tipik bir örnek. Sakinlerinin en az yarısı kedi-köpek sahibi. Ama insanlar korkudan kendi köpeklerini bile sokakta gezdiremiyor. Her gün köpekler tarafından öldürülmüş kedilerle ya da bahçelerde parçalanmış tavuklarla karşılaşıyoruz. Site içinde özellikle akşam saatlerinden itibaren yaya dolaşılamıyor çeteleşmiş sokak köpekleri yüzünden. O kadar çok çocuk ve yetişkin yaralandı ki köpek saldırılarıyla. Biz de kaç kere canımızı zor kurtardık. Kedimiz için zaten ödümüz patlıyor. Genç oyuncu köpek saldırısına uğradı! | Show Özel Haber“Köpek fanatikleri” evlerinin önüne mama kabı koyup duygularını tatmin ederken, orayı mesken tutan köpekler de sokağı sahipleniyor, sizi düşman görerek saldırıyor hâliyle. Site yönetimi yoğun şikâyet üzerine barınak kurdu sokak köpekleri için, bakımlarını yapıp yemek de veriyordu. Ama gece yarısı gidip köpekleri “özgürlüklerine” kavuşturdular barınak kapısını parçalayarak. Çünkü “köpeklerin habitatı” sokaklarmış. Şehirdeki diğer barınakların da basıldığını duyduk.

Bu “Hayvansever faşizmi”ni Türkiye’de etkili bir ticari alan hâline gelen petshop’ların ve köpek maması lobisinin de kışkırttığını biliyoruz tabii.

Bir Köpek Size Saldırırsa Ne Yapmanız Gerektiğini Biliyor musunuz? - onedio.comSorunun çözümü belli:

Köpekler de yaşasın, insanlar da…

O hâlde yeni Hayvan Hakları Yasası ile ayrıca:

1-Sokaklarda başıboş köpek bırakılmaması sağlanmalı.

2-Bir an önce, acilen daha çok barınak açılmasıköpeklerin barınaklarda korunması mecburi hâle getirilmeli.

3-Yasa taslağıyla evlerde beslenen hayvan sayısına sınırlama getirilmemesi de bir başka problem.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Mehmet Kaya

    03 Mart 2021 19:25
    0 0
    Bu hükümet hep "azgın azınlık" ların (feministler, İstanbul Sözleşmeciler, LGBTliler, sözde hayvan hakları savunucuları, sözde demokrat anarşistler, müptezel alkolikler vs) gönlünü alayım derken kendi destekçisi olan "kitle" lerin (muhafazakar müslüman) oyunu kaybediyor. Bu yanlış stratejiden bir an önce vazgeçilmeli
  • Abdullah

    03 Mart 2021 02:35
    0 0
    Sokak hayvanları belediyenin sorumluluğunda. İlgili ekipler dolaşıp bakım ve aşılarını yapmakla yükümlüler. Öte yandan bir çok ülkede yasak olan ve hatta bazı ülkelerde ruhsatsız silah taşımakla aynı oranda cezası olan türleri eline alıp sokak sokak gezdiren müptezeller için de aynı cezalar uygulanmalı. Böyle kötü haberler görmeyelim artık.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;