GÜNCEL

Fuat Uğur : Bu kurumda Cumhurbaşkanı’na hakaret serbest!

Tarih
06 Şubat 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Fuat Uğur
 Afrin operasyonunun oluşturduğu yoğun gündem bürokratik sırtlanlara yaradı. Bir yandan yargıda peş peşe tuhaf kararlar alınıyor ama bürokrasinin de ondan aşağı kalır yanı yok.

Geçen yılın 14 Aralık tarihinde yayınlanan yazımda(*) size mülteci Türkmen gençlerin, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde görev yapan A.S. adlı bir öğretmen tarafından nasıl Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan düşmanlığı ile doldurulduğunu örnekler vererek aktarmıştım. A.S. adlı öğretmen Face Book paylaşımlarında da Erdoğan için ağır sözler sarf etmişti.

A.S.’nin iki işvereni vardı. Biri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), diğeri de Korkut Ata Üniversitesi.

Konuyu bana Sabah Avrupa İsviçre Temsilcisi Mehmet Çek iletmişti.

Olayı işitir işitmez önce Türkiye’nin milyarlarca dolar harcadığı Suriyeli mülteciler üzerinde böylesi oyunlara izin verilmeyeceğini, derhal her iki kurum tarafından gereğinin yapılacağını sandım safça.

Ama ne gezer. Tersine YTB’nin Basın Müşaviri Nedim Aslan’ın, Cumhurbaşkanı aleyhinde kışkırtıcı ifadelerle mülteci Türkmen gençleri dolduran öğretmen A.S.’yi koruma altına aldığını, “şikâyetçi olduğu” düşünülen tüm öğretmenleri ise “A.S.’ye bir şey olursa hepiniz işinizden olursunuz” diye tehdit ettiğini öğrendim.

Belli ki YTB Başkanı Mehmet Köse’den cesaret buluyordu bunu yaparken.

Sonra da Osmaniye’ye YTB hukuk servisinden iki kişi soruşturma için gönderildi. Bu iki kişi öğretmenlerle konuşup gerekli raporları verdi kuşkusuz. İçeriklerinde ne olduğunu bilmiyorum ama bildiğim bir şey var:

YTB, Cumhurbaşkanı’na hakaret eden A.S.’yi şikâyet ettiğinden şüphelendiği Zahide Seydioğulları adlı öğretmeni işten attı. A.S. ise eğitim vermeyi sürdürüyor.

Nasıl ama?

 

CUMHURBAŞKANI’NA HAKARET ET, TERFİ ET AMA CUMHURBAŞKANI’NI KORU İŞTEN KOVUL

 

Vallahi nostalji yaşıyoruz.

Güzide bir kurumumuz olduğunu düşündüğümüz YTB, âdeta FETÖ zombisi gibi hayatımıza ışınlandı.

Bu olay yaklaşık 15 gün önce yaşandı. Duydum ve hemen telefonunu bularak öğretmen Zahide Seydioğullarını aradım. Belli ki “bir yanlışlık” olduğunu düşünüyordu iyi niyetle ve bana “Şu anda konuşmak istemiyorum. GANO benden savunma istedi. Onu göndermek zorundayım” dedi.

GANO ne peki?

Ankara merkezli bir Turizm, İnşaat ve Ticaret Şirketi. Öğretmenlerin maaşını onlar veriyormuş. YTB’nin taşeronuymuş uzun lafın kısası.

Şaka gibi. Turizm, inşaat ve ticaret şirketinin eğitimle alakası…

Bu acayipliğe şaşırmayın, dahası var. GANO adlı şirket Zahide Seydioğulları’na uzun karmaşık cümlelerle özetle şunu soruyor:

“Siz yayın organlarına Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği ileri sürülen A.S. ile ilgili bir bilgi paylaştınız mı?”

Zahide öğretmene isnat edilen SUÇ Cumhurbaşkanımıza hakaret eden adamla ilgili yayın organlarına bilgi vermek.

Sonuçta hiçbir ilgisinin olmadığını yazıyor ama buna rağmen mail yoluyla kendisine iş akdinin feshedildiği bildiriliyor.

Ama o yine de yılmıyor ve hâlâ safça bu işte bir yanlışlık olduğu gerekçesiyle YTB’yi, GANO adlı şirketi sık sık arayıp yazılı tebligat gönderilmesini istiyor.

 

YTB CUMHURBAŞKANI DÜŞMANLARININ KORUYUCUSU MU?

 

Sonunda gönderiliyor.

Yazılı tebligatta Zahide öğretmen kanıtları olmasa da “İşverenin gizli bilgilerini basına vermek ve sosyal medyada yaymakla” suçlanıyor. Dahası Zahide öğretmen yazılı tebligat talep ettiği için şirket tarafından “İş ve çalışma hürriyetini ihlal etmek”le suçlanıyor.

Neresinden tutsanız dökülüyor. Çürümüş, kokuşmuş bir yapılanma bu.

Diyelim ki Zahide öğretmen Cumhurbaşkanı’na hakaret eden, Türkmen mültecisi öğrencileri kışkırtan öğretmeni şikâyet etti.

Bunun neresi kötü? Bu bir. İkincisi bu şirketinizin bir SIRRI mı acaba GANO ve bu çirkin işi onlara taşere eden YTB yetkilileri. Sizin işiniz A.S. adlı kişiyi korumak mı?

Yukarıda yazdıklarımı ve olan biteni dün Zahide öğretmeni aradığımda öğrendim.

Sesi titriyordu. “Benim eşim polis, ülkemin en zor bölgesinde görev yapıyor. Kardeşim şehit Er Rıfat Uç. Ailece bu ülke için canımızı veririz. Ben burada çocuklarımla kalıp canımı dişime takmış mülteci gençler için didiniyorum. Başarılarım hem mülki amirler tarafından takdir edildi hem de medyaya konu oldu. Onların linklerini göndereceğim size. Ama beni neden hedef seçtiler hiç anlamıyorum” diyordu.

Ben böyle bir pervasızlık, böyle bir rezalet son zamanlarda ne işittim ne de gördüm.

Bu mağduriyet acaba körleşmiş vicdanları sızlatır mı?

Merakla bekliyorum.

.....

 

ZAHİDE ÖĞRETMENLE İLGİLİ LİNKLER

 

1-Zahide öğretmenin Suriyeli öğrencilerinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde işaret diliyle gösterisi.

https://m.haberler.com/suriyeli-genclerden-19-mayis-programi-7326235-haberi/

2-Suriyeli öğrenciler 9 ayda Türkçe öğrendi.

http://www.haberturk.com/yerel-haberler/haber/55019365-suriyeli-ogrenciler-9-ayda-turkce-ogrendi

https://www.youtube.com/watch?v=T_ArIaaHf48&feature=youtu.be

3- Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Suriye’deki savaş dolayısıyla Türkiye’ye gelen ve Osmaniye’de eğitim görmekte olan Bayırbucak Türkmeni gençleri Trabzon’da ağırladı. Gençler ve öğrenciler öğretmenleri Zahide Seydioğulları ile birlikte Belediye Başkanı’yla sohbet ettiler.

http://trabzon.bel.tr/haber-detay.aspx?id=12424

Türkiye
6 Şubat 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Bilal

    16 Şubat 2018 09:15
    0 0
    Veli bey yazdığınızın konuyla hiç alakası yok laf olsun diye yazdıysanız zaten sorun yok.faizin haram olduğunu bilmeyen yok mesele faiz sisteminin önünü kapatmak faiz diye diye zaten yeteri kadar reklamı yapılıyor.
  • Onemli

    07 Şubat 2018 14:34
    0 0
    Fuat bey, Boyle bir yazi yazmanizdaki cesaretinizden dolayi tebrik ederim. Ayrica YTB nin kimlere hangi dernekler aracılıgı ile para aktardigini.Feto okulu mezun ogrencileri nasil burslandirdiklarini, 15 temmuzdan sonraki surecte bu ogrenciler ne oldu sorularinida sorsaniz da ogrensek.Yüzlerce Şehit ve Gazi verdigimiz bu sürecte hala bir şekilde Feto yapilanması devam ediyor mu? Aydınlatilmamiz gerek.
  • veli

    07 Şubat 2018 10:55
    1 1
    Deveye sormuşlar Boynun neden eğri Nerem doğru ki demiş. Herkes şuan geçim derdinde gerisi ittir kaktır gidiyor. imtihan dunyası. neylersin.. gayret lazım. balık baştan kokar, imamların 3tei faiz ile ev almış. Sorunca almayan mı var bu devirde cevabı kahretti beni. Hocaya değer, yetki veren yok. Öğretmenlik içler acısı. Doktor para peşinde. Cemaatlerin çoğu, kendinden olmayana yüz vermiyor elinden tutmuyor. Şimdi herkes keyfi fetö safarisine çıkmış. Bedel ödeyenler sönük kaldı.
  • Asım

    06 Şubat 2018 23:58
    3 0
    Maalesef Kamu Kurumlarında fetö'cüler hala çok etkin ve giderek daha örgütleniyorlar. Ben Çevre ve Şehircilik Bakanlığı taşra teşkilatında çalışıyorum. Çalıştığım İlde İl Müdürü, Şube Müdürü, Memur-Sen İşyeri Temsilcisi hepsi Fetöcü. Bimer'e şikayet ettim ama yasadışı bir şekilde ismimi öğrenip Vali Yardımcısı ifademi aldı ve Fetöcülere hiç bir şey olmadı
  • milliyetciaga

    06 Şubat 2018 23:33
    0 0
    Bu ülkeyi sevmeyip halen ihanet peşinde koşanlar acı ama gerçek ülkenin en güzel imkanlarından faydalanıyor. 1 seferlik idam cezası yasallaşıp bu safraları ülkeden temizlememiz şart yoksa ülke yavaş yavaş iç savaşa gidip halk kendi işini kendi görecek. idam kanunu
  • Okuyucu

    06 Şubat 2018 23:24
    1 0
    Siz parti işlerinde her faaliyette bulunan ve belli yerleri işgal edenleri bir davanın peşinde olduğunu mu zannedersiniz. İkbal, dünyalık menfaat, makam derdine düşmüş niceleri iktidarın ve nimetlerinin peşinden gitmekte. İşler biraz karışsın gemiyi terkedenlerin sayısını o zaman görür ve nutkunuz tutulur. Az sayıda olduğunu düşündüğüm çekirdek bir samimi kadronun dışındakileri geçin bir kalemde.
  • Aahh ah

    06 Şubat 2018 18:49
    4 0
    Fuat Bey.Bu ülkede her işi cumhurbaskani mi düşünecek.Bakanlar kendilerine bagli kurum ve kuruluslar da ne isler donuyor hiç bakmiyorlar mi.Siz araştırıp ogrenmissiniz bakanlar bir tel. ile herseyi ogrenir gerekli bilgi ve belgeleri alabilir.Bakanlar da en az cumhurbaşkanımız kadar calismali ve gayret göstermeli.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;