SİYASET

Fuat Uğur : Bediüzzaman’ın Fetullah öngörüsü doğru çıktı

Tarih
11 Ağustos 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Fuat Uğur

Bu meczup “20 günlük kuluçka” gibi bir takım ezoterik mesajlar veriyor ya, biliyorsunuz özendiği ve yerine geçmek istediği isim aslında Bediüzzaman Said Nursi. Onu unutturup kendini çağımızın Mesih’i gibi göstermeye çalışıyor. İçinden çıktığı Nur Cemaati onu yüzkarası olarak niteliyor.

Bu insan suretindeki canlıyı Bediüzzaman Said Nursi on yıllarca evvel yazdığı risalelerinde ve haşiyelerinde çok net biçimde tarif etmişti. 19 Ocak 2016’da “Bediüzzaman’ın Fetullah Gülen öngörüsü” diye yazmıştım.

İşte o haşiyelerden birinde Bediüzzaman Said Nursi'nin, Nur talebelerinin siyasetten uzak durmasını istediği Şualar Risalesi’nden bir bölüm yer alıyordu:

“Beşinci esas: Risale-i Nur şakirtlerinin, mümkün olduğu kadar siyasete ve idare işine ve hükümetin icraatına karışmaması bir düstur-u esasîleridir (…) Hem şimdi hükmeden öyle kuvvetli cereyanlar içinde siyasete girenlerden hiçbir kimse, istiklâliyetini ve ihlâsını muhafaza edemez. Her hâlde bir cereyan onun hareketini kendi hesabına alacak, dünyevî maksadına âlet edecek, o hizmetin kudsiyetini bozacak.” 

Şuâlar, On Dördüncü Şuâ, sayfa 568’de yazılana bakalım:

“Hem maddî mübarezede şu asrın bir düsturu olan eşedd-i zulüm ve eşedd-i istibdat ile birinin hatâsıyla onun pek çok taraftarını ezmek lâzım gelecek.”

 

Bediüzzaman daha sonra çeşitli risalelerinde içlerinden çıkacak bir grubun geniş bir daireye yayılacağını, risale-i nurlara sırtlarını döneceğini ve bir “şahsiyet”i öne çıkaracaklarını, bu “şahsiyet”in her şeyin önüne geçeceğini Emirdağ lahikası sayfa 208’de aynen şöyle demişti:

“Büyük dairede onun gibi dehşetli cemaatler siyasi islamiyeye darbe vurduklarından, 12-13-14-ve 16 tarihlerinde tokatlar yiyecekleri ihtar edildi.

 

ÖNGÖRÜLERİN HEPSİ ÇIKMADI MI?

 

Yazılanları tek tek gözden geçirelim. Denilenler çıkmadı mı?

 

1-Hizmet’in kudsiyetini bozmadılar mı?

2-Bağımsızlıklarını (İstiklaliyetini) yitirmediler mi?

3-Siyasete ve hükümetin icraatına karışmadılar mı?

4-Onun hatasıyla taraftarları ezilmiyor mu?

5-Risale-i Nur’lara sırtlarını dönmediler mi?

6-Bir “şahsiyet”i öne çıkarıp dehşete sebep olmadılar mı?

7-Yakın zaman diliminde; 12-13-14 ve nihayet 15 Temmuz 2016’da tokatlar yemediler mi?

 

Evet, bu ahlaksızdan her şey beklenir. Bu ruhunu şeytana satmış yaratık her türlü çılgınlığı yapabilir ve yine de dikkatli olmak gerek.

 

 

TARİH BU TÜR “KIYAMET TELLALLARI” İLE DOLU

 

Bu meczup tarihten bugüne bakıldığında tek değil. Onun gibi kıyamet haberleri veren çok kişi vardı. Sabah gazetesi Ombudsmanı İbrahim Altay bundan 4-5 yıl önce konuyu “Kıyamet kehanetleri” başlığıyla kaleme almış, tek tek sıralamış.

 

23 Nisan 1843’de William Miller adlı şarlatan tarafından kıyamet kehanetinde bulunulmuştu. Millerities adı verilen grup böylece ortaya çıktı ve kesin tarihi 23 Nisan 1843 olarak belirlediler. 23 Nisan yaklaşırken işlerini güçlerini bırakıp mal ve mülklerini başkalarına bağışlayarak dağlara çekildiler. Bilahare geri dönüp kaybettiklerini almaya çalıştılarsa da iş işten geçmişti.

 

Mormon kilisesinin kurucusu Joseph Smith 1835 yılında kendisine bağlı 'baba'ları toplamış ve onlara Tanrıyla konuştuğunu açıklamıştı. Tanrının kendisine 1991 yılında kıyametin kopacağını söylediğini ilan etti. Kıyamet kopmadı ama Mormon kilisesi özellikle Kuzey Amerika'daki etkisini sürdürüyor.

Kendilerine Heaven's Gate (Cennetin Kapısı) adını veren UFO tarikatı üyeleri gökyüzünde gördükleri bir kuyruklu yıldızdan çok etkilendiler. Tarikat üyelerine göre 1997 yılında kıyamet kopacaktı. Bu inanış dünyanın sonunu değil ama tarikat üyelerinden bazılarının sonunu getirdi. 26 Mart 1997'de 39 kişi topluca intihar etti.

1 Ocak 2000’de, Millenyum’da kopacağı söylenen Dijital Kıyamet henüz hafızalarımızda taze. Bu iddiaya göre 1900'lü yıllarda yapıldıkları için bilgisayarlar 1900 ile 2000 arasındaki farkı anlamayacak ve her şey birbirine karışacaktı. Nükleer felaketler ortaya çıkabilir, teknoloji kendini imha edebilirdi. Silah satışları arttı ve teknoloji sonrası dünya için hazırlık yapanlar oldu.

Amerikalı vaiz Harold Camping son dönemin ünlü kıyamet tellallarından. Family Radio'nun sahibi Camping son kehanetini 21 Mayıs 2011 olarak yapmıştı. Sahibi olduğu radyodan aralıksız yayın yaparak ve bilboardlara afişler astırarak milyonlarca dolar bağış topladı. Kıyamet kopmayınca da “aslında ruhsal kıyametin gerçekleştiğini ve insanların bunu göremediğini” söyledi.
Devlet Bahçeli'nin değimiyle Pensilvanya'daki voyvoda, kahanette bulunmayı sevdiğine göre acaba kendi sonu hakkında bir öngörüde bulunabilir mi? 
Bakalım ne görüyor!

Türkiye
11 Ağustos 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;