POLEMİK

Fuat Uğur : AK Partili anne, Boğaziçili oğlunu kurtaramaz mıydı?

Tarih
16 Şubat 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Fuat Uğur

Cumhuriyet gazetesinin geçen günkü itirafından sonra, dolaylı yoldan da olsa dün birinci sayfasından yayınladığı ikinci itirafı çok ilginçti.

Hatırlayacaksınız, geçtiğimiz günlerde gazeteyi eleştiren Sabah Yazarı Melih Altınok’a verdiği cevapta “Can Dündar’ın troll gazeteciliğinden çoktan kurtulduk” diye ilginç bir itirafta bulunmuşlar, o dönem FETÖ ve DHKP-C yardakçılığıyla yürütülen “yayıncılık” rezaletini de kabul etmişlerdi.

Şimdi gelelim Cumhuriyet’in dün birinci sayfadan verdiği haberine.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel başkanlığında bir CHP heyeti, Bakırköy, Metris ve Maltepe cezaevlerinde Boğaziçi Üniversitesi protestolarında tutuklanan öğrencilerle görüşmüş. Görüşülen öğrencilerden ikisi Selahattin Can Uğuzeş ve Doğu Demirtaş’ı da öne çıkarmışlar.

Boğaziçi Fizik Bölümü öğrencisi Doğu Demirtaş annesi Gamze Demirtaş’ın AK Parti’nin Sarıyer Kadın Kolları İlçe Başkanı olduğunu söylemiş önce. Daha sonra da olayı anlatmış ve yarışma sonucu gönderilen 400 eserden ilk gelenleri astıklarını, kalanları da yer kalmayınca da yere koyduklarını söylemiş. “Tepkiler üzerine asılmasına önayak olan isimlerden biri benim” diye de durumunu izah etmiş.

Selahattin Can Uğuzeş de Fizik Bölümü öğrencisi. İki seçim önceki oyunu MHP’ye verdiğini, babasının eski MHP’li ama şimdi İyi Partili olduğunu belirttikten sonra “Lisede 5 vakit namaz kıldım, Kâbe meselesindeki hassasiyeti anlarım. Ama hukuksuz tutuklamayla gözdağı veremezler” diye konuşmuş.

Dün Cumhuriyet ile birlikte tüm muhalif medyada bu iki gencin söyledikleri saatlerce köpürtüldü.

CHP’lilerde genellikle ideoloji babadan oğula, anneden kız çocuğuna miras kalıyor olmalı ki bu haber böylesine ilgi gördü. Vallahi anne ve babasının aidiyet duyduğu siyasi görüşlerin dışında yürüyen onlarca tanıdığım olduğu için bu bana garip geldi. Onlardan biri en azından benim.

Ama bunun da ötesinde daha vahim olanı ve dolaylı İTİRAF şeklinde ortaya çıkan sonuç ise şu:

Cumhuriyet ve muhalif medya bu olayı ballandırırken AK Partililerle MHP’lilerin ve onların çocuklarının, 5 vakit namaz kılanların, kesinlikle suça bulaşmayacağını ve masum sayılması gerektiğini kabul etmiş oldular. Tabii bu iki gençle ilgili kararı kuşkusuz yargı verecek ve bence de tutuklanmaları abes ama muhalefete göre demek ki “suça iştirak etmekle” suçlanan ama kendi saflarında yer alan kişilerin anne ve babalarının AK Partili ve eski MHP’li olması suçsuz oldukları hakkında bir karine teşkil etmekteydi.

Ayrıca AK Partilileri siyasi nüfuz kullanarak yargıya müdahale etmekle ve kendi adamlarına asla dokundurtmamakla suçlayanlar, gerçeğin hiç de öyle olmadığını, büyük puntolarla kendi mecralarında itiraf etmişti.

BOĞAZİÇİLİ TUTUKLU GENCİN ANNESİ GAMZE DEMİRTAŞ NEDEN İSTİFA ETTİ?

Aslında ilginç bir gelişme daha vardı. O da Doğu Demirtaş’ın annesi Gamze Demirtaş ile ilgiliydi. Bir tıp doktoru olan Gamze Hanım AK Parti Kadın Kolları İlçe Başkanlığı görevinin yanı sıra aynı zamanda AK Parti Belediye Meclis Üyesiydi. Cumhuriyet’in dünkü haberinden sonra Gamze Demirtaş’ın belediye meclis üyeliğinden istifa ettiği haberi verilmeye başlandı.

Evet, Gamze Demirtaş istifa etmişti ama bunun tarihi 1 Şubat’tı.

Üstelik ondan 10 gün önce de 22 Ocak 2021 tarihinde de aylar öncesinden kararlaştırıldığı üzere kadın Kolları Başkanlığı’ndan ayrılmış. Aylar öncesinden diyorum çünkü aldığım bilgiye göre Gamze Demirtaş’ın ayrılması karşılıklı konuşularak alınan bir karar. 

KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI’NDAN AYRILIŞI İŞ YOĞUNLUĞUNDAN

Gamze Demirtaş, eski Sarıyer Belediye Başkan adayı Salih Bayraktar tarafından siyasete kanalize edilen bir isim. Çok başarılı çalışmalarıyla tanınıyor. Ancak Salih Bayraktar geçen 31 Mart seçimlerinde kaybedince Gamze Hanım da il yönetimiyle konuşarak bir sonraki kongreden önce bırakma kararını onlara bildirmiş. Hekimlik mesleğinin özellikle bu dönemdeki ağır çalışma şartları nedeniyle de parti çalışmalarına yetişememekten yakınıyormuş. Hatta bu yüzden kendisine teklif edilen Beşiktaş İlçe Başkanlığı görevini bile istememiş. Yukarıdaki tweetlerden anlaşılacağı üzere AK Parti Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanlığından ayrılması tamamen bu iradeye dayalı olarak gerçekleşmiş. Bunu da Twitter hesabından zaten aşağıdaki gibi duyurmuş.

OĞLUNUN TUTUKLANMASI DUYGUSAL OLARAK YIPRATTI

Peki, Boğaziçi olaylarının başlamasından sonra, 1 Şubat tarihinde meclis üyeliğinden de istifa etmesinde oğlunun tutuklanmasının etkisi var mıydı?

Bence vardı ve bir annenin duygusal tepkisiydi bu. Çünkü gözaltılar 30 Ocak 2021 tarihinde yaşanmış, kendisi de 1 Şubat tarihinde istifa etmişti.

Gamze Hanım'ı telefonla aramama rağmen cevap vermedi. Ama eşiyle konuşanlardan aldığım bilgiyi aktarmak istiyorum size.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;