SİYASET

Erkan Tan : Sen de çapulcuydun hani??!!

Tarih
26 Mart 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Erkan Tan
Gezi Olayları'nda gençleri göreve davet ediyordunuz. Memleket yönetimine el koymaya, hükümete karşı eylemler yapmaya çağırıyordunuz.
İktidara başkaldırmaya kışkırtıyordunuz.
O gençler de yakıyor, yıkıyor, kırıp döküyor, parçalıyorlardı. Türkiye Cumhuriyeti devletine, güvenlik kuvvetlerine resmen saldırıyorlardı. Seçim dışı yol ve yöntemlerle, özellikle de gençleri kullanarak iktidar değişikliği arzulamıştınız.
O zaman o gençlerle gurur duyuyordunuz.
Memleketin kaderine el koyan, direnen gençlik bunlar diyordunuz. Sorumlu ve duyarlı idiler. Yurtsever kahramanlar idiler.
O zaman sokakları karıştıran, yakan yıkan, düşmana saldırır gibi kendi devletinin polisine saldıran, dev projelerin durdurulmasını isteyen gençleri pek bir seviyordunuz. Ben de çapulcuyum falan diyordunuz.
Ama şimdi "18 yaşında milletvekili olmaz" diyorsun. "Bunlar daha çoluk çocuk" diyorsun. "Eğitimlerini bile daha tamamlamamışlar" diyorsun. "Askerlik bile yapmamışlar, olur mu kardeşim" diyorsun.

GEZİ'DE GENÇLER İKTİDARA EL KOYSUN DİYORDUNUZ 
Hiçbir zaman samimi olmadınız.
İçtenlikle bu memleketin yanında yer alamadınız. Hep ikiyüzlü ve ne yazık ki yalancı idiniz. Gençleri iktidarı sarsmak, zora sokmak, yıkmak için kullandınız.
Ancak meşru ve makul zeminlerde siyaset yapsınlar, memleket yönetimine katılabilsinler istemiyorsunuz. Konu bu kadar açık... Acı ama gerçek...

İDRİS KARDAŞ'IN KİTABI: HÜKÜMET, KOALİSYON VE CUMHURBAŞKANLIĞI KRİZLERİ 
İdris Kardaş, 1950'de başlayan demokrasi serüvenimizi gazete manşetleriyle ele alan bir kitap hazırlamış.
Ak Parti'nin tek başına iktidar olduğu döneme kadar yaşadığımız hükümet krizlerini, koalisyon krizlerini ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri krizlerini detaylarıyla anlatmış. 15 Temmuz da dahil olmak üzere bütün darbe ve krizler bu kitapta. Bir sayfasında o günlerin gazete manşeti, diğer sayfasında olayın perde arkası var. Kitabı okurken, koalisyonların kimler tarafından kurulacağına, kimin başbakan ve kimin bakan olacağına milletin karar vermediğini açıkça görüyoruz.

BAŞBAKANI MİLLET DEĞİL VESAYETÇİLER SEÇMİŞ...
Milletin seçimini değil, kendi kontrolünde hükümetler istediklerini çok açık görüyoruz. Neredeyse tüm koalisyonlar dışarıdan bu müdahalelerle kurulmuş. İşte tam da bu nedenle, halkın seçtiğinin ertesi gün hükümet olacağı yeni sisteme karşılar. İşte bu nedenle, tüm vesayet odakları, şer cepheleri birleşmiş halkın değil, kendi belirledikleri yönetimlerin başa gelmesini istiyorlar.
Kitabı okurken bu gerçek tüm çıplaklığıyla karşımıza çıkıyor.

HASAN TAHSİN USTA'YA TEŞEKKÜRLER VE TEBRİKLER...
İşte bu kitabı İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi 100 bin adet bastırmayı ve bedava dağıtmayı planlamış. Bendeniz bunu büyük ve önemli bir hizmet olarak görüyorum. Zaten Hasan Tahsin Usta çok başarılı ve halk tarafından sevilen bir yönetici... Böylelikle mühim bir hizmet daha yapıyor. Başka kurumların da bu kitabı dağıtmaları harika bir sonuç doğurur.
Sayın Cumhurbaşkanımız da bugün Gaziosmanpaşa'da açılışlar ve miting yapacak. İnşallah Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta bugün bu kitabı da kendisine arz ederler.

Takvim
26 Mart 2017


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • haldun

    26 Mart 2017 19:21
    0 0
    gezide ortalığı yakıp yıkan devletine milletine zarar veren yağma talan hırsızlık yapan o grubun ALLAH cezasını versin burunlarınından fitil fitil gelsin gezicilere desdek veren iş adamları,partiler sivil toplum kuruluşu kim varsa ALLAHın gazabı üzerlerine olsun.....
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;