GÜNCEL

Erkan Tan : Meslek odaları ve barolar kimlerin?

Tarih
29 Ocak 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Erkan Tan
 Meslek odalarındaki zorunlu üyelik, aidat şartları, dünyanın en büyük saçmalıklarından biridir. Derhal, bu odalara üye olmadan meslek icra edilemiyor olması haline, son verilmelidir. Devlet ve kanun karşısında bazı harç, ve uygulama çözüm ortaklığı ayrıcalıkları da bir kez daha gözden geçirilmelidir. Ve gerekirse bunlar da iptal edilmelidir. Meslek odaları, Barolara üye olup olmama, meslek mensuplarının isteğine bağlı olmalıdır. Öyle ya... Vatandaş, ilgili okulu bitirmiş. O mesleği icra edebilme ehliyetine sahip olduğunu gösterir diplomayı almış. Barolar, Meslek Odaları'na üyelik, aidat, harç, pul mecburiyetleri ile muhatap oluyor.

Kardeşim, devlet misiniz? Yok değiliz...
Devletin icra ve yetki alanına ortak olma hali oluşmuştur. Zaman içinde oluşan ayrıcalıklar ile parasal güçlere sahip olmuşlardır. Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Teşekkülleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en önemli sorunlarından birisi haline gelmiştir. Bu yapılar, sapkın insanların istilasına uğramış ve ele geçirilmişlerdir.
Millete ve memlekete düşman tavır ve duruşları ile kin kusmaktadırlar.

LOZAN ZAFER İSE... DEĞİŞTİRELİM DEDİĞİMİZDE, YUNANİSTAN NİYE İSTEMİYOR?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyu gündeme getirdiğinde, başta CHP olmak üzere, malum çevreler hep aynı ezberler ile karşı çıkıyorlar. Önce hemen şunu söyleyelim. Kardeşim, Cumhurbaşkanı, yürütmenin başıdır. Memleket ve millet ile ilgili sorunları, sıkıntıları, düzeltilmesi ve düzenlenmesi gereken mevzuları, milleti ile paylaşmak bizzat görevidir.
Ne diyor? Bu antlaşma ile ilgili uygulamalarda milletimiz, devletimiz aleyhine sonuçlar doğuyor. Lehimize olacak şekilde değiştirmek ve düzeltmek zorundayız. Şimdi bu söz ve çabaların hemen ardından... ABD, Avrupa Birliği, İngiltere, Fransa, Yunanistan hopluyor... Haa... Bir de CHP çıldırıyor...

CHP, YPG/PYD'YE TERÖR ÖRGÜTÜ DEMİYOR Kİ...
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Genel Kurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli İstihbarat Teşkilatı, Milli Güvenlik Kurulu, çok uzun zamandır ve binlerce delil ile tüm dünyaya adeta haykırıyor. "PKK/ PYD/YPG terör örgütleridir.
Sürekli isimlerini değiştiren ama aslında aynı adamlardan oluşan kiralık katillerdir." Yani devletimizin ulusal güvenlik ile ilgili bütün kurumları çok ciddi bir şekilde ortak kanaat belirtiyor. Pekiyi CHP Genel Başkanı ve sözcüleri ne diyor? "PYD/YPG siyasi partidir. CHP ne ise bunlar da odur.".

Takvim
29 ocak 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    30 Ocak 2018 15:49
    0 0
    eğer CHP iktidarı olaydı bu meslek odalarını darmadağın ederdi. ama bizim pısırıklar korkar. lak lak eder, icraata gelince uzaklaşırlar. 15 senedir iktidardasın her dönemde sana karşı bunlar lagvetsene, bakanlıklara bağlasana.. yooo.. korkar. CHPden korkar.YA DA ELİME DÜŞÜN DE ,GÖRÜN SİZE NELER YAPCEEEM DİYEN ANTALYALI SARHOŞ DOKTORDAN KORKAR.onun için umitlenleyin unutulur ve bu vesayet sistemi yürür.
  • keloğlan

    30 Ocak 2018 11:27
    0 0
    30yıl boyunca lokantacılar odasına yüzbinlerce lira aidat ödedım... karşılığında hiçbir hizmet almadım...yıllık milyonlarca lira geliri olan odalar aldıkları paraları ne yapıyor meçhul...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;