EKONOMİ

Erkan Tan : Herkes her gün alırsa doların değeri düşer mi?

Tarih
21 Aralık 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Erkan Tan

KARAMSARLIK, korku, dehşet ve panik yayarak milleti döviz almaları için kışkırtıyorlar.
Başrollerde kendisine muhalifim diyenler ve medyadaki yancıları var. Uluslararası ticaret yapanları, ithalat ve ihracat ile meşgul olanları, döviz ile ilgili işler yapanları anlarım.
Bu saydıklarım, çok doğal olarak döviz alır, satar ve biriktirirler. Ama bunların dışındakiler de döviz ile yatıp, döviz ile kalkıyorlar. Evini, arabasını satıp döviz alanlar bile var. Bir mal ya da hizmet karşılığı olmadan dolar alanlar, ve yastık altına koyup saklayanlar, maalesef Amerikan devletine yardım etmiş oluyorlar. Üstelik; dolar üzerinden ekonomimize saldırmak isteyen şer odaklarına da bilerek yahut bilmeyerek yardım etmiş oluyorlar.

MUHALEFET DOLARA BEL BAĞLAMIŞ
Merkez Bankası'ndaki görevden almaların ardından dolar/TL'de rekor - bianetHerkes, her gün dolar alıyor, böylece dolar yükseliyor, bunu bahane edip, mal ve hizmetlere zam yapıyorlar, mal ve hizmetlere zam yapılınca, hayat pahalılığı oluşuyor ve dolardan kazanmıyor aslında kaybediyorsun. Dolar bir değişim aracı, bir paradır. Yatırım aracı değildir/olmamalıdır. Ekonomik problemler ortaya çıktığında dolara sığınmak, yukarıda anlattığım gibi, kendi ayağına kurşun sıkmak demektir.
Böylesi anlarda dolara koşmak; hepimizi eriten bir kısır döngüdür.
Vatandaşlarımızın bu kadar dolara yönelmesi, doların dalgalanmasını daha da tetikliyor. Herkes, her gün dolar alırsa değeri düşer mi…?
Bu nedenle milletimizin, ekonomik kurtuluş savaşımıza, bu gerçeği bilerek yaklaşması gerekmiyor mu…? Bu arada; kendisine "muhalifim" diyenler korku, dehşet, panik yayarak milleti dövize yönlendirirlerken iktidara değil, devlete ve millete zarar verdiklerini elbette biliyorlar.

TÜSİAD VE YAVRULARI
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaslowski: Dünyanın yeni düzeni inşa ediliyor, Türkiye fırsatları iyi değerlendirmeliReel ekonomik göstergelerde herhangi bir sorun olmamasına rağmen, elinde bulundurduğu sermaye gücünü kullanarak, Türkiye ekonomisine operasyon çeken BATI'ya tapan Patronlar Kulübü TÜSİAD, hükümetin ekonomi programını hedef alıyor. Açıklamasında başka ifadeler de yer almasına rağmen, "genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına hızla dönülmeli" ifadesini bizzat kendisi ön plana çıkarıyor… Yani; "faizi yükselt, IMF ve BATI ile yeniden masaya otur" diyorlar. Türkiye'yi BATI'nın emrine sokmak, kulu kölesi yapmak istiyorlar. Finans oligarşisi ve para baronlarının her istediğini yapan bir devlet yönetimi hayal ediyorlar. Faizci yamyamlar, Türkiye'yi yağmalamaya devam etsin diyorlar… Başkan Recep Tayyip Erdoğan, faiz'i indirmek ve yok etmek için samimiyet ile çırpındıkça, faizci sülükler adeta kuduruyorlar. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın deyimi ile TÜSİAD'ın yavruları; karamsarlık, korku, dehşet ve panik yayarak milleti döviz almaları için kışkırtıyorlar.

TÜSİAD, MİLLETİN DEĞİL EMPERYALİST YAMYAMLARIN
Sesli Makale - Video -Erkan Tan : Şeytanlaşmış insanlarTÜSİAD kimlerindir ve yavruları kimlerdir…? İlk sırada faiz ve sömürü düzenini devam ettirmek isteyen şeytan ve taraftarları ile bunlara bağlı gazete, radyo, televizyon, sosyal medya kurumları yer alıyor.
İkinci olarak; TÜSİAD'dan medet uman ve patronlar ile beraber olan siyasi partiler ile iç ve dış farklı güç merkezleri var.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • VATANSEVER

    21 Aralık 2021 20:33
    1 0
    VATAN HAİNİ KÖPEKLER TASMALARINI TUTANLARIN İSTEKLERİNİ YERİNE GETİRMEK İÇİN DOLAR ALARAK ALDIRTARAK ÜLKEYİ BATIRMAYA ÇALIŞIYORLAR.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;