SİYASET

Erkan Tan : Dünya alem bir oldu yine de EVET...

Tarih
17 Nisan 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Erkan Tan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şakağına silah dayamalarına, Haçlı ve Siyonist ittifakına, terör örgütleri ve onların eli kanlı katillerine, şerefsiz Fetullah Gülen ve hain arkadaşları ile sevenlerine, Avrupa Birliği'nin neredeyse tüm devletlerine, düşük puan verip ekonomimize saldıran kredi derecelendirme kuruluşu ekonomik teröristlere, demokrasi kisvesi altında dev projeleri, müthiş yatırımları, rekor gelişmeleri durdurmaya, yavaşlatmaya, engellemeye çalışanlara rağmen... EVET...


Milletin sözünü söyledi... Bu düzen değişsin istedi...
Dava düşmüştür. Millet tercihini yapmıştır. Sistem değişsin istemiştir. Devlet; çürüyen, çalışmayan, eskiyen, arızalı yerlerini değiştirsin istemiştir. Devlet, yönetim sistemi değişsin talimatını vermiştir. Devlet, içindeki pislikleri, hainleri temizlesin demiştir. Artık siyaset, milletin sözünün üstüne söz söylemek, laf kalabalığı yapmak yerine onun talimatını yerine getirmek zorundadır.
Bunun dışındaki her hal kötü niyetlidir.

Bürokratik oligarşi hükümranlık gidecek diye hayır mı dedi?
Bilmiyorum ama şüphelerim var. Çünkü eğer bu değişiklik olursa bürokratların hakimiyeti büyük oranda ortadan kalkacak. Devletin memurları, gerçekten milletin seçtiklerinin emrine girecekler.
Bu sistemin en önemli hedef ve sonuçlarından birisi bu olacak. Atanmış memurların, seçilmiş temsilcilerden daha önemli ve güçlü olması hali son bulacak. Bu nedenle aileleriyle beraber bu insanlar hayır dediler mi?

Anketlerde hayır hiç öne geçti mi?
Asla... Başından beri böyle bir hal hiç olmadı. Evet demeyi düşünenler hep açık ara zaten öndeydi. Ancak algı oyunları adına ve referandumda film fırıldak çevirmek için hayır oyları daha fazla imiş gibi anketler yayınladılar. Bunu mahsus yaptılar.
Gerçeğin böyle olmadığını bildikleri halde yaptılar.
Referandum yaklaştıkça bu sefer kepazeliklerini örtmek için gerçeğe yakın rakamları ve sonuçları yayınladılar.

Peki bu sahtekarlığı yapanlar cezasız mı kalacak?
Örneğin bir kasap bilerek ve isteyerek çürümüş et satarsa hesap sormazlar mı? Bu alçaklar da bütün bu işleri bilerek yaptılar. Gerçeği örtmek istediler, gizlemek istediler, yamultmak istediler.
Gerçeği çürütmeye çalıştılar.
Bilerek, isteyerek, planlayarak yalan söylediler. Ne olacak şimdi? Bütün bu işleri yapanlar hiç hesaba çekilmeyecekler mi?

CHP paket ile paket oldu... Hayır oyları CHP'nin mi?
Bu bir seçim değildi. Oyların ne kadarı, hangi partiye ait bilinmiyor. Bu oy oranlarından CHP Genel Başkanı'na başarı payı düşmez. Hatta bir kez daha paket ile paket oldular.
CHP'liler bütün varlıklarıyla 'Hayır'a asılmalarına rağmen yine de kazanamayanlarla beraber oldular. Yalan, dolan, hakaretlerle dolu bir propaganda döneminin ardından sonuç yine de CHP'nin de içinde olduğu tarafın kaybetmesi... Üstelik Avrupa Birliği'nin bütün devletleri resmen ve özellikle CHP ile bir ve beraber iken..
.

Takvim
17 Nisan 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;