GÜNCEL

Ergün Diler ABD'nin yeni kirli oyununu ve aktörlerini yazdı

Tarih
11 Ocak 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 İRAN, CIA için fragman niteliğindeydi. Bazı noktaları test ettiler. Klikleri ve bunların tepkilerini ölçtüler. Bir de kullanacakları grupların iletişimini ve etkileşimini...

Birkaç gün süren hareketlenmenin sonuçlarını en ince detaylarına kadar not ettiler... Operasyonun merkezindeki AJAN, daha önce de yazdığım gibi Michael D'Andea'ydı!
Şimdi bakmamız gereken önemli isimlerden birini anlatmak istiyorum!
Gerçekten önemli mi önemli biri... GINA HASPEL...
Bayan Haspel, 1985 yılında CIA'ye katıldı. Kısa zamanda başarıyla adından söz ettirdi. Yükseldi. Pek çok yerde özel görevlerde bulundu. İSTASYON ŞEFİ olarak... DIŞ İSTİHBARAT ve GİZLİ EYLEM PLANLARI MASASININ yöneticisi oldu. Şimdi de POMPEO'nun yanındaki en etkili isim... Lider karakteri olan biri. Terörle mücadelede GEORGE BUSH ve DONOVAN gibi prestijli pek çok ödül sahibi...
İstihbarat toplama, analiz, gizli eylem, karşı istihbarat ve dış hizmetler ile ilgili operasyonlarda bulunmaz bir ajan. Değişik kafası olan bir CIA ajanı yani...
Devam...
2017'nin son günlerinde İran bir anda karıştı. Ayaklanma provasının arkasındaki isim Michael D'Andera'ydı. Artık herkesin bildiği bir SIR haline geldi zaten!..
CIA İran masası Şefi Michael D'Andrea ORTADOĞU'da yaşanacak pek çok olayın da sorumlusuydu! Yazdım; bir gün sonra TUNUS karıştı. Hatırlayın!
Peki buradaki olayların arkasında kim vardı? ELBETTE MICHAEL D'ANDREA... Önümüzdeki günlerde bazı Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde benzer tablolar göreceğiz. Sorumlusu yine D'Andrea ve ekibi... CIA'nın sınırsız destek verdiği bu ekip, Tunus konusunda planı Mısır'da yaptı.
Peki MISIR'daki plan toplantısına katılan önemli biri var mıydı? Vardı!
GINA HASPEL!
CIA Direktör Yardımcısı Gina Haspel, gizli bir seyahat rotasıyla geçtiğimiz günlerde Mısır'ın başkenti Kahire'ye geçti. Michael D'Andrea ile saatler süren toplantılar yaptı.
İran'dan sonra ikinci hedef Tunus seçildi. Çünkü Trump'ın Kudüs kararına en sert muhalefet eden ülke Tunus'tu. Sadece Tunus değil, bölgede Kudüs kararını destekleyen Mısır, Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin dışındaki her ülkede ayaklanma ya da karışıklık çıkarma niyetindeler. Gina Haspel, Tunus'un Afrika için önemini biliyor. Plana ruhunu veren de o!
Yaklaşık 7 yıl önce Arap Baharı yine Tunus'ta başladı. CIA'nın burayı seçmesi tesadüf değildi.
Muhammed Bouazizi'nin kendini yaktığı o günden tam 17 gün önce gizli toplantılar yapıldı. Bouazizi'nin de katıldığı... Arkadaşları zannettiği isimlerden bazılar CIA ajanıydı.
Bouazizi kendini ateşe nasıl attı bilmiyoruz! Ama öncesindeki o toplantılarda karar alındığı bilinmekte...
Muhammed Bouazizi, ülkesini kurtarmak için kendini yaktı. En azından o öyle olduğuna inanıyordu.
Muhammed Bouazizi'nin o korkunç eylemden sonra kurtulduğu ve yeni bir yüzle bugün hayatına devam ettiğini iddia edenlerin sayısı az değil. Ne derece doğrudur bilemem!
Ama iddialar böyle. ABD'de yazılıyor çiziliyor bunlar...
Pek çok planın içinde olan ve yöneten Gina Haspel, o tür bir eylemin artık ciddi ayaklanma nedeni olacağına inanmıyor.
Ayaklanmanın güçlenmesi için kahramanlar seçilir. Bu kişi ya kendini yakar ya da devlet kurşunuyla ölür. Muhammed Buazizi'nin kendisi ateşe vermesinden birkaç saat sonra fotoğraflarının olduğu binlerce tişörtün dağıtılması eylemin de tesadüf olmadığının göstergesidir.
Haspel'e göre bu eski model anlayış!
Buna inanan çok kişi de var.
Toplumları yönlendirmek kolaydır. Yeter ki onların duygularına dokunmayı başaracak planlar yapılsın. Tunus'ta eylemlerin büyük bir istifaya neden olacağı tahmin edilmiyor. Ancak İran gibi Tunus'ta da bir deney yapılıyor. Bu deneylerin sonucuna göre büyük ayaklanmalar başlayacak. CIA veri topluyor!
CIA Başkanı Mike Pompeo, Gina Haspel'e çok güvenir. CIA'nın işkence tekniklerinin uygulanmasını sağlayan kişi de Gina Haspel'dir.
Tunus'un seçilmesi Arap Baharı'nın başlama noktası olduğu için görünse de asıl neden kesinlikle Kudüs tavrıdır. CIA'nın Kara Delik hapishanelerinin yaratıcısı da Gina Haspel'dir. Gina, 60 yaşını aşan ve tecrübesiyle CIA'da üzerine söz söylenmeyen biridir!
Kendisi için "BEYNİNİN TÜM HÜCRELERİNİ KULLANAN
ENDER KİŞİLERDEN" tanımı yapılmakta!
Şu anda CIA'nın yurt dışı operasyonlarına karar veren kişi Gina Haspel! Hazırladığı tüm raporlarda ABD'nin etkin olması için Ortadoğu ve Afrika'nın Washington'dan yönetilmesi gerektiğini vurguladı. Detaylarıyla pek çok dosyayı BEYAZ SARAY'a ve PENTAGON'a iletti...
Amerika'nın terör örgütlerini kurduğu veya sonradan büyüttüğü SIR değil... Bu doğru. YPG ve DEAŞ, bugün Ortadoğu'da terör örgütü olarak görülüyor. Ancak ABD'de ikisi de terör örgütü değil. Amerikan medyasında DEAŞ ile ilgili çıkan "terör örgütü" yorumlarına inanmayın.
Kullandıkları silahların tümü Amerikan yapımı. Yani veren de onlar büyüten de... Yalancı manşetlere kanmayın!
GINA HASPEL'in son projesinde ilham aldığı yer yine Kara Delik... "Waterboarding" yani SUDA BOĞULMA HİSSİ uyandıran işkence yöntemi için Afrika ve Ortadoğu'da 3 bin ev hazır hale getirildi. Gina istedi diye... Masum insanları alıp bu evlere kapatacaklar... Kendi çıkarları için insanlara yapmadıklarını bırakmayacaklar...
ÖLÜM GİBİ BİR ŞEY YANİ!
Bu işkenceleri İÇ SAVAŞ için kullanacaklar! Planları bu!
Arap Baharı'nda Suriye dışında hiçbir yerde iç savaş yaşanmadı.
Libya'yı da ayrı tutmak gerekiyor.
Şimdi o Arap Baharı'nın olduğu ülkelerde Suriye ve Libya'da denenen iç savaş planı devreye girecek. KAOSLA sonuca gitmek isteyecekler. Yeni Dünya Düzeni'ni işkenceyle karışıklıkla kaosla ve ayaklanma benzeri olaylarla ele geçirmeye çalışacaklar... Amaçları bu! Kolay mı? Hiç ama hiç değil!
Tunus'a iyi bakın! Başkentle birlikte Kayravan, El Mehdiye, Kafsa, Beja ve Bin Arus gibi 10 kentte gösteriler başladı... Tunus Cumhurbaşkanı El-Beci Kaid es- Sibsi istifaya çağırıldı. Muhalefet de "Sokaktan çekilmeyeceğiz.
Sonuna kadar eylemler sürecek" dedi. CIA kendi rotasında gitmeyen hükümetleri içten yıkmanın içten sarsmanın hesapları içinde. Kendi askerleriyle yapamayacakları eylemleri o ülkenin gençlerine üniversitelerine yaptırmak istemekteler...
Çok dikkatli olmamız gereken bir dönem girdik.
2018'de YENİ DÜNYA DÜZENİ kurulacak. Bu işin dışında kalma şansımız yok.
Biz olmadan asla ve kat'a olmaz.
Uyanık olalım. Bir ve bütün olalım...
Bizi rahatsız etmeyeceklerini sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
Yeter ki gelişmelerin farkında olalım...
Gerisi kolay. Rehavete yer yok!
Yoksa faturayı bize ödetirler...
Ne 61 yaşındaki Gina Haspel ne de Michael D'Andrea bize zarar verebilir... Yeter ki gücümüzü bilelim ve gösterelim.
Gerisi teferruat...
Onlar düşünsün...
Daha önce geldiler geldikleri gibi de gittiler!
Gelirlerse yine gideceklerdir!.

Takvim
11 ocak 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Bilal

    12 Ocak 2018 11:10
    3 0
    Allahın izniyle Güclü bir devlet olma gayretini gözteriyoruz , unutmayalım ki gelecek gençlerindir o zaman miili eğitim müfredatının sil baştan yapılması ve Uyuşturucu Bonzai ile mücadelede Bakan Süleyman soylu daha aktif olmalıdır.
  • Asım

    11 Ocak 2018 23:15
    4 0
    Rus Çarı'nın dediği gibi : "Yenile yenile yenmeyi de öğreneceğiz". 200 yıllık yenilgiler tarihi inşaallah sona eriyor. Bu darbelerle Müslümanlar uyanacak
  • osman

    11 Ocak 2018 15:38
    3 0
    haspam devrede desene
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;