SİYASET

Ergün Diler : Yok artık!

Tarih
10 Şubat 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

Evet; kaldığımız yerden devam edelim.
Dün de yazdığımız gibi cevap bekleyen çok soru var! Bölgeyi ve içerideki sorunları anlamak için tam hızla devam edelim. Bakalım aklımızdaki sorulara cevap bulabilecek miyiz? Peşinen söylemek zorundayım! Bazı noktalardaki isimleri siz bulup çıkarın! Öyle şeyler var ki sütuna sığmaz! Ama anlaşılması için elimden geleni yaptım. Yazmadan yazdığımı düşünüyorum. Umarım ikna olursunuz! Haydi bakalım...

http://www.takvim.com.tr/c/i/radioBullet.jpgBarzani'yi merak ediyorum. Bölgedeki denklemde nerede?
Ankara ve Washington bazı konularda ayrı düşünüyor. Sadece Kürtler konusunda değil. Şimdi Barzani, ABD'ye bağlı biriydi. Ancak şu anda Türkiye'ye bağlı. Bunu nasıl başardınız bilemiyorum. Birkaç suikasttan kurtarmanız etkili oldu.
Çünkü Barzani, suikastın arkasında CIA'nın olduğunu öğrendi. Barzani'nin ABD gezisindeki korumalarına bakarsan, bazıları TÜRK ve istihbaratçı! Barzani, Türkiye'ye o kadar güveniyor ki, kardeşlerinden bile daha çok.

http://www.takvim.com.tr/c/i/radioBullet.jpgBarzani bize sadık yani?
Evet ama Washington bundan pek hoşlanmıyor. Hatta ben söyleyeyim, Barzani'yi bitirdiler! Yerine geçecek isim (bende saklı) bile hazır! Erdoğan'ın bağımsız hamleleri bizimkileri rahatsız ediyor. Sanırım siz şunu bilmiyorsunuz:
Irak ve Suriye'de bağımsız yürüyen bir Türkiye'nin önünü kimse kesemez!
ABD-Rusya bunu biliyor. PYD bu nedenle bizimkilerin partneri! Belki İstanbul'a yansımıyor ama bu adamlar nefes alıp verirken bile Washington'a soruyor! Amerika'nın en sevdiği topluluk profili budur!

http://www.takvim.com.tr/c/i/radioBullet.jpgSorun devam edecek yani?
Siz Amerika ile tam ortaklığı kabul edene kadar bölgedeki karışıklık devam edecek. PKK da PYD de bitmeyecek. Şunu unutma dünyadaki bütün terör örgütlerinin arkasında ya da içinde CIA vardır, Amerika vardır!

http://www.takvim.com.tr/c/i/radioBullet.jpgBiden geldi gitti, bir şey sızmadı. Ne konuşuldu?
Biden çok mutlu değildi. Biden'a ya da bir başka Amerikalı'ya teröre verilen desteği kanıtlarla göstermeniz sonucu değiştirmez. Büyük devlet gerektiğinde çıkarı için terörden beslenir. Bu nedenle bu ortaya konulan belgeler burada sinirleri bozdu!

http://www.takvim.com.tr/c/i/radioBullet.jpgObama peki?
Beyaz Saray'daki ABD Başkanı çok şey bilmez. Dünyanın en güçlü adamı gibi gösterilir. Ancak, gücü yoktur.
Gizli servis ajanı bile ABD Başkanı'na birçok konuda emir verir. Anlamaz bile... Gözünde büyütme!

http://www.takvim.com.tr/c/i/radioBullet.jpgBizim meydan okumamız sizi şaşırtıyor mu?
Sana özel bir şey söylemek istiyorum.

http://www.takvim.com.tr/c/i/radioBullet.jpgBekliyorum!
Bazı odakları bilmiyorsunuz! Sizin devletin içinde bize çalışan gönülden bağlı isimler var. Herkese güvenecek durumda değilsiniz! Hiç ummadığınız anda yanlış adım atarsınız! Bunun için gözü burada olan oldukça hatırı sayılır insan var!

http://www.takvim.com.tr/c/i/radioBullet.jpgAçar mısın biraz!
Bu kadar yeter! Geçelim... Ama herkese güvenecek durumda değilsiniz!

http://www.takvim.com.tr/c/i/radioBullet.jpgSizde nasıl bu işler?
Güzel... Sana hiç duymayacağın özel bir şey söylüyorum!

http://www.takvim.com.tr/c/i/radioBullet.jpgEvet!
Martin Dempsey'yi hatırlarsın.
Dunford'dan önceki ABD Genelkurmay Başkanı. Dempsey, Putin'e bağlı bir generaldi. Akıl alır gibi değil ama gerçek. Yakında hayatını kaybedebilir. Sonra, onun Rusya ile yakınlığını gösteren bazı dokümanlar ortaya çıkar. Amerikan ordusunun Dempsey döneminde aldığı tüm kararlar, Kremlin'in istedikleriydi.

http://www.takvim.com.tr/c/i/radioBullet.jpgGerçekten mi?
Tabii ki! Dempsey, emekli olunca Obama ona ilginç bir hediye gönderdi. Kremlin rozeti! Dempsey'nin ekibi hala Pentagon'da çok güçlü. Esad rejimine destek sağlayan bu ekip, Kremlin'le de sürekli irtibatta. İşte o ekip, Obama yönetiminin Erdoğan'ın isteklerinin hayata geçirmesini engelledi. Yani bizde bunlar oluyorsa sizde de dışarı çalışanlar olabilir!
Düşün, sen bulursun!

http://www.takvim.com.tr/c/i/radioBullet.jpgPYD'ye veya DAEŞ'e silahları gönderenler bunlar mı?
Sana duymadığın bir şey daha söylemek istiyorum. Pentagon'da Rusya'ya yakın ekip, Türkiye'den de bazı gruplardan destek alarak Özgür Suriye Ordusu'na silah gönderdi. Ancak silahlar o kadar sıradandı ki üç kez üst üste patlamıyordu! Ama bilen yoktu!
Sizinkiler de Obama da bilmiyordu!
Aynı ekip daha sonra PYD'ye silah göndermeye başladı! Kürtler'e öyle silahlar atılıyordu ki Amerikan ordusunda ne varsa aynısı onlara gidiyordu! Denge bu yolla değişti.
Özgür Suriye Ordusu geriledi! PYD güçlendi. Sanırım siz bunu yakın zamanda öğrendiniz! Mesela siz Suriye'ye girseniz Pentagon'daki Rus yanlıları ve Esad'ın yanında olanlar hemen harekete geçer! Çok adam var!
İşiniz hiç kolay değil yani! İçinizdeki dengeyi de siz düşünün!

http://www.takvim.com.tr/c/i/radioBullet.jpgPeki bu dengeyi anladım, ya bizim gücümüz?
Daha önce de söyledim. Çok güçlüsünüz! Bunu bizimkiler de Ruslar da biliyor! Sizsiz olmayacağını herkes anlamış durumda! Ama masada kazanmak için bazen masa altında işler çevirirsin! Normal. Eğer sizin devlet arazide bertaraf ettiği yabancıları açıklasa gücünüz zaten çok iyi anlaşılır. Ama içeride ve dışarıda savaştığınızı unutmayın. Masada güçlü olmak için bunu yaparlar! Siz de yapıyorsunuz!

http://www.takvim.com.tr/c/i/radioBullet.jpgDonald Trump başkan olacak mı?
Donald Trump'ın ABD Başkanı olma ihtimali hiç yok. Yabancı ülke doğumlu Ted Cruz bile Trump'tan daha şanslı. ABD tarihinde ülkede doğmamış biri başkan olamadı. Çünkü yasalarda bu net olarak yazılmıştır.
Ancak Ted Cruz, Amerikan derin devletinin çok özel hazırladığı bir isim.
Şans Ted Cruz'dan yana. Dünyanın gündemindeki GÖÇMEN sorunu varken burada göçmen bir ailenin çocuğu başkan! İlginç değil mi? Ancak eğer bir dönem daha demokratların başkan olmasına karar verilirse, Hillary Beyaz Saray'a taşınır. Sizin için şöyle bir risk var. Hillary Clinton ABD Başkanı olursa, Gülen çok güçlenir.
Çünkü Clinton ailesiyle Gülen çok yakındır. Gülen'in adamları, gece gündüz Clinton için çalışıyor.

http://www.takvim.com.tr/c/i/radioBullet.jpgDunford? Yakın tanıdığınız isim nasıl bakıyor buraya?
Obama'nın yeryüzündeki tek dostu! Biden'in ekibinin aksine ABD Genelkurmay Başkanı Dunford Barzani'nin güçlü olmasını istiyor.
Bunu anlatıyor.

http://www.takvim.com.tr/c/i/radioBullet.jpgLondra ve Santa Monica'da "Türkiye'de kaos çıkarmak için" eğitilen 200 kişinin ortak özelliği ne? Neden bu adamlar seçildi?
Galiba sizin atladığınız nokta bu!
Tanımıyorsunuz bu adamları. Kimi işadamı. İçlerinde Kürt de çok! Bu isimleri CIA bile bilmiyor! Sadece bir grup bunu yönetti! Graham'ın haberi var! Rövanş almak için ciddi hazırlık içindeler. Harekete geçmeleri için önce devleti yanlış yönlendirecekler! Ardından ayağa kalkıp büyük bir gürültüyle gerçeklerin üstünü örtecekler. Çok büyük bir hazırlık bu! Sana söyleme şansım yok ama CIA'nın bile bilmediğine göre bazı sürprizler de olacak gibi... Hiç umulmadık yerlerden çıkacaklardır!
Gece gündüz çalışıldı! Kullanılan bu kişilerin çok ama çok uzman olduğunu sakın unutma! Geçmişin yatırımı yani!
Sizin bunları bilme ihtimaliniz hiç yok!
Ama belki yakında isimlerini söylerim.
Mayıs'tan önce!

NOT:
Yarın Clintonlar'ın ve Obama'nın BAŞDANIŞMANLIĞINI YAPAN isimlerin bizimle ilgili görüşlerini yazacağım. En kritik noktalardaki isimlerin neler düşündüğünü ve neler raporladığını öğreneceksiniz! Bekleyin!

Takvim
10 Şubat 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • HAKKA

    12 Şubat 2016 09:50
    1 0
    SAYIN DIŞ SES... ERGÜN BEYİN YAZDIKLARININ GERÇEK OLDUĞUNU VARSAYARAK BİRŞEY BELİRTMEK İSTİYORUM. EĞER BU İDDALARIN DOĞRU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜRSEK,BEN BİR VATANDAŞ OLARAK SANIRIM ARTIK O MEYDANLARA ÇIKANLARI YANİ AZINLIĞI,İÇİMİZDE HARMANLAYIP ERİTİP KAYBETME ZAMANIMIZ GELMİŞ DEMEKTİR... 'AHMET BALOĞLU ARKADAŞIMIZIN DEDİĞİ GİBİ ALLAH GERÇEKTE BİZİM YANIMIZDAYSA VE BENİM HERZAMAN DEDİĞİMİ YAPMAYACAKSA YANİ SELEYİ SUYA VERMEYİ VE EGOİSTLİĞİ BIRAKACAKSA BİZ BU İŞİ ÇÖZERİZ... AKSİ YÖNDE ZATEN ALLAH'IN BİLE İŞİNİN OLMADIĞI BİR ARENADA BİZİM HİÇBİR ŞANSIMIZ YOKTUR...
  • ahmet baloğlu

    10 Şubat 2016 18:35
    1 1
    SAYIN ERGÜN BEY SİZİ ÇOK İYİ TAKİP EDEN BİRİYİM . ÖNCELİKLE VATANIM ,RABBİM VE RASÜLÜ EKREM BİRDE TAYYİP ABİM İÇİN CANIMI VERİRİM. BU GÜNKÜ VE DÜNKÜ YAZILARINIZ BENİ KARAMSARLIĞA İTTİ FAKAT ELBETTEKİ ALLAHIN DEDİĞİ OLUR VE ALLAH HER ZAMAN KENDİNE GÜVENENLERLE BERABERDİR. SİZE YAZMAMIN SEBEBİ ŞU ZATEN MEDYADA KARAMSAR SESLER TÜRKİYEYİ GÜÇSÜZ GÖSTERMEYE ÇALIŞAN ZATI ŞEREFSİZLER MEVCUT ONUN İÇİN BU ÖĞRENDİKLERİNİZİ HALKI DAHA DA KORKUYA İTMEYECEK ŞEKİLDE YAZSANIZ NAÇİZANE BENCE DAHA MANTIKLI OLACAKTIR . TEŞEKKÜRLER İYİ ÇALIŞMALAR
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;