GÜNCEL

Ergün Diler : Yalancı bahar

Tarih
14 Eylül 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
BAŞKANLIK sisteminin yerleşmesi için partilerin ayrı kamplarda olması gerekiyor. ABD'de bu iki sermaye grubunun üzerinde yükselir.
Biri silah sanayii biri de finans sektörü... Yani para... Bu iki grup birbiriyle mücadele eder. Silah sanayinin anavatanı Amerika'dır.
Paranın vatanı ise tüm dünyadır.
Kavga bunların arasındadır. Bizde de BAŞKANLIK sisteminin geleceği için kampların ayrışması netleşmesi gerekmektedir. Bu nedenle CHP İnsansız Hava Araçları'ndan da belli olduğu gibi HDP ile yan yana düşmektedir.
Meral Akşener'in de nerede olacağını yakında göreceğiz...
MHP ise doğal olarak AK PARTİ'nin hemen yanındadır. Bu küresel kavganın içerideki şeklidir. ABD'de SİLAH ve PARA üzerinden giden kavga burada da bu şekle bürünecektir.
Ve bu mücadelenin sınırımızın hemen aşağısında yansımaları olacaktır. Hazırlıklar bu yönde çünkü... Şimdilik Barzani ile YPG bunun iki göstergesidir... Irak'ın kuzeyindeki mücadele aynı zamanda KÜRESEL SAVAŞIN ritminin en iyi hissedildiği yerdir.
Beyaz Saray'ı ve Trump'ı yöneten güç olan PENTAGON Ortadoğu'daki tek yetkili olmak için öncelikli olarak Britanya'nın gücünü kırmak zorunda. Bunu çok iyi anlamış durumdalar. Bu kolay mı? Hiç değil!
11 Eylül saldırılarından sonra ORTAKLIK adı altında IRAK'a girildiğinde bile bu iki devlet, DOST değildi. Birbirlerini sadece kontrol ediyorlardı. Bunu da yakın durarak sağlıyorlardı! Büyük bir paylaşım vardı ve en az iki ülkenin olması gerekiyordu.
Şimdi yeni plan, Ortadoğu'dan şekillenecek, Afrika'da güç bulacak Avrupa'da noktalanacak. Yani yepyeni bir sayfanın hazırlığı bitme noktasında...
Barzani ve yapacağı referandum bunun önemli taşlarından biri. Kuzey Irak'taki referandum, Pentagon'un hazırladığı büyük planının en önemli halkasını oluşturuyor.
Eğer işler düşündükleri gibi giderse, Kuzey Irak bambaşka bir çehreye dönüşecek!
Çünkü Kuzey Irak, ABD'nin eyaleti olacak.
Porto Riko anayasası geçerli olacak. Kuzey Irak ayrı bir devlet gibi görünecek, sadece 5 yıl sonra resmi dili de İngilizce olacak. Porto Riko gibi iç işlerinde bir derece bağımsızlık verilecek. Ancak Amerika'nın eyalet statüsünde yer alacak. Yani Amerikan doları resmi para birimi olacak, her vatandaşı Amerikan pasaportuna sahip olacak ve her Kuzey Irak vatandaşı Amerika Sosyal Sigorta Kurumu'na bağlı olacak.
Ortadoğu'da küçük AMERİKA yani...
Bu hayata geçtiği zaman haliyle KÜRTLER için bir cazibe alanı oluşacak.
Hatta ABD, TÜRKMENLER'e bile referandumda "EVET!" demeleri karşılığında bu teklifi yapmakta... Bunların olabilmesi için ilk öncelikle Türkiye'nin bölgedeki gücünün zafiyete uğratılması gerekmekte... Bu nedenle Suriye'nin Türkiye sınırında ve Kuzey Irak'ta Amerikan üslerinin arttırılması gerekiyordu. Öyle de oldu. Suriye'de 9 ABD üssü kurulurken Kuzey Irak'ta bu rakam 5'i buldu!
Bu oyunu kuran PENTAGON Türkiye'deki üslerden vazgeçmiş değil.
Çünkü Türkiye'nin içinde planladıkları KAOS'u ancak bu üsleri kullandıkları zaman hayata geçirebileceklerini düşünüyorlar.
Eğer ilk planda YPG, Türkiye'ye karşı operasyon yapmayı başarırsa, Türkiye'deki üslerin hareketliliğine ihtiyaç duyulmayacak.
Ancak YPG'nin Türkiye'ye etkisi az olursa, özellikle İncirlik'te başlayacak operasyonla özel yetiştirilmiş PKK'lılar tekrar Doğu ve Güneydoğu'da sahaya inecek. Plan bu! Dahası var! YPG'nin başarısız olma ihtimaline karşı ikinci senaryo yazıldı.
Türkiye'nin Kürtler'e eziyet ettiğini gösteren fotoğraflar ve görüntüler şimdiden hazırladı.
Ortada fol yok yumurta yok!
Ama adamlar planları için harıl harıl çalışmakta... Herkesi kandırmak için!
Bunu yaparak ANKARA'yı köşeye sıkıştırmak niyetindeler. Ama hayat böyle değil. Kobani olaylarında belki bir grubu sokağa dökmeyi başardılar ama sonrasındaki rüzgarda üç beş genç dışında kimse bunların gazına gelmedi. Sokaklardan istedikleri sonucu alamadılar! Her şey masa başındaki gibi sonuç vermiyor. ABD burada bunu çok kez gördü! Yine de YPG üzerinden oyun kurmaya son verecekleri yok. Amaçları Türkiye sınırlarında bir karışıklık meydana getirmek. Bunun için de YPG'ye, ABD üslerine indirilen kadar, silah ve mühimmat gidiyor.
Evet, Pentagon, YPG'ye gönderilen silahların listesini Türkiye'ye veriyor.
Ancak listedeki mühimmatlar, gerçekte verilenlerin sadece yüzde 1'i. Türkiye de bunun farkında. ABD; bu sayede uluslararası kurumlarda kendini aklamaya çalışıyor.
Pentagon'un bütün planı TÜRKİYE'yi kendi yanından uzak tutmamak!
Oyunlarını buna göre kurmaktalar... PARAYA hükmedemedikleri için silahla gelmekten ya da silahla geleceklerini göstermekten başka çareleri yok...
TÜRKİYE SİLAHLA YOLA
GELECEK BİR ÜLKE DEĞİL.
ATLADIKLARI DA BU!
Ayrıca Türkiye yalnız ve çaresiz bir ülke de değil. Hem de hiç... Bunu en iyi Pentagon biliyor! İngiltere'ye yakın olan KATAR'a bakınca Türkiye'ye ilgisi ortada.
Yatırımlarıyla da bu açıkça görülmekte.
Ancak Washington'a özel ilgi duyan Suudi Arabistan için aynı şeyleri söylemek zor. Yani PARA ile kimse Türkiye'nin bileğini bükemez. Türkiye, Katar, İngiltere üzerinden Çin'e kadar uzanırsınız. 65 ülkeyi kapsayacak bir ağın içinde Ankara'yı bulursunuz. Böylesine güçlü bir ülkeye zarar vermek hiç ama hiç kolay değildir.
Türkiye muazzam bir dengenin muazzam bir oyuncusu. İPEK YOLU'nun garantörü. Bu nedenle planlar Ankara üzerinde...
Kuzey Irak üzerinde de Katar üzerinde de Suriye üzerinde de Pentagon ile İngiltere'nin kavgasını görmek mümkün...
Pentagon büyük bir zincirin en büyük gücü olan TÜRKİYE'yi kopartarak yoluna devam etmek istemekte... Bunu da silahların gölgesinde denemekte! Silahlarla BARZANİ'nin yolunu açıp yalancı bir BAHARLA Kürtler'i aynı gölgeye toplamak isteyecekler. Bölgedeki FEODAL düzenin sıkıntılarından faydalanıp bir VAHA oluşturacaklar. Aslında bir kuruş harcamadan bunu yapacaklar. Bölgenin enerjisi ile bölgeyi uçuracaklar! Ya da buraya doğru koşanlar uçtuğunu sanacaklar...
Gidenlerle gitmeyi düşünenlerle "kal" diye bastıranlar arasında elektriklenme olmaması mümkün mü? Değil! Hesapları bu!
ÜSLER ve ayrılıklar hesaba dahil.
Silahlar da bunun için zaten!
İsrail'in son dönemdeki KÜRT DEVLETİ isteğini ve desteğini de hesaba katmak da büyük fayda var!
Bir tarafta Amerika ile birlikte İsrail, Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni görürken diğer tarafta ise İngiltere, Fransa, Rusya, Çin, Katar ve tam 65 ülke var. Tabloya bakınca çoğunluk yanımızda. Bölgedeki gücümüz ise SIR değil... 2018'e girilmeden önce kartlar kesinlikle masaya gelecek.
Barzani referandumla ilk kartı fırlattı...
Sonuçlarını, ne olacağını ne olamayacağını göreceğiz...
Değişim kesinlikle başladı. Dünya eskisi gibi olamayacak. Ama kim değiştirecek?
Pentagon bunun için niyetli! Ama gücü yetecek mi? Yetmezse, kendi ayakta kalabilecek mi?

NOT 1: Rusya'nın başkenti Moskova'da önceki gece bomba ihbarı yapıldı.
İhbarla ilgili dün öğleden sonra kentte büyük panik yaşandı. Moskova'da AVM, üniversite, metro istasyonları, pazar yerleri eş zamanlı boşaltıldı. Binlerce kişinin tahliye edildiği noktalarda yapılan aramalarla ilgili detay açıklanmadı. Ancak 4 noktada bombanın bulunduğu iddia edildi. Yetkililer boşaltılan bölge sayısının 20 olduğunu açıkladı. Peki bu bomba alarmlarının Türkiye'ye satılan S-400 füzeleriyle bir ilgisi olabilir mi? Ya da şöyle soralım! Bu alarmın S-400 satışından başka bir sebebi olabilir mi? Zor! Olamaz!

NOT 2: Çok söylenmese de iş dünyası Meral Akşener için gizli bir desteğin içinde. Önemli işadamları destek sözü vermiş durumda. Bu arada 15 TEMMUZ'da Yunanistan'a kaçan helikopter vardı! Hatırlayın darbecilerin hiç biri verilmedi? Verilemezdi! Çünkü TÜRK ASKERLERİNİN YANINDA ÇOK ÖZEL BİR YABANCI VARDI. ANLAŞMA GEREĞİ ONLAR ONU GÖTÜRECEKLER VE GARANTİ ALTINDA YAŞAYACAKLARDI... Öyle de oldu. Kazan kazan yani! Ama kimdi o?


Takvim
14 Eylül 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;