DÜNYA

Ergün Diler : Yakan top

Tarih
21 Aralık 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
Son günlerde ABD ile oradaki seçimler ve adaylar üzerine pek çok not paylaştım.
İşlerin karışacağı belli olduğu için...
"BÜYÜK UZLAŞI" arandığını da odamdan görebiliyordum. Aktardım!
Bu nedenle Nikki Haley ismini köşeme taşıdım. "Trump da Biden da olmasın, NİKKİ ile işi çözelim" diyenler var çünkü...
ABD'nin ÇİN ile olan meselesi bu kadar canlıyken ve kısa zaman içinde çözüm bulunması gerekirken içeride sorun yaşamamaları gerekiyordu.
Tam bu iklimde ABD'nin Colorado Eyaleti'nde Yüksek Mahkeme, eski Başkan Donald Trump'ın eyalette ön seçimde yarışamayacağına hükmetti.
Mahkeme, yeniden ABD Başkanı seçilmek isteyen Trump'ın adının eyaletteki ön seçim oy pusulasından çıkarılmasını kararlaştırdı. 3'e karşı 4 oyla alınan karara gerekçe olarak ABD Anayasası'nın 14. Maddesi gösterildi. Söz konusu maddenin 3. fıkrası, Anayasa üzerine yemin ederek görev almış herhangi bir eyalet yetkilisinin veya federal yetkilinin, "devlete karşı kalkışma veya ayaklanmaya katılamayacağını ve devletin düşmanlarına yardım edemeyeceğini" öngörüyordu. Yani mahkeme Trump'ı 6 Ocak'ta ABD Kongre Binası'na düzenlenen saldırıyla ilişkilendiriyordu. Mahkemenin 7 üyesi de Demokratlar'ın desteğiyle orada bulunmaktaydı. 3 üye karşı çıktı.
Baş Yargıç Brian Boatright, Carlos Samour ve Maria E. Berkenkotter "HAYIR" dediler. Yargıç Berkenkotter, Colorado yargısının bu kararı alması mümkün değil yorumunda bulundu.
Yargıç Samour ise "Henüz herhangi bir suçtan hüküm giymemişken Trump'ı diskalifiye etmek hukukun önüne geçmektir" dedi. Karar YÜKSEK MAHKEMEDE şimdi.
Bakalım neler olacak...
Bu arada FOX NEWS'den kovulan Tucker Carlson, "Eleştiriyle başlarsan, sonra protestoya, ardından da azil yoluna gidersin.
Şimdi de iddianameye girersin ve bunların hiçbiri işe yaramaz. Sıradaki ne? Grafiği çiz dostum. Açıkçası suikasta doğru hızla gidiyoruz..." dedi. KALICI WASHINGTON'un her iki kanadının da buna karar verdiğini sözlerine ekledi... Olabilir mi?

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;