DÜNYA

Ergün Diler : UYARI

Tarih
25 Mayıs 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
BUGÜN DAVOS'tan başlayıp CHP ile bitirelim. Şahıslara ve şirket isimlerine girmek istemiyorum. Tansiyon hem burada, hem dışarıda yeterince yüksek.
"ANLAMAYA çalışmak yetecektir" diye düşünüyorum. Ancak nereden bakarsanız bakın TÜRKİYE ODAK ÜLKEDİR. MERKEZDEDİR. Parlak günlerin de mücadelenin de ortak alanıdır. Bunu biz değiştiremeyiz. Türkiye bunu yapamaz. Sadece oyunu, kurguyu doğru okuyup doğru yerde pozisyon almak gerekmektedir.
Bu yıl DAVOS'a da damga vuran RUSYA'nın Ukrayna'yı işgaliydi.
Ekonomik, siyasi, askeri sonuçları zaten görüyor ve yaşıyoruz. İŞGAL ile birlikte NATO sahalara geri döndü. Davos'ta öne çıkanlardan biri de NATO GENEL SEKRETERİ Jens Stoltenberg'di. Tabii bir de efsanevi isim 98 yaşındaki Kissinger...
Stoltenberg, İsviçre'nin Davos kasabasındaki Dünya Ekonomik Forumu'nda iş dünyasının önemli isimlerine "Ekonomik seçimlerimizin güvenliğimiz için sonuçları olduğunu kabul etmeliyiz. Özgürlük serbest ticaretten daha önemlidir.
Değerlerimizin korunması kârdan daha değerlidir..." dedi. Rus gazının Baltık Denizi üzerinden Almanya'ya akışını iki katına çıkarmak için tasarlanan KUZEY AKIM-2 boru hattından da ders alındığını kaydeden GENEL SEKRETER "Çin ile ticarete karşı değiliz.
Ancak 5G ağları üzerindeki kontrolün güvenlik açısından hayati önem arz ettiği ortada. Karlar ve serbest ticaret adına bu ağları GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE ATANLARA AÇAMAYIZ" sözleriyle de noktayı koydu.
NATO'nun bir numaralı ismi KÜRESELLEŞMEYİ BİTİRMEK GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORDU. Bunu da kontrol altına alacaklarını duyuruyordu. Yani SİLAHI elinde tutanlar PARAYA hükmedeceklerini açıklıyordu. Uymayanın da GÜVENLİK SORUNU yaşayacağını ilan ediyordu.
Özellikle AVRUPA'nın...
Trump'ın başlattığı daha doğrusu açık ettiği kavramlara ne kadar yakındı!
Devam...
98 yaşındaki Kissinger, Davos'ta "Ukrayna kolaylıkla üstesinden gelinemeyecek karışıklıklar ve gerilimler yaratmadan önce müzakerelere başlamalıdır" diye merakla beklenen yorumunu yaptı.
ABD dış politikasının şekillenmesinde kilit rol oynayan eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, barış sağlanması için Ukrayna'nın Rusya'nın şartlarını kabul etmesi gerektiğini söyledi. 
Haliyle bu sözler BATI medyasında manşetlere çıktı. Daha önce de Macron'un fısıltıyla da olsa Zelensky'ye "Toprak verelim.
Putin'in itibarını kurtarıp bu işin içinden çıkalım" dediği öne sürülmüştü. Şaşkınlık meydana getiren Kissinger şöyle devam etti: BATI Ukrayna'daki RUS güçlerini ezici bir yenilgiye uğratma sevdasından vazgeçmelidir.
Aksi halde AVRUPA için feci sonuçları olacaktır.
Bu nedenle savaşın daha uzun sürmesinin önüne geçilmelidir. İdeal sonuç, Ukrayna'nın tarafsız devlet olarak, Rusya ile Avrupa arasında köprü olarak konumlanması olabilir. Rusya 400 yıldır Avrupa'nın vazgeçilmez bir parçası ve kritik zamanlarda Avrupa güçler dengesinin garantörü olmuştur..." 24 Şubat'ta başlayan operasyondan hemen sonra Putin önemli bir çıkış yapıyordu: 1991'de çöken Sovyetler Birliği'nden sonra ülkemiz soyuldu...
Gerçekten de bakıldığında KÜRESEL ELİTLER SOVYETLER'e giriyor ve çok az bir maliyetle bütün kaynakları ele geçiriyorlardı.
Hatta SOROS "Bütün bunları 180 milyar dolara yaptık" diyordu.
Koca İMPARATORLUK üç kuruşa yıkılıyordu yani.
Putin de SOVYETLER vurgusu ile ELİTLERE meydan okuyordu.
Kremlin, UKRAYNA SAVAŞI ile kaybettiklerinin önemli bölümünü geri alacağı gibi KÜRESEL ÖLÇEKTEKİ ROLÜNÜ sağlamlaştırıyordu.
HARKOV-LUHANSK-DONETSK-MARIUPOL-HERSON alınacak bölgeydi. Kırım zaten gitmişti. Odessa'yı bir ihtimal KİEV'e kıyı olarak bırakabilirlerdi. Ancak daha ilk gün yazdığım gibi PUTİN KIYILARDAKİ İPEK YOLU LİMANLARINI ELE GEÇİRİYOR, AVRUPA İLE ÇİN ARASINDAKİ BAĞLANTIYI KONTROL EDER HALE GELİYORDU.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;