SİYASET

Ergün Diler : Türk asrı

Tarih
11 Mart 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

Gerçekten takip ederken bile gülümsediğim olaylar yaşanıyor. Bazen "Bu kadar da değil artık!" diyeceğim çok şey görüyorum. Türkiye içeride ve dışarıda gücünü gösterdikçe birileri OLMAYACAK İTTİFAKLARLA karşımıza dikiliyor. Anlıyorum ve gülüyorum. Galiba BÜYÜK TÜRKİYE'nin kurulması için son bir kez daha silkinmemiz gerekecek...
Gelin kimseyi kırmadan, incitmeden olayları alt-alta koyalım.
Kimin kim olduğunu anlamaya çalışalım... Biraz geri gidelim. HAFIZAYI tazeleyelim...
Putin göreve geldikten sonra yaptığı ilk işlerden biri PARALEL YAPI'yı kendi topraklarında takip etmekti. Bu takip sonunda bu yapı orada tasfiye edildi. 2001'deki YENİ GÜVENLİK KONSEPTİNE göre ilk adımda Paralel Yapı'ya ait 16 okul kapatıldı. Bunlar burada haber olmuyordu o zamanlar... Bilmiyorduk oradaki mücadeleyi. Başkurdistan gibi bazı bölgelerdeki çok sayıda öğretmen de sınırdışı edildi.
Rus gizli servisi ki dünyanın en iyilerindendir. Okullara sızdı. Okullardaki hareketi mercek altına aldı. Verdikleri raporda "Bu okullarda ULUSAL GÜVENLİĞİMİZE aykırı eğitim ve öğretim yapılıyor. Öğretmenler AMERİKA ve İNGİLTERE adına AJANLIK yapıyor. Bu isimler arasında yer alanlardan bir bölümü TÜRKİ CUMHURİYETLER'DEKİ DARBE girişimlerine katıldı" notunu düştü... Yani darbeyi önceden beri seviyorlardı!
Türkiye içeride mücadeleye başlamadan çok önce RUSYA, yani PUTİN, Paralel ile yaka paça kavga ediyordu. Tuttuğunu atıyordu. Ve biz bilmesek de YAPININ içindeki İNGİLİZ KANADINA VURGU yapıyordu! Çünkü yapıyı kuran onlardı.
Teslim etseler de içinde hala yaşıyorlardı.
En kritik operasyonları Amerikan tabelası altında yapıyorlardı! Ruslar'ın bildiğini biz düne kadar bilmiyorduk. Bence hala bilinmeyen çok şey var!
Neyse... Benim işim değil!
Adamlar, TÜRK organizasyonu ile Moskova'yı titretti! Rusya'nın YUMUŞAK KARNININ TÜRK ve İSLAM olduğunu bize öğretti... Biz de bilelim artık. Gücümüzü keşfedelim... Devam...
Düne kadar hedefte olan Paralel Yapı şimdi ne hikmetse Rusya'nın da gözdesi oluverdi.
Fethullah Gülen, Rus Moskovski Komsomolets gazetesine konuştu.
Röportajdan sonra da ayakta tokalaşırken fotoğraf verdi. Galiba bu ilkti. Gazetecilerle böyle fotoğrafını hatırlamıyorum. Bu gazetenin başında 33 yıldır PAVEL GUSEV vardı. 100 yıllık gazete zaten 4 YAYIN MÜDÜRÜ görmüştü. Rekordu bu resmen! Gazete DEVLETİN gazetesiydi.
Etkili ve tahrikkardı! Bazı operasyonları devlet adına önceden yapar ya da operasyona gidecek yolu açardı.
Ama GUSEV'e gelmeden önce biraz geri gidelim. Mehmet Barlas'la ve Reha Muhtar'la röportaj yapan DARYA ASLAMOVA'ya... Reha Muhtar röportajı yarıda kesip bırakmıştı. Mehmet Barlas'a ise "MÜSLÜMAN SOROS!" benzetmesini yaptırmak için oldukça uğraşmıştı!
Aslamova buraya geliyor, röportaj yaptıktan sonra gazetelere röportaj veriyordu. "Bir gazeteci bana Paralel Yapı'yı araştırmam ve Gülen'in arkasındaki güçleri ortaya çıkarmam gerektiğini söyledi!" diyordu. Bu ismi açıklamıyordu.
Devir aynı devirdi! Okulları kapatan da, Darya'yı gönderen de, şimdi Gülen'le röportaj yaptıran da PUTİN'di!
Ne değişmişti?
Gülen'in röportaj verdiği gazetenin Genel Yayın Yönetmeni bir süre önce Akın İpek'e sahip çıktı. LONDRA'da bulunan Akın İpek'i savunan Gusev, "... muhalif ve özgür bir medyanın imha edilmesi, bir kez daha tekrarlamak istiyorum, çok tehlikeli bir durumdur. Rusya için de bu kabul edilemez..." diyordu. Gerçek böyle değildi.
Rusya'da öldürülen gazetecilerin sayısı bile unutulmuştu. Gusev, Putin'e yakın bir isimdi.
Bir dönem yakın da çalıştılar.
Amerika ve Rusya PYD'ye, YPG'ye ve PKK'ya silah da veriyordu, akıl da...
Karşımıza çıkan eli silahlı teröristin arkasında ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya, Çin vardı aslında. Biz bu kavgayı içeride yaşıyorduk. Gözyaşlarımız ve acımız bitmiyordu. Ama arkada 7 düvelle çarpışıyorduk. Görmediğimiz bir HAÇLI SEFERİ ile karşı karşıyaydık. Çünkü birileri ısrarla PYD-YPG-PKK içindeki YABANCILARI göstermiyordu!
Shervan Emrika, Jordan Matson, Jeremy Woodard, Rupert Jones, Clay Lawton, Dean Parker, James Hughes, Jamie Read...
Ve daha niceleri. Bunlar YPG'yi emirkomuta eden AMERİKALI askerlerdi!
Sayıları hiç de az değildi. 68 yaşında KOMUTAN vardı bölgede. Kanada'dan geliyor ve yakın dövüş öğretiyordu. Bomba uzmanları, şehir savaşı öğretmenleri, halka karışma ve kaçma DERSLERİNİ verenler ise hariç! Yani adamlar sınırımızın hemen dibinde bir KİTLEYİ bize karşı kullanmak için hazırlıyorlardı!
NEDEN? KÜRTLER'İ SEVDİKLERİ İÇİN Mİ?
Tabii ki değil. Dün yazdım. Amerika 30 yıl önce uygulamaya koyduğu PETROL-GAZ ticaretini kontrol etmek istiyordu. Bunun için de KİLİT ÜLKE TÜRKİYE'ydi! Türkiye olmadan kimse adım atamıyordu. Petrol denizinin üzerinde değildik ama petrol biz olmadan paraya dönüşemiyordu! Güvenli bir şekilde...
Amerika, Ortadoğu'nun zenginliklerini sınırsız bir şekilde Çin'e ve Avrupa'ya göndermek istemiyordu. Bunun için Türkiye'nin yanında olması gerekiyordu.
Biz şartlarımızı ileri sürünce de TER ÖR azıyordu. Ruslar da masada bizi pasifize etmek için hemen PYD'nin arkasında yer alıyordu. BAKIN! Musul da, Erbil de, Kerkük de Katar da bize bağlanacak.
Bizimle yürümek zorundalar. PKK ile YPG ile bizi korkutup masada elimizi zayıflatmak istiyorlar. Bir de Erdoğan'ın durmayacağını gördüler. İkinci bir OSMANLI yaşamamak için bizi terör üzerinden SINIRLAMAK istediler. Yaptıkları bu! ENERJİ KAVŞAĞI BİZ OLACAĞIZ. Ama tapuyu bize vermek istemiyorlar. Kavganın tek nedeni bu!
Suriye'nin de karışmasının nedeni, Irak'ın da bölünmesinin nedeni, içeride terörün azmasının da nedeni bu! 100 yıl sürecek senaryonun son sahnesi çekiliyor! Bölge bu nedenle karışık. Canımız yanıyor. DOĞRU.
Gözyaşlarımız dinmiyor. DOĞRU! Ama inanın güzel günler yakın. TÜRK DEVLETİ herkesle mücadele ediyor.
Az kaldı. İstediğimizi alacağız. Vermek zorunda kalacaklar. Yeter ki sinirlerimize hakim olalım. Suriye'ye çekmek isteseler de girmeyelim. Bekleyelim. Tahriklere kapılmayalım. Güzel günler gelecek. Sadece kontrol edilebilir, zayıf bir Türkiye ile yoluna devam etmek istiyorlardı. Bu şansı onlara vermedik. Olan bu! İstediğimizi alacağız ve işi bitireceğiz. 100 yıl BÜYÜK biz olacağız... Bizi sevdikleri için değil mecbur oldukları için! Tarih yazılıyor! Sabırsızız ama yapacak bir şey yok! Hepsi biraraya gelse de yel kayadan toz alır. Göreceksiniz!

Takvim
11 Mart 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;