DÜNYA

Ergün Diler : Tetiğe asıldılar

Tarih
11 Mayıs 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
Kaç zamandır TRUMP'ın çelişkilerini yazıyorum. EN güvendiği, yola birlikte çıktığı adamları tek tek alınırken sesini çıkaramadığını anlatıyorum. İLK 100 GÜN hedefinin asla onun söylediği gibi olmadığını paylaşıyorum. Ve en önemlisi ABD içinde dünyayı da saran kavgayı aktarıyorum. Bizler meselelerin nedenini içeride aradığımız için DIŞARIYA pek bakmayız. Bilmeyiz ve istemeyiz de... Son haftalara baktığımda en çok VATİKAN'daki Avrupalı liderlerin PAPA ile bir araya gelmesini, Rothschild ailesinin operasyonlarını, Çin'i, İngiltere'nin DERİN AKLI'nı ve Pentagon'u yazmışım... Ve kavgayı tanımlarken de "SİLAH ile PARA çarpışıyor" diye not etmişim...

Son 48 saattir herkes ABD'nin YPG'ye yani bizim "TERÖRİST" diye tanımladığımız örgüte vereceği AĞIR SİLAHLARI tartışıyor. Bu karar TRUMP'ın savrulmaya son verdiğini göstermekte. Artık Trump bu kararla ORDUNUN, SİLAHIN, SİLAH SANAYİ'nin ve PENTAGON'un yanında yer aldığını ilan etmiştir. Olaya böyle bakmakta büyük fayda var... Ve bu kararın yansımaları olacaktır! Hem de büyük!
Açalım. Daha net olalım... Olalım ki anlatabilelim...
FETÖ, yıllarca büyüyüp serpildiği topraklara ihanet etti. Erdoğan'ı hedef aldı, arkadan vurmaya kalktı. Ameliyat masasında bile rahat vermedi. Oysa Erdoğan en büyük desteği veren isimdi...
Vefa gösterecekleri yerde düşmanlığı seçtiler... Kavga başladı. 17-25 Aralıklar, GEZİ'LER, OSLO'lar, 7 Şubatlar ve 15 Temmuz'larla bugüne geldik... Kimsenin inanmak istemediği KALKIŞMADAN sonra ABD ile ipler koptu. Söylenmese de ilişki büyük zarar gördü.
Dünya üzerinde iki kutuptan birine yakın olmak zorundaydınız. Issız bir adada yaşamıyorduk. Ya bize devamlı kumpas kuran CIA'nın, FETÖ'nün Pentagon'un yanında olacaktık ya da KÜRESEL SERMAYENİN merkezi İngiltere'nin...
İstesek de istemesek de ikinci yol kalmıştı.
Londra da, önemli sayılabilecek sıcaklıkla geliyordu.
İlişkiler kilometre yaptı. Biz yol alırken, ABD içindeki karışıklık sürüyordu. Oradaki TONLARI göremiyor anlayamıyorduk...
Belirsizdi. Ta ki YPG kararına kadar.
Karanın ne olacağını belliydi. İşaretini vermiştim! Ama işitmek gerekiyordu.
DUYDUK!
PENTAGON kendi çıkarları için, YPG üzerinden bölgede 30 yıl önce başlatılan oyunu canlandırdı. Trump da onay verdi.
YPG üzerinden gidilecek yolda ana amaç, Avrupa ve Çin'i bölgede sınırlamaktı.
Ve Çin'in ürettiklerini satacağı pazarları avuç içine almaktı. Kabaca böyle. Enerji ORTADOĞU'daydı. Ve üretim için şarttı.
İşte bunu ele geçirerek vanayı yani ÇİN'i durduracak FREN MEKANİZMASINI ele geçireceklerdi.
Hem BASRA'yı hem AKDENİZ'i hem de Süveyş'i kontrol etmek isteyeceklerdi...
Zaten enerji havzalarını ve pazarı kontrol ettiğin zaman süper güçtün! Pentagon bundan vazgeçmeyeceğini YPG kararıyla gösterdi...
Kavga giderek büyüyecekti...
Trump bu kararı verir vermez, ışık hızıyla bir hamle daha yaptı! FBI Direktörü James Comey'i görevden aldı!
FBI Direktörü James Comey çok önemli bir isimdi. Eğitim hayatının tümünü Rothschild bursu ile tamamladı. Avukatlık yaptığı büroların tümü Rothschild ailesine bağlı işadamların davalarını üstlenen merkezlerdi...
Dahası vardı! James Comey, Rothschild ailesine çalışan en üst düzey Katolik'ti.
Onun Katolik olması, ailenin ABD istihbaratında çok daha etkin olmasını sağladı. Ancak başka bir gerçek daha vardı!
ABD'de 16 istihbarat kurumu vardı. Hepsi gizli olarak CIA'ya bağlıydı.
CIA Direktörü, aynı zamanda ABD Başkanı'nın istihbarat danışmanıdır. O nedenle FBI, ABD için operasyonlarda çok etkili olsa da asıl güç CIA'dadır. Rothschild ailesi, Brennan döneminde CIA'nın kontrolünü sağlıyordu.
Ancak CIA Direktörü Pompeo, Pentagon'a bağlıdır. Rothschild ailesini de sevmez. O nedenle FBI, Rothschild ailesi için çok önemlidir. Comey'den boşalan yere vekaleten de olsa Andrew McCabe atandı. Büyük bir ihtimalle resmi olarak ataması gerçekleşecek. Trump, Comey'nin devamı ile çalışmak zorunda olacak.
Çünkü Andrew McCabe, 1990'larda Düke Üniversitesi'nden mezun olduğu gün aileyle tanıştı. Üniversiteyi bitirdiği gün aldığı davete gittiğinde tanıştığı Lynn Forester de Rothschild'ti.
Andrew McCabe'i, Rothschild ailesine tavsiye eden kişi ise Andrew Stein yani Lynn Forester de Rothschild'in Sir Evelyn de Rothschild'le evlenmeden önceki eşi. Ailenin her evliliği her ayrılığı aslında bir projenin oluşumu ya da devamıdır.
Pentagon'a yakın medya, Andrew McCabe'in gelecekte FBI'ın önemli isimlerinden olacağını biliyordu. O medya, birkaç aydır Comey'den çok Andrew McCabe ile çatışıyordu. Pentagon, CIA'dan sonra eğer FBI'yı da ele geçirebilirse, o zaman ABD'de dengeler değişir. Aksi durumda, ABD'deki savaş farklı ülkelere uzanacak şekilde yaşanacak. Pentagon'un yanında yer alan ülkeler ile Rothschild'in yanında yer alan ülkelerin savaşı çok şiddetli olacak.
Ortadoğu'da Pentagon'dan yana tavır alan Libya, tekrar merkezini Londra'ya çevirdi.
Şimdi Pentagon, Libya için çok özel bir statü düşünüyor. Libya en ağır şekilde cezalandırılacak. Ürdün, Pentagon'dan yana tavır aldı. Aile de, İngiltere üzerinden Ürdün'e çok ağır yaptırımlara başlayacak.
Böyle sayabileceğimiz çok ülke var! Fransa da dahil... Türkiye'de bu mücadelenin dışında kalamaz... Hiç ihtiyacımız yokken, ATATÜRK'E HAKARETLER ANNESİNE AĞIR SÖZLER NEREDEN ÇIKTI SANIYORSUNUZ! Ya da CHP'de ne oldu da birileri masayı devirmek istedi. Ya da AK PARTİ içinde derinden götürülen ilişkilerin ucunda ne vardı!
Trump'ın ve Pentagon'un bu kadar net bir şekilde ortaya çıkması içerisini istesek de istemesek de türbülansa sokacaktır.
ABD'nin içeride siyaset yapacağı alan bulunacaktır. SÜRPRİZ isimlerle geleceklerdir. Her yerden...
2019'a kadar çok önemli mücadeleler yaşanacaktır...
ABD ordusunun gücüyle, bölgede YPG'yi kullanmaya karar vermiştir. Bu sonuçları olan bir adımdır.
Bölgedeki bütün KÜRTLER'i ilgilendirecek karardır.
Ortadoğu'da taşlar yerinden oynayacaktır. ABD rakip gördüğü Avrupa ile Çin'i kontrol etmek için bölgede bize büyük ihtiyaç duyuyordu.
Yaptıkları hatalar bizi kendilerinden uzaklaştırdı. Şimdi Washington için mücadele edilecek güçler içinde TÜRKİYE de var.
Bu bizden çok ABD için zor olur.
Çünkü herkesle kavga edecek paraları yok.
Enerjisi de...
Borçla yaşayan bir ülke aslında. Parayı veren ÇİN de yalnız yürümek istiyor.
Kavganın merkezi ORTADOĞU. Biz de içindeyiz. Kaçamayız...
Rıza Sarraf davasından, HDP'ye, CHP'den bürokrasiye kadar olan bütün alanı zorlayacaklar... YPG kararı ile bize "Buraya gelmenize gerek yok!" denildi.
Bu faturası olan bir çıkıştır. Türkiye bir DENGE ülkesidir. Ve yalnız değildir. Tek başına yürüyecek gücü de vardır.
Ama ABD aldığı bu kararla bir DOST'u üzmüştür. Niyetleri ANKARA tarafından okunmuştur! Yeni Dünya ORTADOĞU'da bizim merkezinde olduğumuz koordinatta kurulacaktır. Şimdi büyük mücadele başlamıştır. Tırmanacaktır.
SİLAH, PARAYA silah çekmiştir!
YPG kararı budur! Ve kavga sadece bizim sınırlarımızın aşağısında yaşanmayacaktır.
Herkes bu topa girmek zorundadır...
Girecektir de...
Artık PARA da silah da konuşacaktır...
Gerçek olan SİLAHIN SESİNİ DAHA ÇOK DUYACAĞIMIZDIR...
Yakınlarımızda!

NOT: Pentagon'un görünür şekilde öne çıkacağı DARBEYE karışanlara verilen haklardan ve koruma kalkanından belliydi. Hepsine sahip çıktılar. Adil Öksüz için de İstanbul'dan ALMANYA'ya oradan da Pensilvanya'ya uçtuğunu duydum! Şimdi orada! Yani eğer o da koruma altındaysa pes! Geriye bu işi organize edenlere hesap sormak kalır! Ki içeride bunlardan hatırı sayılır sayıda var!

Takvim
11 Mayıs 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;