DÜNYA

Ergün Diler : Terör üçgeni

Tarih
22 Nisan 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 Amerikalı dostumun anlattıklarını paylaşmaya devam edelim. Çünkü "BANA KALSIN!" diyemeyeceğim kısımları var.

Fazlasıyla hem de. Tabii bu arada FRANSA ve RUSYA'da terör yine yüzünü gösterdi.
Takip edenler bilir ki FRANSA VE RUSYA'nın yaşayacağı çok terör eylemi olacak diye not etmiştim. Gerçekten de olacaktı... Paris'in kalbinde teröristler yine boy gösterdi. ONLARCA KİŞİYİ ÖLDÜRECEKLERİ İMKAN VARKEN gidip polisleri hedefe koydular! Paris Emniyeti, "Bir katliam yapabilirdi. Sadece polisi hedef aldı. Bu farklı bir mesaj içeriyor" dedi. Saldırıda Rus silahı Kaleşnikof kullanıldı.
Gözler Fransa'ya çevrilmişken Rusya'nın Çin sınırındaki Habarovsk'ta Federal Güvenlik Servisi (FSB) binasına saldırı düzenlendi. Kimliği henüz belirlemeyen saldırgan, binanın girişindeki kontrol noktasına gelmeden önce ateş açarak iki FSB çalışanını öldürdü...
Geçtiğimiz hafta not düştüğüm gibi FRANSA-RUSYA yakınlaşması istenmeyecekti. Zaten ALMANLAR çok önemli otomotiv markalarını RUSYA'ya taşıyıp İTTİFAK'a güç katmak için sıraya girmişti. Üç ülkenin yan yana gelip AFRİKA-ORTADOĞU ekseninde oyun kurması istenmiyordu. Bunlar da "Biz yapacağız kimse engelleyemez!" diye meydan okuyordu... Bu kavganın uzantıları yakında TÜRKİYE'ye de gelecekti. Kapımızı çalacaktı...
Neyse... Biz AMERİKALI DOSTUMLA kaldığımız yerden devam edelim... Altı çizilecek çok yer var. Hadi bakalım...
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png İncirlik'i konuştuk. Açsak biraz!
NATO için İncirlik üssü vazgeçilmez. Bu net.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Yani?
NATO, İncirlik'i kaybetmesi halinde Türkiye'deki gücünü kaybeder. Bu nedenle TÜRKİYE'nin askeri olarak güçlenmesinin önüne geçiliyor. Ruslarla S-400 pazarlığı bu aslında... Gerçek olan şu ki 15 Temmuz darbe girişiminden sonra TÜRK ORDUSU boşluğa düştü...
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png İncirlik ile biraz da olsa ilgili. Ve sizin çok ama çok iyi bildiğiniz bir konu var! YPG! Nedir bu denge?
Üzülerek bir şey söylemek istiyorum, Türkiye hala YPG'yi tam olarak anlayabilmiş değil...
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Anlatın o zaman!
Büyük yalana takılmayın! IŞİD'e karşı kurulan koalisyon gücünü sakın ciddiye alma.
Yok öyle bir şey... Koalisyon yok! Musul'dan IŞİD'i temizleme operasyonu başlayalı 150 günü geçti. Yüzde 1'i bile temizlenemedi.
Haftada birkaç kez boş alanlar bombalanıyor.
Bombalar atılmadan önce IŞİD uyarılıyor.
Tiyatro oynanıyor.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Herkes de izliyor!
Kesinlikle... Açalım biraz daha...
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Lütfen...
ABD, Rusya, İngiltere ve Fransa'nın YPG içinde kolu var. En güçlü olanı ABD ile İngiltere. YPG içinde de büyük bir savaş var.
Bölgenin geleceğini çizecek en büyük oluşum YPG. ABD ve İngiltere'nin desteğiyle bölgede güç olan ekip, İncirlik'te sürekli toplantı halinde. Sizin terörist diye baktığınız YPG'nin birçok lideri sık sık İncirlik'e gidiyor.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Evimizin içine yani?
Tabii ne sandın! Salih Müslim birçok kez İncirlik'te bulundu. Müslim, İngiltere'nin ajanıdır. ABD, Müslim'den hiç hoşlanmaz.
Asya Abdullah yani PYD'nin Müslim'le birlikteki eş başkanı ABD ajanıdır. Ancak PYD'nin içindeki Fransız grubu da yok saymamak gerekiyor. Hepsi iç içe yani!
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Ancak bir süre önce Fransa'nın YPG içinde çok daha büyük gücü olduğunu yazdım. Bir dostum aynı şeyin altını çizdi. Siz ne düşünüyorsunuz?
Doğru ama farklı bir tarafı var...
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Nedir o?
YPG'nin ana gövdesini oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri yani DSG, tamamen Fransa'ya bağlıdır. Çok özel Fransız komutanlar, özel askerlerin hepsi DSG'yi bugüne getiren grup. Bölgede çıkar çatışması o kadar büyük ki, herkesin planı aynı. İngiltere ve ABD'nin büyük ortaklığı öne çıkarken, Le Pen'in seçilmesi halinde Fransa'nın da bölgede çok aktif olacağını göreceğiz. PYD'nin askeri kanadı YPG ile DSG'yi bir anda savaşırken görebiliriz.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Fransa etkili yani?
Elbette! Le Pen gelirse bunu görürsünüz.
Ama engellemek için herkes elinden geleni yapıyor. Oradaki seçimler sizin referandum kadar önemli. Le Pen başka bir şey, Macron başka bir şey...
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Açsak biraz...
Sen de bilirsin ki Macron ROTHSCHILD ailesinin adamıdır. Tek işi aile ile yakın olmaktır. Parası vardır. Mali gücü vardır.
İngilizler'e yakındır. Fransa hem bu nedenle yani Le Pen gelemesin diye hem de Rusya ile yakınlaşma olmasın diye saldırı altında. Zaten Afrika'daki çıkarları için pek çok güç sırada...
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Bizim medyada çok ismi geçen bir McGurk vardı! Kimdi bu isim?
Nereden akına geldi... Önemli biridir.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Anlatır mısınız?
Obama'dan beri IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi görevini yürüten McGurk, Suriye'de YPG'nin akıl hocasıdır. Daha ilginci ne biliyor musun?
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Yok, nedir?
İncirlik McGurk'un ikinci evi gibi...
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Bu da orada yani!
Ne sandın! Siz YPG'nin terör örgütü PKK'nın kolu olduğunu iddia ediyorsunuz. Evet bu kesinlikle doğru. Kimsenin itirazı olmaması gerekiyor.
Ama örgütün liderleri sizin topraklarınızda cirit atıyor ama haberiniz olmuyor.
Bu garip değil mi! ABD ile çatışıyorsunuz ama TERÖR örgütlerinin liderlerini izleyemiyorsunuz... Ama hepsi sizin topraklarınızda...
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Herkes mi İncirlik'te?
Yok değil! Fransızlar hariç...
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Tek bunlar mı yok?
Evet! İncirlik'e giremeyen tek grup Fransa'nın kontrolündeki SDG. O nedenle Fransa bölgede etkin olmak için SDG'yi kullanıyor. Ancak Fransa iç karışıklık nedeniyle bölgeye tam angaje olamıyor.
Çünkü Fransa'daki OHAL'in en az 1 yıl daha uzatılması gündemde. Aslında buna mecburlar. Ülke içinde ne kadar sorun varsa, dışarıya ilgi o kadar geri kalır. Fransa da o nedenle büyük bir korku içinde.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Türkiye nerede burada?
Fransa'nın şimdi yaşadığını Türkiye uzun yıllar yaşadı. Dışarıya odaklanmak ülkenizi büyütür. Ancak seçimleriniz, tercihleriniz ve ittifaklarınız çok önemli. Siz kapıları kapatarak büyümeyi arzu ediyorsunuz.
Bu olmaz. İlk günden beri Esad'ın gitmesi gerektiğini söylüyorsunuz. Bu sizin fikriniz.
Katıldığım yerler, katılmadığım yerler var.
Ayrı... Ama Esad'ı ikna edip, bölgede daha etkin olabilirdiniz.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Bunu istemedik! Belki ŞAM yönetimi buna izin vermedi?
İhtimal! Ama operasyonu biliyorum. Erdoğan ile Esad'ın arasını açan 3 kişi var!
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Kim bunlar?
Sonra anlatırım...
Esad, binlerce kişinin katili. Bu kimilerine göre doğru, kimilerine göre yanlış bir tabir.
Bilemem. Türkiye Cumhuriyeti'ne Esad gibi birçok lider resmi ziyarete geldi. Bu da bir başka gerçek... Siz hem oyunun içindesiniz hem de rakipleriniz sizin üzerinizden oyun kurmakta sınır tanımıyor. Bunu söylemek istiyorum sadece...
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Başka?
Ülkeler dost seçmez, çıkarlarda birleşir.
Bunu doğru yapan liderler ölümsüz olur, yapamayanlar yok olup gider. Sizin anlamanız gereken çok önemli bir nokta var.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Nedir o?
Ortadoğu'daki ittifaklarınızı doğru kurarsanız Afrika'da büyürsünüz.
Afrika'da büyümeniz için alt yapınız hazır.
Almanya'dan çok güçlü bir altyapı kurdunuz.
Eğer Afrika'da partner olarak ABD-İNGİLTERE ile çalışmayı kabul ederseniz, bugün Fransa'nın bölgedeki gücünün yüzde 70'ine sahip olabilirsiniz. Bu şansınızı da nasıl kullanacağınızı merak ediyorum.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Gücümüz yerinde yani?
Elbette! Bölgesel güç olduğunuz aşikar.
Ancak Afrika'da veya Asya'da da güç olmak istiyorsanız partnerlerinizi seçmelisiniz. Bir de şunu unutmayın; Türkiye'nin enerji üzerindeki şansı tahmin edilenden çok daha fazla. O nedenle Ortadoğu ve Afrika'da çok dikkatli olmalısınız.

NOT: Amerikalı dostumun paylaştıklarından yazabileceklerim bunlar. İnanın ileride yazmayı düşündüğüm çok şey var. Bazen o zamanın gelmesini beklemekten başka seçeneğiniz yok... Ama Türkiye koca bir savaşın tam ortasında. Fransa ile birlikte Avrupa çatırdıyor. Le Pen "RUSYA!" diyor. Arkada Çin var! İngilizler BREXIT ile muazzam bir oyun başlattı. Trump katıldı.
Ne olacağı beli olmayan NATO ortada! Terör örgütleri durmaksızın sahne almakta... Bu karışık tabloda bakacağımız tek isim bence TRUMP olmalı. Her gün etrafı sarılıyor... İki ekip büyük kavga içinde. Trump'ın damadı bile karşı cephenin içinde! En büyük rakip!
Çok sayıda akıllı adam "İSTİFA EDECEK" diyor. Bakıp göreceğiz. Oradaki maçın sonucu bütün dengeleri sarsar! Oraları iyi izleyip gitmemiz gerekiyor... Dağıtılması ve 50 milyonluk butik bir ülke olarak yaşaması kararlaştırılan bir de Rusya var. KOZ'lar içiçe! Her an denge değişir ve kartlar yeniden karılır! DURUM BU! Ve hepsinin tam ortasında TÜRKİYE... İstesek de istemesek de ortasındayız. Bu oyunu böyle sürdüreceğiz. Ve şimdi çok iyi gidiyoruz...
ABD de İngiltere de yanımızda! Ama ABD'nin içinden buna itirazı olanlar var mı?
VAR! Eğer bu dengeler dışarıda bozulmazsa kesinlikle ve kesinlikle İÇ SİYASET değişik hamlelere sahne olacaktır! NET!

Takvim
22 Nisan 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;