DÜNYA

Ergün Diler : Son plan

Tarih
06 Mart 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 JOHN Perkins... Kitapları var. Bizim programa da almıştık. EKONOMİK TETİKÇİLERİ anlatı. ABD'nin bir ülkeye nasıl girdiğini, nasıl yürüğünü nasıl hedefe kilitlendiğini ve nasıl imha gücünü kullandığını detaylarıyla aktardı... Aslında söylemediği bir şey vardı. Amerika Birleşik Devletleri'ni SÜPER GÜÇ yapanların başında, bunlar yani EKONOMİK TETİKÇİLER geliyordu...

PARASIZ bir şey yapılamazdı, bunu en iyi ABD biliyordu. Buna göre geliyorlardı...
Hedef ülkeye PENTAGON'dan önce bunlar girerdi...
Hedef ülkenin gidiş yönünü Washington'a çeviren ekonomik tetikçiler, şimdilerde Yeni Dünya Düzeni ile mutasyona uğradı. Eskiden isimsizlerdi. Kimse onları tanımazdı. Şimdi ise artık çok ünlü ekonomik tetikçiler var.
Jared Kushner, bugün dünyanın en ünlü en güçlü ekonomik tetikçisi... Eşi Ivanka Trump da çok önemli bir ekonomik tetikçi. Yunanistan Başbakanı Çipras, Mısır Devlet Başkanı Sisi, Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed bin Muhammed El Halife, BAE Ekonomi Bakanı Sultan bin Said Al Mansur... Geçmişte tüm ekonomik tetikçiler, Amerika Birleşik Devletleri'ne çalışırdı.
Şimdi ise İngiltere için çalışan ekonomik tetikçiler de var. HEM DE KÜRESEL MÜCADELENİN SONUCUNU TAYİN EDECEK KADAR ÇOK VAR... Yeni Dünya Düzeni'nde hiçbir ülkenin bağımsız olmaması öngörülüyor. Asıl çatışmanın, anlaşmazlığın ve savaşın nedeni bu. ABD, ölüm ekonomisini isterken, karşısındaki güçler yaşam ekonomisi için mücadele etmek zorunda. Ve ediyorlar! Washington, Amerika Birleşik Devletleri ile ortaklık yapmayan her ülkeyi ölüm ekonomisiyle çökertmek istiyor. Bunun için önce SİLAH kullanıyor!
TERÖR ÖRGÜTLERİNİ KULLANIYOR!
Bu nedenle TÜRKİYE, PKK, DEAŞ, EL KAİDE, YPG yani ABD'nin kullandığı ne kadar örgüt varsa hepsiyle mücadele etmek zorunda kalıyor! Terör örgütlerinin amacı saldırdıkları ülkenin rotasını Washington'a çevirmektir. Bugün ANKARA'nın rotası Washington'a dönmediği için Pentagon açık şekilde Türkiye'yi hedef alıyor. Washington, Türkiye'nin bağımsızlığına karşı. Buna izin vermek istemiyor. Bağımsız kalan bir Türkiye, istediğiyle ortaklık yapabilir. Bu da Amerika'nın bölgedeki gücünü bitirebilir.
Türkiye'de özellikle para politikalarını belirleyen çok önemli isimler, günümüzün ekonomik tetikçileriydi. Ancak bugün Ankara'da ülkeyi yöneten masada yoklar.
Bu kişilerin tekrar masaya dönme şansları yok. Bu nedenle TERÖR en kullanışlı enstrüman. ABD bunu kullanmaya devam edecek. NET! Biz de gerekeni yapmayı sürdüreceğiz. NET! Hem ülke yönetiminde söz sahibi olan daha doğrusu para politikalarında etkin olanların masadan atılması, hem de ordu içinde Pentagon'a ömür boyu bağlılık yemini edenlerin tasfiye edilmesi Amerika Birleşik Devletleri'nin son yıllarda aldığı en ağır darbeydi. Türkiye, sadece Amerika Birleşik Devletleri için önemli değil.
İngiltere için de Almanya için de Rusya için de çok önemli. Güçlü bir Türkiye, bölgedeki diğer ülkeleri de Amerikan karşıtlığına itiyor.
Asıl üzerinde durulması gereken nokta bu!
Amerikalılar bunu gördü ve korkuyor. Eğer Türkiye, İncirlik Üssü'nü Amerika'nın elinden alırsa, peş peşe başka ülkelerden aynı adım gelecek. Bu Pentagon raporlarında mevcut bir saptama. Bize söylemedikleri KORKU bu!
Hesap yapsalar da TSUNAMİ ile karşılaşmak niyetinde değiller...
ABD, ekonomik yaptırım için bankaları hedef seçer. Geçmişte de günümüzde de bunu defalarca yaptı. HALKBANK Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak için hedef seçildi. Bu konuda duruşmalar, istenilen gibi gitmese de sonuç Pentagon'a bağlı. Pentagon ne karar verirse mahkeme bunu ilan edecek. Gelecek cezanın miktarı aslında PENTAGON'da belirlenecek. HAKİM sadece kararı duyuracak. Şaka gibi değil mi! Benzer bir olayı Rusya ile gizli görüşmeler yapan Letonya'da gördük. Letonya Merkez Bankası Başkanı Ilmars Rimsevics, gözaltına alındı. Letonya'nın en güçlü bankası ABLV, Halkbank benzeri bir suçlamayla Amerikan Hazine Bakanlığı'nın hedefi oldu. 10 bin km. öteden nerelere uzanıyorlardı.
Olacak iş değildi ama oluyordu. Bankanın kredileri geri çağırıldı. Mevduatları çekmek isteyenler sıraya girdi. Banka batma noktasına geldi! Letonya da Rusya'yı ablukaya almak isteyen Amerika Birleşik Devletleri için çok önemliydi.
BANKALAR ÜZERİNDEN SİYASAL
SINIR ÇİZMEK İSTİYORLARDI...
Öte yandan ABD karşıtı pek çok OLİGARK bu banka ile yani ABLV ile çalışıyordu. Bir taşla iki kuş yani. EN az!
ABLV'nin ağır darbe alması, Rusya'nın bu banka üzerinden Körfez'e açılma hayalini de bitirirdi. Bu plan Rusya'nın sınır ötesi para hamlelerini bitirmek için atılan çok güçlü bir adımdı. Bir yılda tamamlandı. Planın yapıldığı yer ise genelde Amerikan Hazine Bakanlığı olurdu. Öyle bilinirdi. Ama ABLV'nin ipi, Pentagon binasında çekildi. Karar başka yerde alınıyor uygulama başka yerde hayata geçiriliyordu. Türkiye'nin Afrin operasyonuyla, Pentagon'un Amerikan Hazine Bakanlığı üzerinden Letonya Merkez Bankası ve ABLV'ye operasyonunu başka konular olarak değerlendiremeyiz. Aynı parantezin içi... Çin'in hayata geçirmek istediği 65 ülkeyi kapsayacak olan İPEK YOLU da bu parantezin içinde... Bu YOL'un Kazakistan, Hazar Denizi, Azerbaycan ve Gürcistan güzergahından Türkiye, ardından da Avrupa'ya ulaşacak olmasını da aynı çerçevede ele almalıyız. KONULAR İÇ İÇE ve YAN YANA!
Anlamamız gereken bu!
Trump'ın damadı Jared Kushner'in günlerinin çoğunu eşi Ivanka'nın yanında değil de, İpek Yolu'nun geçtiği ülkelerde geçirmesinin nedeni de bağlı bulunduğu gücün Amerika'da daha etkin olmasını sağlamak.
Kushner, kesinlikle Pentagon'a karşı bir güç.
Pentagon'un ana hedeflerinden biri olduğunu, özel savcı Robert Mueller'in soruşturmalarında görebilirsiniz. AIPAC'ın Kushner'i savunmasında ve Pentagon'la karşı karşıya gelmesinden de bu sonuca ulaşabiliriz...
Başka ipuçları da vardı! Mesela Pentagon, çok sert ataklar yapmasaydı, Jared Kushner 2017'nin son günlerinde Ankara'ya önemli bir ziyaret gerçekleştirecekti. Ancak alınan kararlar, Başkan Trump'ın Kudüs adımını öne çekmesine neden olunca bu ziyaret iptal oldu. Kushner, 2018 yılında Türkiye'ye gelmek için bir ortam hazırlıyor. En azından Beyaz Saray'da Pentagon'a karşı olan güç, bu adımları attı. Kushner sıradan biri değil. Asla ve kat'a sıradan biri değil. Etkin fikirleri olan çalıştığı muazzam ekibiyle daha da güçlenen biri. Çok iyi takip edilmesi gereken bir isim.
Etkili akılı ve muazzam ilişkileri olan biri.
Türkiye'nin Suriye'deki operasyonları, Rusya ile yakınlaşmada kat edilen yolun uzunluğu, Pentagon'un İPEK YOLU projesine gölge düşürdü, düşürmekte...
Çünkü Pentagon, İpek Yolu planını yaparken, Türkiye'de yönetimin değişmesini ön görüyordu. Bu gerçekleşmeyince, Pentagon B planını devreye soktu. O da Türkiye'yi karşı cephede sayan bir anlayış. Pentagon NATO ile Türkiye'nin önünü kesmek için olmadık adımlar atıyor. Kesemiyor ama atıyor.
AFRİN operasyonuna da sonuna kadar karşılar. Ama sadece "DEAŞ İLE OLAN MÜCADALEYE ZARAR VERİR" gibi içi boş bir cümleden öteye gidemiyorlar.
DEAŞ'ın artık son kullanma tarihi yaklaştı.
Belki bitti bile...
Muhtemelen nokta operasyonlarla bazı saldırılar gerçekleşecek ama artık herkes yeni ve yıpranmamış bir terör örgütüne hazır olmalı. ABD'nin kafası böyle çalışır. Bir sorunu TAVAN yaptırıp çözerler.
Yine aynı yolu izleyecekler. Emin olun!
Bill Clinton'ın planları için Taliban gerekliydi, George W. Bush için El Kaide hazırlandı, Barack Obama için ise DEAŞ tercih edildi.
Şimdi Trump var ve onun yeni bir terör örgütü hala yok! Afrika ve Ortadoğu'nun tamamında etkin olabilecek bir terör örgütü planlanıyor. NET!
Bir terör evliliği de planlarda var. YPG ile Boko Haram'ı ortak bir noktada buluşturacak adımlar bile düşünüldü. Amerikan Özel Kuvvetleri'nde, bu iki örgütü etkin şekilde bir araya getirebilecek adımların atıldığı ve bunun için 2 yıldır çalışıldığı SIR değil. Boko Haram'dan birimler, bir anda YPG'ye destek vermek için Suriye sınırlarında ortaya çıkabilir. YPG-DEAŞ ortaklığı pek inandırıcı bulunmadığı için bu yöntem düşünülüyor... ŞAKA değil bunlar gerçek! Adamlar bunlarla yatıp kalkıyorlar! SIFIR KİLOMETRE YENİ TERÖR ÖRGÜTÜ İLK İHTİMAL TABİİ... Unutmayalım ki İPEK YOLU sadece ABD için ya da projenin içindeki 65 ülke için değil, 140 ülke için önemli.
Hem de hayati önemde... Tarih boyunca hiçbir proje, 140 ülkeyi buluşturmamıştı.
Kimse bunu yapamamıştı! İpek Yolu'nun birlikteliğiyle Yeni Dünya Düzeni kurulacak.
O nedenle Pentagon bu kadar saldırgan.
O nedenle Pentagon'un karşısındaki güç bu kadar saldırgan. TÜRKİYE bu konuda herkese TUR bindiriyor. Atılan adımları en iyi anlayan ve kendi oyununu kuran ülke TÜRKİYE. Bu iklimde çekinmeden askeri gücünü sahaya iten de TÜRKİYE...
Engelleri aşan ve karşısına dikilen gücü de bertaraf eden TÜRKİYE... Etrafındaki kumpasları gören ve hepsine birden tepki veren de TÜRKİYE... İPEK YOLU AKDENİZ ve ORTADOĞU olmadan olmaz! Türkiye istemeden buralarda yaprak kımıldamaz!
Önceden bunu biliyorlar ama inandıklarını göstermiyorlardı. Şimdi ise TÜRKİYE yapacaklarını gösteriyor, bunlar "Tamam anladık ne olur daha fazla gitmeyin" diye feryat ediyorlar. OLAY BU! Görerek öğrenecekler...
Yedikleri dayak yanlarına kar kalacak!.

Takvim
6 Mart 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • keloğlan

    06 Mart 2018 10:12
    6 0
    Bence... Çin le olan ilişkilerimizi 5 kat 10 kat artırmalıyız ... Geleceğın en etkin gücü bence onlar olacak... ekonomik bakımdan
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;