DÜNYA

Ergün Diler : Son durum!

Tarih
05 Ocak 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
DÜNYANIN çatısındaki savaşı aklı başında herkes her yerde görebilir. Kimi zaman askerlerle kimi zaman bankalarla kimi zaman cemaatlerle kimi zaman partilerle kimi zaman da şirketlerle ortaya çıkan ÇATIŞMA hali, çıplak gözle seçilebilir.
Bakmasını bilmek şartıyla tabii.
BlackRock, ABD'nin dev bir yatırım şirketidir.
DEVLETİN öncüsü gibidir. State Street gibi Vanguard gibi arkadaşları da vardır. Siyasi hedeflere giden AKIL ekonomik silahları kullanmayı iyi bilir. Gelin bugün Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesinden girelim Zelensky-Lary Fink görüşmesine gidelim. Elon Musk'a uğrayalım. Oradan Avrupa'ya geçelim. Sonra Türkiye'deki seçimlere uzanalım.
6'lı masa ile yapılmak isteneni anlayalım. Sonra da Erdoğan'ın refleksine odaklanalım... Sakın bunları birbirinden ayrı konular gibi de görmeyin. Hepsi bir zincirin halkalarıdır...
Devam...
İsmi çok magazin olsa da Elon Musk bir markadır. TWITTER'ı almak istemesinden sonra adı çok daha fazla medyada yer bulur oldu. Satın aldıktan sonra ise her gün koşulsuz şartsız TV'lerde gazetelerde vardı. Tüm dünyanın yakından tanıdığı bir isim olan Elon Musk, Twitter'ı satın alma sürecini askıya aldıktan sonra açık açık tehdit edildiğini ve suikasta uğrayabileceğini açıkladı.
Ve DEMOKRATLARI işaret etti. Peki dünyanın en zengin isimlerinden olan MUSK'ı kim tehdit ediyordu? Kimse bakmadı.
Gülüp geçildi. Yapılan tehdidin içeriği açıklanmasa da MUSK bir süre sonra pazarlıkları canlandırdı. Sosyal medya devini satın aldı. Sonrasında DEVLETİN KURUMLARININ ŞİRKETE NASIL SIZDIĞINI TEK TEK ANLATTI. Dünya bir anda Twitter'ın içinde seyahat etmeye başlamıştı... Musk ABD'li bir yatırımcıydı. Trump'a yani CUMHURİYETÇİLER'e yakındı.
Buna rağmen karşıdaki güç bu satın almayı onaylamıyordu!
Satışın önüne geçmeseler de şirketin KAZANÇLI durumunu sonlandırmak istiyorlardı.
Daha akıllıca olanını yapıyorlardı yani. Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından Pfizer, Mondelez, Coca Cola ve Unilever gibi 10'a yakın dev şirket, sahne aldı. Twitter'daki reklam harcamalarını durdurdu.
Musk, bu adımın arkasından ilginç bir açıklama yaptı. "Bu organize eylemin arkasındaki isim SOROS'tur" dedi. Soros'a soruşturma açılması gerektiğini belirten Musk, ABD eski Başkanı Obama ile ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın da bu duruma destek verdiğini iddia etti.
Musk ayrıca, Soros'un organize ettiği Davos'a gitmeyeceğini de açıkladı. Yani Twitter üzerinden bile uzun zamandır sizlere anlatmaya çabaladığım savaşı görmek mümkündü. Kavga her yerde vardı. ABD'de de, İngiltere'de de, AVRUPA'da da, Türkiye'de de... Rusya ve Çin'de de...
Dünya tarihi akışının tersine HAYALLERİ olan GLOBALİSTLER yani parayı ellerinde tutan KÜRESELCİ EKOL, finans dışında SİYASİ bir hedefe de koşuyordu.
Bunlardan biri de Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyaydı!
Tüm bölgeyi içine alacak şekilde... Parayı elinde tutanlar Trump'ı indiriyor, Bush'a resmen savaş açıyor, Erdoğan ile Putin'i de hedefe koyuyordu.
Çünkü çok para DÜNYAYI YÖNETME İSTEĞİNİ DE beraberinde getiriyordu. Bu da son derece doğaldı... Güç kendini göstermek isterdi! ABD adına parayı elinde tutanlardan biri de BLACKROCK'tu. Çok yazdığım için biliyorsunuz. Koca bir devdi.
Geçtiğimiz hafta savaşla ülkesi yerle bir olan insanları komşu ülkelere dağılan alt yapı üst yapı ne varsa yok olan UKRAYNA'nın lideri Zelensky, Larry Fink ile görüştü. BlackRock'un patronu Fink, Rusya'nın alacağını alıp kenara çekildikten sonra kalan parçanın sahibi olacaktı. Zelensky zaten "Gel buraları kalkındır.
Avrupa'nın en büyük projesine imza atalım" diye yalvarıyordu.
O da yönettiği yatırımcılarla yakında UKRAYNA'ya (Muhtemelen 10 ay sonra) gelecekti.
Seneye savaşı bitirmek en azından belli bir bölgeye sıkıştırma kararı alınmıştı çünkü.
Rusya 4 vilayeti alıyor kenara çekiliyor, kalan büyük parça da ABD'ye gidiyordu.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;