DÜNYA

Ergün Diler : Silahın patronu

Tarih
12 Ağustos 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 Trump artık daha net konuşmaya başladı.
Televizyonlarda izliyorsunuz.
Kuzey Kore tiyatrosu için geri sayım başladı gibi… Dün Kuzey Kore konusuna girdim. Bugün biraz daha açalım ki filmin nasıl ilerleyeceği nasıl bir finalle biteceği konusunda fikrimiz olsun… Olayları olduğu gibi kabul etmeyin!
"NEDEN?" sorusunun cevabını bulmadan ikna olmayın! Kuzey Kore ne ekonomik olarak ne askeri olarak ne siyasi olarak ABD'nin rakibi değildir. O zaman ne olmaktadır? Plan nedir? Bizi ne beklemektedir?
Trump'ı getiren güç PENTAGON! Net!
Zaten artık bu "SIR" olmaktan çıktı! Peki PENTAGON NEDEN TRUMP'ı getirdi?
Bu sorunun cevabını bulmak için çaba harcarsak olayların gideceği istikameti daha rahat görürüz… Böyle ilerleyelim… Trump'ı getiren Pentagon! Tamam!
Ama Pentagon'un arkasında da DERİN AMERİKA olarak bilinen LOCKHEED MARTIN var! Aslında ülkenin tapusunu kendilerinde görenler bunlar… Gelirinin yüzde 80'ini Amerikan ordusundan sağlayan LOCKHEED MARTIN'in ortaklık yapısı, ABD'nin asıl sahipleri olarak biliniyor. Şimdi Lockheed Martin, Pentagon ve Trump'la birlikte Büyük Amerika'yı hayata geçirmek için yola çıktı!
Yapıp yapamayacaklarını göreceğiz… Ama yürüdükleri yol bu! Bu ittifak ve gidilen yol KUZEY KORE sorununu doğurdu! Kore savaşı, Lockheed Martin için çok önemli.
Bölgede yapılacak operasyonlar, şirketin dünya üzerindeki egemenliğini daha da artıracak.
Çünkü şirket, Ortadoğu ve Afrika'da planlarını hayata geçiremedi. Özellikle Obama'nın 8 yıl boyunca uyguladığı politikalar, Amerikan askerlerinin birçok bölgeden çekilmesi Lockheed Martin'e yapılan bir operasyondu.
Şimdi 8 yıllık durağan dönem bitti. Çok ciddi savaşlar gerekiyor. Lockheed Martin Kore savaşıyla birlikte dünya dengesini bozmaya kararlı. Çünkü İngiltere ve Çin, bu savaşta ABD'nin karşısında olacak.
Amerika Birleşik Devletleri de klasik CUMHURİYETÇİ söylemini hayata geçirecek ve "Ya bizimlesiniz ya da düşman" diyecek… Bu sloganı hatırlıyoruz değil mi! Bu slogan aslında DÜNYANIN şekillenmesini sağlayacak.
Mesela SURİYE konuşuluyor ama LOCKHEED MARTIN ismi ortada yok.
YPG konuşuluyor, DEAŞ masaya yatırılıyor ama LOCKHEED MARTIN ortalarda yok!
Oysa oyun bu şirketin üzerinden kuruluyor.
Kurulmakta da… ABD'nin Suriye'de YPG'ye yardımlarının tümü Lockheed Martin tarafından yapılıyor. Arabistan başta olmak üzere tüm Körfez ülkeleriyle yapılan askeri anlaşmalar, Lockheed Martin'i büyütüyor.
Bunların hepsi bir bir gerçekleşen olaylar mı?
EVET! Adamlar gelip silah sattı mı? EVET!
Alanlar belli mi? Evet!
Devam… Lockheed Martin, 2020 yılında 10 Apple büyüklüğünde bir şirket olacak. Kasasındaki paranın ise 1 trilyon dolar olacağı tahmin ediliyor. Bu ittifakın planı! Olur mu olmaz mı göreceğiz… Plan bu kadarla da sınırlı değil!
56 ülkede ofisi bulunan Lockheed Martin, Pentagon'un baskısıyla Rusya hariç BM üyesi tüm ülkelere silah satacak. Buna Çin de dahil.
Çünkü Çin, Lockheed Martin teknolojisine karşı bir sistem geliştirdi. Birçok ülkeyle de askeri anlaşmalar yaptı. ABD, şimdi o ülkelerin tümünü hedefe koydu.
Çin medyada yeteri kadar yer almıyor ama muazzam bir güç… YUMUŞAK darbelerle her yerde varlar! Ama göremiyoruz. Dostları ve kendi gelecekleri için inanılmaz hamleler yapıyorlar. Iskalıyoruz..
Çin, ABD'nin ARAP ÜLKELERİYLE birlikte KATAR'a karşı uyguladığı ambargodan en çok rahatsız olan ülkelerin başındaydı. Türkiye ve İngiltere'den sonra en çok kaygı duyan ve gereğini yapan ÇİN'di!
Görünmediler ama oradaydılar! Katar, Çin'e petrol ve doğalgaz satan bir ülke. ABD, bu operasyonla birlikte Katar'ın ihracatını da engellemeyi planlıyordu. Ancak şu ana kadar beklenen olmadı. Katar, ciddi şekilde ablukayı kırdı. Elbette bunda Türkiye ve İngiltere'nin verdiği etkin destek ile Çin'in perde gerisinde oynadığı rolün önemi büyüktü! Sonuçta KATAR ABD'ye meydan okudu ve kıskacı kaldırıp attı! Çok önemli bir hamleydi bu!
İşte bu ambargo kırılınca PENTAGON ve Lockheed Martin KUZEY KORE savaşını öne çekti! Doğalgaz ve petrol transferini engelleyemedikleri için savaş kararı aldılar!
Kuzey Kore savaşından en çok etkilenecek ülke Çin olacak. Kuzey Kore dahi Çin kadar etkilenmeyecek. Çünkü Kuzey Kore denilen ülkede aslında yaşam bile yok. Ülke halkı bitkisel hayatta yaşıyor. Savaşta da değişen bir şey olmaz.
Kuzey Kore'nin askeri sistemlerini geliştiren kişilerin birçoğu geçmişte Lockheed Martin çalışanıydı! Yani ortada çok büyük bir kurgu var. Kuzey Kore, çok büyük bir Hollywood keşfidir. Yaşamın olmadığı bir ülke ABD'ye askeri anlamda risk yaratabilir mi?
Olaya böyle baktığımızda çok önemli sorular peş peşe geliyor! Tabii cevap ortada!
KURGU! Daha önce ölen BİN LADİN törenle canlı yayında gömülmedi mi!
Neyse… Kuzey Kore, son 10 yıldır yeni nükleer denemeler yapıyor. ABD de izliyor. Neden? Havai'den Kuzey Kore'ye giden gizli Pentagon uçaklarının içinde kimler var? Hepsi bu kurgunun bir parçası.
ABD önce düşmanını yaratır sonra kendi geleceğini garanti altına alır. Libya, Irak, Afganistan yani DEAŞ, El Kaide, Taliban… Seri numaraları olmayan Lockheed Martin silahları kullanan bu örgütlerle, dünyaya şekil veren Pentagon... FİLM adı BU!
Ortada müthiş bir kurgu var. Filmin daha etkileyici olması için, birçok ülkenin de dahil olması şart. Örneğin, İpek Yolu'nun geçeceği 65 ülkenin içinde olduğu bir kurgu, Yeni Dünya Düzen demek. İşte burada yeni senaryoları hayata geçirmek isteyecekler!
Ama önce KUZEY KORE'de ne olduğunu görmemiz gerekecek. Vuracaklar mı?
Vuracaklarsa ne şekilde olacak bu? Bu önemli. Siyasetlerini kabul ettirmeleri için KORKU SALINMASI gerekiyor… Yapacaklar mı bilmiyorum. Ama vururlarsa herkese mesaj vereceklerdir. Özellikle 65 ülkeye… Şimdilik ilerliyorlar… Bakalım karşılarındaki ittifak nasıl cevap verecek!
Pentagon tek bir güç olarak belirlenen hedefe kilitlenmiş durumda. Karşısındaki asıl güç İngiltere, Rusya ve Çin! BU üç ülkenin ortak bir adım atması halinde Pentagon amacına ulaşamaz. Kesin ve net! Ancak Rusya ile İngiltere'nin bir arada olması pek muhtemel değil. Pentagon bunun farkında.
Rusya'ya dokunmadan Çin'i ve İngiltere'nin etkisini kırmak isteyecekler. Hiç kolay değil ama bunun için yürüyorlar… Rusya kartından emin oldukları için gemileri ÇİN kıyılarına kadar yolladılar!
ABD'nin Suriye'den çıktığını, çok suskun kaldığını düşünenler var. Kesinlikle hayır.
ABD, özel komutanlarıyla birlikte YPG üzerinde bölgede aktif olacak. Kimi zaman da DEAŞ üzerinden saldırılar düzenleyecek.
Örneğin, bölgedeki Türk, Rus veya İngiliz güvenlik birimlerinin bulunduğu bir bölgeye düzenlenen çok güçlü saldırılar nasıl bir sonuç doğurur?
Saldırının merkezinde yer alan ülkeler için nasıl sıkıntılar baş gösterir?
Örneğin Türk üssünün bulunduğu bölgeye büyük bir DEAŞ saldırısı veya Rus birliklerini bulunduğu bölgeye 100'ün üzerinde askerin ölümüyle sonuçlanan operasyon nasıl gelişmelere yol açar! Hedef ülkelerdeki iç dinamikleri harekete geçirir mi? Tepki büyür mü?
Ya da İngiltere'nin gizli olarak Suriye'ye gönderdiği 600 kişilik biriminin bulunduğu noktaya düzenlenecek bir saldırı? İngiltere Başbakanı May'in yargılanmasına neden olur mu! Hatta Kraliçe II. Elizabeth bile zor durumda kalır mı! Ve ilgili ülkelerin askerlerini oradan çekmesine yol açar mı?
İşte Pentagon ve Lockheed Martin bunlar üzerinde kafa yoruyor.
Elinin altında kiralık olarak kullandığı çok ÖRGÜT ve KİŞİ var. Bunları yapmak onlar için imkansız değil… Ama sonuçlarını değerlendiriyorlar… Ve ŞIKLARIN hiç birinde RUSYA'ya saldırı yok!
Zaten Rusya herkesin atladığı bir konu… Manşetlerde, demeçlerde Amerika ile Rusya karşı karşıya… Resmen mücadele içindeler. Savaşın eşiğindeler. Ama net olarak baktığınızda böyle bir kavga yok! Hiç yok. Mesela Pentagon SURİYE'de hedefine koyduğu ülkelere saldırsa kesinlikle Ruslar'a dokunmaz! AKTİF OLARAK SADECE İKİSİ YOLUNA DEVAM EDER! İKİ ÜLKENİN DE ONLARCA ÜSSÜ VAR! Ruslar'ın ABD'nin rakibi olduğunu ve bir kavganın içinde olduğunu düşünüyorsanız bakacağımız tek adres var! LONDRA! Ruslar Suriye'de ya da dünyanın her hangi bir noktasında ABD ile savaşıyorsa yanına İNGİLİZLER'i almak zorundadır. Durum böyle iken Moskova asla ve kat'a Londra'nın kapısını çalmıyor! GARİP DEĞİL Mİ! Tek başına yenemeyeceğin bir DÜŞMAN için ittifak ararsın! Ama böyle bir çaba yok. Hiç hem de… Rusya gelenek olarak çok büyük devlettir.
Söylenmiyor ama PUTİN ve arkasındaki DEVLET GÜCÜ ABD'nin tasfiye edileceği bir dünya istemiyor. İNGİLİZLERLE BAŞBAŞA kalacakları bir dünyadan korkuyorlar. Bunun için de ABD ile kavga eder gibi görünüp birlikte yürüyorlar!
EN azından etrafımızda olan bu! Mesela ikisi de YPG için TERÖR vurgusu yapmıyor!
Özenle kaçınıyorlar bundan!
Eğer ABD Kuzey Kore'de silah kullanırsa ABD ile RUSYA'nın hızla yan yana gelmesi hiç kimseyi şaşırtmamalı… Şimdilik düğüm KUZEY KORE! Bakalım kapıyı çalacaklar mı yoksa havaya mı uçuracaklar… Sonrasını anlamak daha kolay… Film tam da yazılan senaryodaki gibi tıkır tıkır işliyor… Bir gözünüzle Washington'a diğer gözünüzle Moskova'ya bakın! KUZEY KORE bu testi yapmamız için fırsat… Gerisini sonra değerlendiririz

Takvim
12 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;