DÜNYA

Ergün Diler : Sıcak savaş

Tarih
15 Ağustos 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

Artık savaş gizlenemeyecek bir boyuta ulaştı. Açıktan geliyorlar, açıktan vuruyorlar. Ve bir anda örgütleniyorlar. Sıradan insanlar daha "Ne oluyor?" sorusunu soramadan istihbarat örgütleri amaçlarına ulaşıyor... Sadece bizim etrafımızda değil, her yerde böyle... Amerika'yı gördünüz.
Sokaklar bir anda karıştı. Çılgın bir sürücü kalabalığın arasına daldı ve dehşet saçtı. Peki ne oldu? Mesaj neydi? Kim, kime ne demek istiyordu? Üzerinde durmamız gereken de tam bu! Savaşın taraflarını ve metotlarını görmek açısından...
Gelin gazetelerde, televizyonlarda olmayanlara bakalım... Ki, işin özü de burası...
Artık savaş net bir şekilde PENTAGON ile BUCKINGHAM arasında... Gizlemek için iki tarafın da bir çabası yok... Savaş artık sokaklara indi. Biraz geriye gidelim...
Amerikan İçsavaşı döneminde Britanya'ya büyük sempati ile bakan bir GENERAL vardı... Bu generalin adı Robert E.
Lee'ydi! Yani heykelinin kaldırılması istenen GENERAL! Heykel müthiş bir semboldü.
Heykeli kaldırarak aslında Buckingham'a "Sizi bu ülkeden atıyoruz!" mesajı verilmek istendi. Ancak İngiltere'nin, daha da önemlisi MI6'nın en güçlü olduğu eyalet Virginia, kent ise Charlottesville'di. MI6 devreye girdi ve bir anda sokaklar karıştı...
Pentagon HEYKEL üzerinden İngilizler'i kovmak isterken İngiliz istihbaratının karşılık vermesiyle sokaklarda kendilerine karşı olan onbinleri buldular! İstihbarat örgütleri kıyasıya savaşıyordu!
MI6'nın organize ettiği oluşum, ABD'de ciddi iç karışıklığa neden olabilecek bir sonuç doğurabilecek güçte. Pentagon bunu gördü. Onlar da MI6'in bu kadar kısa sürede bu kadar etkili karşılık vereceklerini düşünmüyordu. Ama cevap etkileyici ve korkutucuydu!
Pentagon da Buckingham Sarayı da aslında aynı hedefi istiyor. İkisi de artık tek kutuplu bir dünyaya inanıyor. O nedenle kavga ikisi arasında şiddetlendi. Mayıs ayının ortalarına doğru İngiliz istihbaratının Amerikan istihbaratıyla ortaklığının son bulduğunu açıklaması, savaşın en resmi göstergesiydi. MI6 ve CIA merkezine rahatlıkla giren iki ülke ajanlarının girişleri yasaklandı. Ortak güvenli ev olarak kullanılan merkezler de sonlandırıldı.
İngilizler sokakları karıştırırken Pentagon kimsenin bilmediği bir yerde kanlı bir cevap verdi... Aynı saatlerde! Suriye'nin Türkiye sınırında, muhaliflerin kontrol ettiği İdlib'de Beyaz Miğferliler olarak bilinen İngiliz merkezli özel oluşum biriminin gizli üssüne bir saldırı düzenlendi. İngiltere'nin özel olarak yetiştirdiği 10 Beyaz Miğferliler öldürüldü.
Pentagon bu saldırıyla, Buckingham Sarayı'na "Dünyanın her noktasında size karşılık verebilecek güçteyiz. O nedenle, ABD içinde bir operasyona kalkışma" mesajı yolladı. Pentagon saldırıya devam edecekti. Karşılık bulsa da...
Pentagon, Charlottesville operasyonuyla birlikte yeni saldırı planına geçti. İngiltere'nin diplomatları da dahil çok kişi Pentagon'un hedefinde. Özellikle İsrail, Türkiye, Fransa, İtalya, Libya ve Katar'daki İngiliz diplomatları için büyük risk başladı.
Pentagon, İngiltere'nin de çok ciddi bir planla saldırıya geçeceğini, hatta geçtiğini gördü. Charlottesville'deki olay, hem Pentagon'u hem de Trump'ı hedefe koymuş durumda. HEYKEL meselesinden sonra Trump muhalifleri de sokağa çıktı ve gösterilere başladı. Bir de siyahilerin gösterilere destek vermesi, ABD için büyük risk. Amerika'daki siyahları harekete geçirecek güç ise Fransa.
FERGUSON olaylarını hatırlayın!
Sokakları karıştıran FRANSIZ İSTİHBARATIYDI! Yazmıştık... Fransa Dış İstihbarat Birimi DGSE'nin imzası vardı olayların altında! Tam da bu noktada yeni bir ittifaka dikkat çekmemiz şart.
Geçmişin en büyük iki rakibi olan Fransa ile İngiltere son dönemde özellikle MACRON'dan sonra yakınlaşmakta.
Hızla hem de... Adeta geçmişin üzerine sünger çekmişler... Rekabet bırakılmış, ortaklık öne çıkmış.
İşte ABD'de sokaklar tansiyon ile tanışmış iken DGSE de buralarla ilgili olarak hazırlıklarını tamamladı. DGSE'nin başına haziran sonunda çok özel bir isim atandı. Bernard Emie, DGSE Başkanı oldu.
Uzun süre Türkiye, ardından İngiltere ve son olarak Cezayir'de Fransa Büyükelçisi olarak görev yapan Bernard Emie, tam bir Ortadoğu kurdu.
Dahi yeteneğine sahip biri. Bernard Emie'nin DGSE'nin başına getirilmesi, bölgede Türkiye, İngiltere ve Fransa ortaklığının deklaresi oldu.
Tabi anlayana...
Pentagon, Bernard Emie'nin büyük bir tehlike olduğunu biliyor. Bernard Emie, Amerikan'ın geleceği için büyük risk. Çok etkin biridir.
Hiçbir istihbarat başkanının kişisel olarak dış ülkelerde operasyon yapma gücü yoktur. Ancak Emie, şu anda bağımsız olarak 20 ülkede operasyon yapabilecek güce sahiptir. Pentagon'un korktuğu da bu!
20 ülke içinde ABD var!
İlk sıralarda hem de...
Artık dünya başka bir eşiğe geldi...
Dünyanın hiçbir noktasındaki gösterileri sıradan halk ayaklanması olarak görmeyeceğimiz bir döneme girdik.
İngiltere, Fransa ve Türkiye bu konuda hazırlıklarını yaparken Pentagon da kendi planları için uğraş vermekte.
İSYANLAR için büyük çaba harcanmakta! Yakında göreceğiz pek çoğunu zaten!
ABD, Ortadoğu'da etkin olmak için operasyonlar yaparken iç karışıklık korkusuyla çok daha derin kararları uygulamak zorunda. Ancak bunu başarması için CIA'nın yüzde 100 bağlılığına ihtiyacı var. CIA'nın da yüzde 100 olarak Beyaz Saray'a bağlı olmadığını biliyoruz.
Her şey ortada zaten...
Bir de iç karışıklık durumunda öne çıkan FBI var. Ülkede yaşanabilecek iç karışıklığı engellemek için FBI'ın çok güçlü olması şart.
Ancak son dönemde yaşananlar da FBI'ın Beyaz Saray tarafından yüzde 100 güvenle bakılan bir kurum olmadığını ortaya koyuyor.
ABD hem CIA'da hem FBI'da sorun yaşıyor... Trump'ın giden danışmanı ne dedi:
"Yerleşik güçler Trump'ı istemiyor.
Bunlar da BEYAZ SARAY'da. Bir yolunu bulup gönderecekler..." Zaten ABD'nin içi karmakarışık.
Kimin eli kimin cebinde belli değil...
Wall Street, Trump'ın geleceğini 4 madde üzerinde topladı!
4 ihtimalli akıl oyunu bu!
Wall Street, ilk olarak Trump karşıtı soruşturmaların uzun yıllar alacağını düşünüyor. Bu nedenle DAVALAR çok iç açıcı gelmiyor...
Hukuktan ümit kesilmiş durumda.
İkinci ihtimal ise en güçlü olanı! Trump baskılar sonucu görevini 2018'de Başkan Yardımcısı Mike Pence'e bırakmak zorunda kalacak. Bu ihtimal finans tarafından destekleniyor. Hem de sınırsız bir şekilde.
Üçüncü ihtimal ise soruşturmalar, saldırılar ve etrafını çevirme harekatları Trump'ı zayıflatacak. Ancak tersi de mümkün! Trump'ın direniş gösterip ABD'yi yıkıma götürmesinden korkuluyor.
Son ihtimal ise Trump tüm suçlamalardan aklanıp Başkan olarak kalacak.
Saldırıları bertaraf etmiş olarak yoluna devam edecek.
Bu da finans sektörünün tamamen Pentagon'a bağlanması demek.
O nedenle paraya yön verenler, ikinci seçenek için sokakları deneyecek.
Hem de kanlı bir şekilde.
Sokaklar karışacak...
ABD'de sokaklar karışırken Pentagon bir yerde daha sahneye çıktı!
NEREDE?
BURKİNA FASO'da...
Peki saldırı neden burada yapıldı?
Çünkü FRANSIZ DEVLETİNİN himayesinde olan bir toprak parçasıydı!
Peki neden AZİZ İSTANBUL isimli lokanta hedef seçildi?
Çünkü Türkiye, İngiltere-Fransa ile birlikte büyük bir ortaklığa giriyordu!
Bu arada saldırının gerçekleştiği otel kimin?
FRANSIZ'ın!
Şimdi olaylara geniş bakmanın ne kadar elzem olduğunu görüyor musunuz! Hiçbir şey tesadüf değildir... Büyük güçler planlı bir şekilde savaşa devam etmektedir... Biz de içindeyiz! Tam ortasında!

NOT: ABD'deki protestolara katılan IRKÇILAR "YAHUDİLER YERİMİZE GEÇEMEYECEK!" diyordu. Diyordu da; ne demek istiyordu! Düşünün bakalım... Bir NOT daha... Amerikan iç savaşında GÜNEY'de siyahiler tarlalarda çalıştırılıyordu. Afrika'dan kaçırılıp zorla insanlar getiriliyordu. İngilizler aldıkları pamuk karşılığında insan getirip teslim ediyordu. Kuzey ise sanayii için ucuz işgücü arıyordu. Bunlar da siyahilerdi. Kavga o zaman da bu zamanda EKONOMİK... Böyle bakın!

Takvim
15 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Göktürkler 1

    16 Ağustos 2017 07:10
    1 0
    Bu gün BENIM Dogum günüm Sayin Diler seninle gurur duyuyorum Aslanim BENIM.yasasin BENIM güzelim TÜRKIYEM VE güzel Kalmis Türkler geliyor...VE mehteri ver ..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;