SİYASET

Ergün Diler : Putin'den sonra!

Tarih
15 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

Devletlerarası ilişkilere çok fazla kafa yormuyoruz. Aslında onların da kendi LİG'leri var. Kimi yenilmezliğini, kimi şampiyonluğunu sürdürmek, kimi lig'den düşmemek, kimi de üst sıralara tırmanmak istiyor.
Kimi ise şampiyonluğu belirleyecek kritik noktada duruyor. Türkiye de böyle!
Çok kritik ve önemli yerde...
Şampiyonluğa oynayanlar gelip Ankara'nın, İstanbul'un kapısını çalmak durumunda.
Üstelik hakem de biziz! Daha ne olsun, değil mi?
Bölge karışık. Ruslar, Ukrayna'dan sonra Suriye'de de iddia peşinde.
Sur, Nusaybin karışık. Cizre'de birileri terörü tırmandırıyor. Çoğu PKK tabelası altında dışarıdan gelenler.
Ne ararsan var. Oradaki halk bile HENDEKTEKİLERİN kim olduğunu bilmiyor. Ruslar'ın gemileri geçiyor, denizaltılarımız eşlik ediyor. Ankara her eyleme anında cevap veriyor.
Gaz da, petrol de sorun olmaktan çıkıyor. Zaten kimsenin sorun haline getirecek gücü de yok. GİDİŞATI anlamayan arkadaşların "Bu kış tezek yakarsınız!" çıkışları daha soğuklar gelmeden çöpe gitti... Çünkü DENGEYİ bilmiyorlar. OYUNU görmüyorlardı. Bilmedikleri için de durmadan yanılıyorlar... Tabii bu arada PETROL fiyatları düştükçe düşüyor!
150 dolarlardan 37 dolara gelen bir OYUN da tüm hızıyla sürüyordu...
Petrol, daha çok Ortadoğu merkezli Müslüman coğrafyasının zenginliği.
Ancak Arap-İsrail savaşlarından beri FİYATLARA Washington karar veriyor. Putin iktidara geldiğinde Amerika fiyatları uçurdu! Putin parayı koyacak yer bulamadı. Rus devleti zenginleşince içeride finansal operasyonlara kalkışanları topladı ve attı. Bu eyleme Amerika, fiyatları yukarı çekerek BÜYÜK DESTEK verdi.
Soros ve arkasındaki Rothschildler burada en büyük kaybı yaşadı.
Putin ülkesini 180 milyar dolara ele geçirenleri daha fazla para kazanarak attı. Fiyatların yükselmesinin bir nedeni vardı demek ki!
Şimdi ise düşüyor! Kim kaybediyor, kim kazanıyor?
Petrol fiyatları düştüğü an ANA ÜRETİCİ olan Müslüman ülkeler ile Rusya ve İran kaybeder! Avrupa gibi petrolü ucuza alma şansı yakalayanlar kazanır! Türkiye de kazananlar safındadır. İyi ama Washington neden Rusya'nın zayıflamasını istiyordu? Dün destek verdiğini bugün neden sarsıyordu! Ve ARA PLAR niçin bu operasyona sınırsız katkı veriyordu... Müslümanlar'ın yani Suudi Arabistan'ın, Katar'ın buradaki kazancı neydi? Cepten yiyorlardı çünkü!
Anlaşılan BÜYÜK BİR OYUN SAHNEDEYDİ! Ve gidecekler vardı!
Rusya'ya uzanalım... Çok takip etmiyoruz ama önemli bir güçtür! Ve oradaki değişiklikler her seferinde dünyayı derinden etkilemiştir.
İnşaat mühendisiydi. Akıllı ve yetenekliydi. ORGANİZASYON kurma ve yönetmedeki başarısı herkes tarafından biliniyordu. TÜRK bir baba ile Rus annenin çocuğu olarak 21 Mayıs 1955'te dünyaya geldi. İşini iyi yapıyor, siyasete de ısınıyordu. Bir el tuttu onu MOSKOVA'ya getirdi.
Hep böyle olurdu zaten! Zor görevleri ona verdiler. Hepsinden başarıyla çıktı. Moskova'ya geldikten sonra DEVLETİN BAŞ MİMARI oldu.
Yatırımlara o bakıyordu.
1991 yılında Kurtarıcı Kolordu başkanlığına geldi. Olağanüstü Haller Bakanı olarak Devlet Bakanlığı görevinde bulundu. Rusya halkı yeni bir liderle tanışıyordu. Sıcak ilişkiler kuruyor ve halka değiyordu. Kısa zamanda KURTARICI haline geldi.
Aynı zamanda Rusya Birlik Partisi'nin önemli liderlerinden biriydi artık... 1999 yılında Rusya'nın kahramanı olarak ödüllendirildi. Sovyet Komünist Gençlik Teşkilatı'ndan geliyordu. Erkek üyelere KOMSOMOLETS denirdi. Birkaç yıl burada önemli işlere imza attı. Alttan geliyordu yani! Yürüyüşü devam etti.
Bir el de arkadan itiyordu. Savunma Bakanı oldu. Boris Gromov, yani kendinden önceki vali, PARAYI ÇOK SEVDİĞİ için devleti bu işlere alet etti.
Putin de biletini kesti. O da yürüdü!
Hatta koştu!
İrina ile evlendi. İki kızları oldu. Yuliya 1977'de, Kseniya ise 1991'de dünyaya geldi. Sadece müzikle ilgilenirdi. O da işten artan zamanlarda.
Vanessa Mae dinlediği ve hayranı olduğu söylenirdi. Karate, judo, silah çok sevdiği işler değildi belki ama AKLIYLA öne çıkıyordu.
Organizasyon kurma, yönetme ve sonuç alma konosunda rakipsizdi. LAKABI ŞOYGU'ydu! Rusya'nın tek TÜRK bakanıydı.
Putin'e yakın dursa da şimdilerde çok sessiz bir şekilde önünü açanlarla ilerliyordu. Yavaş yavaş hızla gidiyordu! Gürcistan, Ukrayna ve Suriye'deki RUS politikalarından MUTSUZ olan SERMAYE ile yanyanaydı. Gereksiz işlere kalkışıldığını söylüyordu.
Düşen petrol fiyatları da ŞANS BU YA önünü açıyordu! Putin'i koltukta güçlü kılan petrol şimdi rakipleri için SİHİRLİ BİR ELE dönüşüveriyordu! ŞOYGU, İngilizce ve TÜRKÇE dışında 9 dil daha biliyordu. Bunların ötesinde dünyadaki dengeyi ve Rusya'nın rolünü çok iyi anlamıştı. Putin, Ukrayna ve Suriye ile bu rolün dışına çıktı. Özellikle Suriye'deki güç gösterisi ile yanlış yaptı. Oyunu bozmak için sahaya çıktı. Karizma gitti. Kremlin, Suriye'de olmak isterken Rus zenginler ve halk Antalya'da olmak istiyordu. Kimse kavga ve savaş istemiyordu. Zaten oyunu kuranlar da SAVAŞACAK PARAYI petrolü düşürerek cebinden alıyordu. Putin zordaydı. Birileri en yakınlarında önemli adımlar atıyordu.
Putin, Ukrayna ile, Gürcistan ile ve son olarak da Suriye ile kriz çıkartarak PETROLÜN fiyatını yukarıya çekmek istedi. Ama tutmadı. Irak'ta BATI KURNA'da buldukları ve işletmeye açtıkları çok zengin petrol yatakları umut oldu. 8 dolara petrol çıkarıp satma ve ayakta kalma şansları doğdu.
Ama DAEŞ gelip kuyuların canına okudu! İlginç değil mi? Bu adamlar nereye gideceklerini çok iyi biliyorlardı!
Putin'in gelirlerinin YÜZDE 65'i petrol ve gazdan oluşuyordu. Uçak krizi nedeniyle elindeki son koz olan GAZI asla ve kat'a kesemezdi, Türkiye'ye karşı kullanamazdı! Diğer müşteriler de gider, bitişini hızlandırırdı! Yapmadı, yapamazdı da... Putin bir de ikazlara rağmen ÇİN'e yakınlaşmak için çok çırpındı. TEK BAŞINA ADIM ATMANIN YOLUNU BURADA gördü. Ama bu da tutmadı. Kremlin çıkış ararken, tek başına egemenlik peşinde koşarken, Amerika El Kaide ile DAEŞ ile İSLAMCI TERÖRÜ (!) desteklerken BOSTON'da bombalar patlıyordu. Hiç konuşamayan BOMBACILAR ne hikmetse ÇEÇEN çıkıyordu. Tamerlan ve Cevher Tsarnayev kardeşler... Pensilvanya'da kaldıkları da iddia ediliyordu. Çocukların amcası Fuller'in ANKARA isimli kızıyla evliydi... Müslümanlar'ı TERÖRİST gibi gösterip doğru bir MODEL olarak TÜRKİYE'nin önü açılırken KAFKASYA'da da sorun vardı. Çin'in PAZAR alanı olarak kullanmaması için o bölgenin de eski sahiplerinin etkisine bırakılması gerekiyordu...
Kazakistan'dan Azerbaycan'a kadar herkes Putin'e "Sakin ol! Ankara'yla anlaş!" diyordu. Dün susanlar niçin şimdi konuşuyordu!
İlginç değil mi?
Çünkü Suriye, Irak, Lübnan gidecekler arasında ilk sıradaydı.
Barzani bu nedenle geliyordu. Gideceği başka huzurlu ve güvenli bir liman yoktu. Petrol fiyatları düşürülerek ALTERNATİF ENERJİ ARAMA çalışmaları da son buluyordu. ORTADOĞU dünyanın VANASI olacaktı. Burasını da bazıları üzülecek ama maalesef Ankara yönetecekti...
Türkler'in ve Müslümanlar'ın olduğu yerler doğrudan ya da dolaylı bizden sorulacaktı... Rusya şimdi Putin sonrasına hazırlanır halde! Türk çağının başlayacağını görenler acaba TÜRK ŞOYGU'yu da Rusya'nın başına mı getirmek istiyorlar... Düşünün bakalım...
Çin ve Avrupa'nın Kafkasya'da ve Ortadoğu'da durdurulması ve kontrol edilmesi gerekiyor! SORU ŞU!
Sizce bunu kim yapar? Yapan şampiyonluğa oynar!
Sizce kim bu?
Ben "TÜRKİYE" diyorum...
Araplar da benim gibi düşünüyor!
Seçeneği olan!

NOT: Acaba Orta Asya gündeme gelince MHP karışır mı? Devlet Bey'in rakiplerinden hangisi öne çıkar! Düşünün bakalım... Bu arada yazıya başlarken petrol 37 dolardı, yazı bittiğinde 35 dolara düştü!

Takvim
15 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;