DÜNYA

Ergün Diler : Oyun kuruldu

Tarih
29 Nisan 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 16 Nisan'dan önce sözü edilen gerginlik, telaş, merak yerini sakinliğe bırakıyor.
İyiye gidiş hızla artıyor. Bu hız daha da artacak. Ama içeriye bakıyorum hala öğrenilmiş ancak gerçekliği test edilmemiş metotlarla gidenler var. Çatlak sesler ya özel görevlilerden ya da dünyanın gidiş istikametini anlayamayanlardan çıkıyor… Bu da son derece normal.
Hep böyledir zaten… Bir de geleceği 100 yıl önceye dönerek okumak isteyenler var. Bu da rasyonel değil. Şartların günden güne değiştiği bir dünyada bir asır önceye gitmenin nasıl bir faydası var anlamam! Ama yine de her şey konuşulmalı tartışılmalı… Defalarca not ettim! Yeni Dünya Düzeni etrafımızdan yükselecek. Hiç olmadığı kadar akıllı hiç olmadığı kadar sakin hiç olmadığı kadar bir ve bütün olmalıyız.. Oyun kuruldu ve tıkır tıkır işliyor. Bazı şeyleri erken bulduğum için yazamıyorum... Şimdilik… EN büyük yanılgımız BÜYÜK AKILLA KURULAN oyunları duygusal olarak anlamaya çalışmamız. Mümkün değil… Günlük hayatımızın içinde olmadığını düşündüğünüz muazzam bir AKIL var. Her tarafta! Alınan pek çok kararda! Bakıyoruz!
Görmeye çalışmıyoruz… Tunus'ta üniversiteli bir öğrenci kendini ateşe verdi. İşsizdi! Oralardaki halk bir kıvılcım arıyordu. Buldular da.
Üniversiteli genç kendini değil bölgeyi ateşe veriyordu. 2010'du… Kimse görmüyordu.
Çünkü halk yediği fasulyeyi, ıspanağı, ekmeği, pirinci, sebze-meyveyi çok ama çok pahalıya alıyordu. İş de yoktu.
Pahalılık insanları canından bezdirmişti.
DIŞ TİCARETTE YAPILAN BİR OPERASYONLA insanlar sofradan aç kalkmaya başlamıştı. Bu uzun süremezdi, sürmedi de… AKDENİZ'in bütün kıyıları karıştı. Yani AFRİKA'nın kuzeyi alt-üst oldu. Ama çok daha büyük sıkıntıları olduğu yerlerde sorun yoktu! Bu dalgalanma Suriye'ye geldi. Sonrasında İran üzerinden KAFKASYA'ya sıçrayacaktı. Şimdilik ara verdi. Ama kaldığı yerden devam edecekti. Suriye çözüldüğü an DALGA gelecekti. Şu an ki DURULMANIN NEDENİ İKİ BÜYÜK GÜCÜN KENDİ ARASINDA ANLAŞAMAMASI.
Pürüzler giderilince saldıracaklardı… Açalım biraz daha… Rothschild ailesi, dünyadaki nakit paraya hükmeden en önemli kurumdur. Dünya bankacılığının yüzde 87'si Rothschild ailesiyle bağlantılıdır. Bu rakam ailenin para üzerindeki gücünü gösteriyor. Parayla dünyaya yön verebilirsin ancak bu ortamı sağlamak için askeri güç de gerekli. Ya da peşinden gittiğin amacı gerçekleştirmek için silah da şart. Paraya hükmeden AİLE uzun zamandır PENTAGON'u eline geçirmek istedi… İnanılmaz projeler ürettiler. Ama olmadı. Pentagon ve silah sanayii AİLEYE direndi. Pabuç bırakmadı… Ama ekonomik düzeni kuran ve yöneten ROTHSCHILDLER de boş durmuyordu. Pentagon'a karşı inanılmaz bir hamle yaptı. Hedef olarak belirlediği yerlere kendi ordularını yolladı… Biz bilmedik görmedik… Aile, Blackwater, Dynacorp, Triple Canopy ve TRW ile 110 ülkeye giriş yaptı. Haberimiz bile olmadı! Medya zaten magazin dışında bir şeyle ilgilenmezdi.
Koca koca okulları bitiren en akıllı çocuklarımız futbol maçlarında ağızlarından köpük çıkararak rakip oyunculara taraftarlara küfür ederdi. Gittiğimiz menzil buydu!
Akıl alacak gibi değil yani!
Rothschildler ORTADOĞU ve AFRİKA'da etkin olmak istiyordu.
Başka oyuncuya tahammülleri yoktu.
Bu GÜVENLİK ŞİRKETİ adı altında iş yapan ROTHSCHILD ORDUSU petrolün olduğu geçişlerin bulunduğu noktalara yollandı… Aile buraları ele geçirip EKONOMİK üstünlük ile son sözü söyleyecekti.
Ancak silah ve asker işi farklıydı. Bu şirketler yani Blackwater, Dynacorp, Triple Canopy ve TRW askerleri AİLENİN emrindeydi ama bir günde değiştiler ve el altından PENTAGON'dan emir almaya başladılar… Yenilgi de şaşkınlık da büyüktü.
Sonra İNGİLİZ MEDYASI bu şirketler için büyük saldırı başlattı. Ama sonuç Pentagon lehine gelişmişti. Ve haberler PENTAGON'u hiç ama hiç etkilemiyordu.
Devam… Arap Baharı'nın olduğu her ülkede, Blackwater, Dynacorp, Triple Canopy ve TRW askerleri de vardı. Yani Arap Baharı hiçbir zaman bir hak arayışı değildi.
Komutla meydanlara çıkartılanların bir fotoğrafıydı. Sadece şartlar oluşturulmuş ve kıvılcım gerekiyordu!
O da bulundu zaten!
Peki üniversiteli Muhamed Bouazizi kendini yaktıktan sonra nasıl ekonomik bir gelişme yaşandı? Bakan oldu mu?
Sanmam!
Oysa kazanlar vardı!
Özellikle Arap Baharı ile birlikte Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Libya, Bahreyn, Cezayir, Ürdün ve Yemen ABD'den 700 milyar dolara yakın silah aldı. Müslümanlar haksızlığa karşı ayaklanıyor adalet istiyorlardı. Ama geldikleri noktada gelecekleri bile ellerinden alınıyordu… Operasyonlar böyle yapılırdı zaten! Sokağa dökülür sonunda gittiğin yeri bilemezdin… Bizde de çok oldu bunlardan!
Demokrasi için sokaklar karıştı elde avuçta bir şey kalmadı!
Neyse..
Pentagon'un bağlı olduğu silah şirketleri, bölgedeki gücü ele geçirirken silah satışlarında da rekor kırdı. Tabii bir süre sonra Arap Baharı'nın neden çıktığını ve sonucunun ne olduğunu bilen kalmamıştı!
O rüzgar gelip Suriye'ye demir attı. 1 yıl burada kaldıktan sonra Irak, İran ve Kafkasya'ya geçecekti… Oyun laboratuvarda kurulan DEAŞ gibi YPG gibi PKK gibi örgütlerin ortaya saçıldığı güney sınırımızın aşağısına çakıldı kaldı… Zaten bu düğüm çözüldüğü an her şey çok hızla rayına oturacaktı… Bu nedenle bütün güçlü devletler bu örgütlerin içindeydi. Rüzgarın kendilerini süpüreceğini biliyorlardı. Ama bilmek yetmezdi bazen! Öyle de olacaktı… Çünkü SOĞUK SAVAŞ yılları boyunca ABD'den el altından SOVYETLER'e verilen bilgi, güç, para artık verilmiyordu.
Rusya Putin ile çok önemli mesafeler alsa da konuşulduğu gibi küresel bir güç değildi. Kendini yenileyemeyen ve saldırı altındaki bir ülkeydi. Balkanlar'dan da Ortadoğu'dan da atıldı. Suriye'den sonra sıra KAFKASYA'ya gelecekti… Düğümün çözülmesi bekleniyordu. Tabii bu arada AİLE inanılmaz bir operasyonla YUNANİSTAN'ı ele geçirdi. Anlamadık bile… GOLDMAN SACHS devredeydi.
Yunanistan'ın mali değerlerini yıllarca gizleyen Goldman Sachs, ülkenin iflası için sürekli doğru adımlar attı. Çünkü Yunanistan İngiltere'nin olmalıydı. JP Morgan, Wells Fargo, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, U.S. Bancorp gibi dev finans kurumları ile dünyanın her ülkesinde operasyon yapılıyordu. Arkada AİLE vardı! Yani Rothschildler!
2000'lerin başında Yunanistan Euro Bölgesi'ne kabul edildi. Goldman Sachs şifreleme yöntemiyle ülkeye döviz ticareti gibi gösterilen milyarlarca dolarlık kredi sağladı. Aile yavaş yavaş ülkeyi ele geçirmeye başlamıştı. Her adım ülkenin kontrolünü Londra'ya yaklaştırıyordu.
Wall Street, Goldman Sachs üzerinden Yunanistan'ı borçlandırdı, borçlandırdı, borçlandırdı. Sonuç: ülke iflas etti… Yunanistan'ın para kontrolü artık Rothschild ailesinin elindeydi. NET!
Onlar ne isterse, Yunanistan'da o olacaktı.
Yunan halkı ne olduğunu hiçbir zaman anlamayacak. Çünkü yaşam tarzları bunu anlamalarına izin vermiyor. Hala eğlenmek istiyorlar. İşsizliğin zirveye çıktığı ülkede, adam gündüz evini satıyor akşam eğlenceye gidiyor… Bir de büyük bir yanılgı daha var!
Son dönemde Alman şirketlerin ülkedeki havalimanlarının işletmesini aldığı söyleniyor. Bu çok doğru değil! O şirketlerin hepsinin merkezleri aslında Londra. Aile, Goldman Sachs ile ülkenin her hücresine nüfuz ediyor. Bakıyoruz ama görmüyoruz… Durum bu olunca ortaya anlamlı bir soru çıkıyor!
AİLE NEDEN YUNASİTAN'I ELE GEÇİRDİ?
Birden çok nedeni var!
İlkinde RUSYA'dan gelen ENERJİYİ AVRUPA'NIN İÇİNE TAŞIMAK İÇİN VANAYI ELE ALDI! GEREKTİĞİNDE GEREKENİ YAPMAK İÇİN! Hem satanı hem alanı bitirmek için! Mümkün mü? Mümkün! İkincisi daha da önemliydi!
AKDENİZ'DE özellikle DOĞU AKDENİZ'de önceden batırılmış bir ülkenin söz hakkı olamazdı. Kıbrıs'ta zor dururlardı!
Dursalar da gündüz tarlayı bağı bahçeyi satar gece de uzo içerlerdi. Ellerinde bir şey kalmazdı. Sorun çıkardıkları anda da SİLAHLAR konuşur ve alaşağı edilirlerdi… Muhtemelen de böyle olacaktı! Ve sonra sıra belki de öncesinde KAFKASYA'ya gelecekti. Nasıl VANAYI Yunanistan'da ele geçirdilerse orada da kontrolü alacaklardı. Arap Baharı ABD ile anlaşma olamadığı için (şimdilik böyle) RUSYA'ya kayacaktı.
Yani Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve Kafkasya kaybedecekti. AİLE BURALARI ELE GEÇİRECEKTİ.
Şimdi "DEAŞ ve YPG üzerindeki pazarlıklar bitsin" diye bekleniyordu.
Sonra hızla akacaktı zaman… Çünkü DEAŞ'ın içindeki çok sayıda KAFKAS geldikleri yere dönecekti. Evlerinin yolunu tutacaklardı. Ama gittiklerinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı. Artık hepsi eğitimli birer savaşçıydı! Rusya'nın şimdiye kadar yaşadıkları bütün belalar öncüydü! Asıl dertler daha gelmeye başlamadı… Ama gelecekti… Trump-Kraliçe el sıkışıp yürümeye başladıkları an yani önlerini gördükleri an yollar açılacaktı. Türkiye bölgeyi kontrol eden güç olacaktı… Şimdi Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı türbülansları düşünün!
ACABA HEPSİ GELECEĞE DAMGA VURMAK İÇİN HAZIRLANAN BİR TÜRKİYE FOTOĞRAFI VERMİYOR MU? Siyaset, asker, iş dünyası, eğitim, üniversiteler, cemaatler yani DEVLETTE GÜÇ ODAĞI OLAN NE VARSA MODİFİYE EDİLMİYOR MU?
EDİLİYOR!
Muazzam bir şekilde TÜRKİYE hazırlanıyor… KÜRESEL DENGEDE TÜRKİYE ŞART ÇÜNKÜ! Oyunu görürseniz hiç sıkıntı olmadığını anlarsınız… Pentagon ile AİLE arasında sorun çıkmazsa (çıkmayacak gibi) para da enerji de güç de bizi bulacak… Kaybeden de AVRUPA olacak. Zaten Yunanistan'ın gidişiyle kayıp başladı… Dikkat edin BREXIT ile KUZEYİ Yunanistan ile güneyi götürenler İNGİLİZLER!
Açık değil mi her şey!

Takvim
29 Nisan 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • kadir

    01 Mayıs 2017 23:38
    0 1
    ben de can gibi düşünüyorum. yazılarınızı sürekli takip edenler birçok tutarsızlık bulur.
  • can

    01 Mayıs 2017 19:14
    0 1
    Yine kafa karistiriyorsunuz Ergun bey. Yunanistana kiredi acan AB degilmi ve bu paranin cogu Almanlarddan gelmiyormu. Madem Aile Yunanistani kintrol ediyor vede AByi yikmaya calisoyor Almanlar neden Yunanlilara para versin degilmi yani. Yazilarinizi surekli takip edenler aralarinda bir tutarsizlik oldugunu anlar bence.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;