DÜNYA

Ergün Diler : Ortak masa

Tarih
09 Kasım 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
Sovyetler yıkıldıktan sonra dünyanın dengesi kalmadı. Yıllardır esen fırtına yeni sistemi oturtmak için...
Bizler isimleri, bilemediniz olayları inceleriz.
MODELE kafa yormayız. Durum böyle olunca da ya aralıksız hayal kırıklığı yaşar ya da gelişmeleri anlamakta zorlanırız.
Yeni denge için sabahtan akşama müthiş hamleler olmakta. Türkiye için de aynısı geçerli. 15 Temmuz sabahı başka, 16 Temmuz sabahı bambaşka TÜRKİYE vardı. Doğaldı. Dönün Suudi Arabistan'a bakın! Üç gün önce PRENSLERE DARBE GELECEĞİNİ söylesek kim inanırdı. Ama DENGENİN oluşması için bazı kıvrımların elden geçirilmesi gerekmekte.
Arabistan bunların başında geliyordu.
Şimdilik PENTAGON önde!
Ve böylesine hayati hamleler peş peşe gelince, haliyle bunun arkasında kim var sorusu sorulmakta!
Zaten düğüm de burada!
Amerika Birleşik Devletleri ile AİLE yani Rothschildler birlikte mi yol almakta?
Ortaklık mı başladı? Ne zaman eller kenetlendi? Ve böyleyse ne amaçlanıyor?
"ORTAKLIK TAMAM" diyenler var.
Bunun işaretleri de... Zaten Trump'ın ekibinde AİLENİN önem verdiği ve birlikte çalıştığı isimler yer alıyor! Çok önce yazmıştım! Wilbur Ross, bunların en başında gelir! Steven Mnuchin de... Bir de damat var. O da hesaba dahil olunca ortaya bir TEMEL çıkmakta!
Neyse... Detaylara girelim biraz...
Önce Suudi Arabistan'a geçelim...
Pentagon, İslam dünyasını Suudi Arabistan'dan yönetmeye karar verdi. Ilımlı İslam projesi, Türkiye'de duvara tosladı.
Eğer 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı, bugün Suudi Arabistan'da hiçbir prens içeri alınmayacaktı. Çünkü gerek kalmayacaktı, Türkiye yeni akımıyla birlikte İslam dünyasını Pentagon için yönetecekti.
Hesaplar tutmadı!
15 Temmuz darbe girişimi başarısız olunca, ABD'nin planı değişti. Aslında B planı olarak hazır olan çalışmanın startı verildi. Muhammed bin Salman, hep Pentagon'a yakındı. Enerji devi Saudi Aramco'yu yönetiyordu. Onun gelecekte kral olması gerekiyordu. Kral Salman'a bu adım attırıldı. Suudi Arabistan Kralı Salman, Veliaht Prens Muhammed bin Nayif'in yerine 31 yaşındaki oğlu Muhammed bin Salman'ı getirdi.
Bu tarihin en önemli adımlarından biriydi. Devrim niteliğindeki kararname ile Prens Muhammed bin Nayif başbakan ve içişleri bakanlığı görevinden de alınınca Pentagon'un gücü arttı. Hem de iyice! Bu operasyon yapılmadan önce Muhammed bin Salman'ı yetiştiren kişi Halid el Falih için adım atıldı. Enerji, Sanayi ve Yeraltı Kaynakları Bakanlığı'na Aramco yöneticisi Halid el Falih geldi.
Bu adımdan sonra Kraliçe II.
Elizabeth'in Arabistan planı suya düştü.
Ilımlı İslam'la birlikte Arabistan petrolü Pentagon'a bağlandı. Halid el Falih, Ilımlı İslam'ı ABD'ye ilk öneren kişiydi. O önerdi, birkaç gün önce de Muhammed bin Salman açıkladı! Arabistan, 2020 yılında çok değişecek. Mekke hariç, ülkenin birçok kenti Paris veya New York gibi olacak. Dünyanın en ünlü markalarının olduğu caddeler, ülkenin birçok noktasında görülecek. Cidde Moda Haftası bile düzenlenecek. Dünyanın birçok kentinden gelen gay modacılar, sunum yapacak.
Bunları ben değil AMERİKALILAR SÖYLÜYOR!
Suudlar'dan da bir itiraz duymadım!
Arabistan'da başlayacak bu akım, kısa sürede bölgenin birçok noktasına yayılacak. Tabii bu olurken, savaşı da unutmamak gerekiyor. Pentagon, bölgedeki petrol rezervini garanti altına aldıktan sonra Ilımlı İslam'a geçmeyen ülkeleri vuracak silahlı bir Arap Baharı'nın fitilini ateşleyecek. Ilımlı İslam projesinin tüm detayları Washington'da hazırlandı.
Türkiye'de gerçekleştirilemeyen Ilımlı İslam, çok hızlı bir şekilde Arabistan'da yaşama adapte edilecek. Türkiye'de karşıt güç, Ilımlı İslam'a karşı çıktı. Arabistan'da böyle bir muhalif grup da yok. O nedenle, aslında Türkiye için düşünülen plan Arabistan için uygulanacak. Tabii Washington bu hesaba Türkiye'yi dahil etti. YPG bunun için var edildi! Amerikalı generallerin gece gündüz eğitim verdiği YPG'nin tek bir hedefi var: Türkiye'ye zarar vermek! Arabistan'ın Ilımlı İslam'la imtihanı hızlı şekilde olurken, YPG de görev emri beklemekte! YPG'li teröristler uzun zamandır hazırlanırken AVRUPA BİRLİĞİ de bunu bilmekte. YPG KÜRT MİLLİYETÇİLİĞİ temelinde saldırı hazırlığında. Bu nedenle KÜRT MİLLİYETÇİLİĞİNİ KAŞIYACAK ters operasyonlar hazırlanmakta... Türkiye içinde de dışında da bunlar olabilir.
Muhtemelen kendi yapmayı düşündükleri operasyonları TÜRK İSTİHBARAT BİRİMLERİNE YÜKLEYECEKLER.
Planları bu! Ama nihai planda YPG ile sıcak temas kesinlikle ve kesinlikle olacak!
Bugün mü yarın mı bilemem! Ama adamlar hazırlıklarını buna göre yapmakta!
Ortadoğu, dünyada etkili olmak isteyen her ülke için cazibe merkezidir.
Bu bölge çok karışık olmakla birlikte, güç dağıtmasıyla bilinir. Her ülkenin etkili olabileceği noktalar vardır.
Irak, Suriye veya Suudi Arabistan... Hepsinin farklı figürleri ve etki alanları vardır. Bunu da en iyi bilen Pentagon'dur.
Arap Baharı da bir projeydi, YPG de Lübnan Başbakanı Hariri'nin istifası da DEAŞ'ın kurulması da Barzani'nin referandumu da bir projeydi. Aslında hepsinin birbiriyle iç içe geçtiği bir dönem yaşıyoruz. Barzani'nin referandum yaptığı ve kaybettiği düşünülüyor. Asıl Barzani referandumu yapmasaydı, bugün daha büyük kayıplar yaşayacaktı. Barzani'nin son açıklamasını dikkatlice incelediğinizde, ABD'yi eleştiriyor Rusya'ya yanaşıyor.
Barzani "Dünyada yine iki güç olacak" diyor aslında. ABD ile Rusya... İngiltere bunu değiştirmek istediği için savaşın ortasında kaldı. Bu savaşın içinden nasıl çıkacak ne alacak ne verecek göreceğiz...
Ama dengeler hassas. Hem de çok...
Dönelim başa...
ABD ile Rothschild yakınlığına...
Parayı takip ettiğinizde bazen inanamayacağınız noktalara giderseniz.
Şaşırıp kalırsınız...
Suudi Arabistan, bahar aylarında Blackstone Group LP tarafından yönetilen bir ABD altyapı fonuna 20 milyar dolarlık yatırım yaptı. ABD'nin yok olmak üzere olan yolları, kanalizasyonları ARAP DOLARLARI ile yenilenecekti yani...
Blackstone'un kurucularından ve CEO'su Stephen Schwarzman, hem Trump'ın eski iş ortağı hem de Kushner'in dostu.
Bu adım Trump'ın Suudlar'la silah anlaşmasından önce atıldı.
2013'ten beri Blackstone, Trump'ın damadı Kushner'in 4 şirketine, finansman için 400 milyon dolardan fazla para verdi. Bu anlaşmaların ikisi gizliydi ve rapor edilmedi. Stephen Schwarzman, Trump'ın ekonomi danışma kurulunun başkanı. Trump'ın Arabistan ziyaretinde Schwarzman ile Kushner de bulunuyordu.
Dünyanın en zengin iş adamlarından biri olan Schwarzman, Cumhuriyetçidir ve Trump gibi New York'ta yaşıyor. Başkanın kızı ve Kushner'in karısı olan Ivanka Trump, hedge fonlarını tohumlamak için 2010 yılında oluşturulan bir fonu da olan Blackstone'un en büyük yatırımcısıydı.
Kushner, varlıklarının bir kısmını aile üyelerine devretti. Blackstone ile Kushner'in şirketlerinin ortaklıkları birçok alanda sürüyor. Geçen Ağustos ayında Kushner ve ortakları, Blackstone Mortgage Trust Inc tarafından kontrol edilen bir şirketten, 376 milyon dolarlık kredi çekti! Çok özel bir gökdelen satın aldı.
Blackstone, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'ndan teminat alarak altyapı projeleri için 100 milyar dolarlık çıtaya ulaştı!
Para yağıyordu yani!
Peki Blackstone şirketinin asıl sahibi kimdi?
EVET! Rothschild ailesi.
Blackstone'un patronu görünen milyarder Stephen Schwarzman, bu yıl Florida Palm Beach'te doğum gününü özel bir parti ile kutladı. 400 misafir ağırlandı, parti 10 milyon dolara mal oldu.
Parti bittikten sonra çok özel isimler bir araya geldi.
Ivanka Trump, eşi Jared Kushner, Lord Jacob Rothschild, Elon Musk, Rockefeller ailesinin 3. kuşak David Rockefeller Jr. aynı masada buluştu... Daha önce de var olan işaretler, ABD ile AİLE ortaklığını güçlendirmekte. Yarın ne olur bilinmez.
Bugün böyle... Eğer AİLE Pentagon'a yanaştıysa ne yaşandı? Nasıl oldu bu?
Bunu bilmek gerekir! Ama ELON MUSK'ın evinden alınıp PENTAGON'a götürüldüğünü biliyoruz... Bizim bilmediğimiz kocaman hamleler yapılmış olabilir. Bakacağız... Bu ittifak kurulduktan sonra TRUMP Çin'e gitti! Son kare bu! Silah sata sata Çin'e geçti! Bütün bunlar BRİTANYA'yı acil adım atmaya zorlamakta... Bakalım neler olacak!
Barzani'nin işaret ettiği ABD-RUSYA dengesini not edin! Önümüzdeki günlerde bunu da yaşayacağız gibi... Öyle ya bir süre önce SUUDİ ARABİSTAN KRALI RUSYA'YA GİDİP PUTİN'LE GÖRÜŞMEDİ Mİ, S-400 SATIN ALMADI MI! Çok fazla işaret yeni dengeyi göstermekte! ABD içindeki kavganın da RUSYA üzerinden yürümesi tesadüf değil... Çok uyanık olmamız gereken bir tünelden geçmekteyiz...

Takvim
9 Kasım 2017




 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Coskun Deniz

    09 Kasım 2017 22:07
    0 3
    bukadar tespitlerde oynama olmaz. Hayati hatalar bunlar. Yok silah ile para savasiyor. simdide ortaklar diyorsunuz. hangi lafa inanalim. Size uyan yandi vallahi.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;