SİYASET

Ergün Diler : Obama’yı uyuttular

Tarih
03 Ağustos 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
Kaldığımız yerden devam edelim. Dün de belirttiğim gibi Amerikalı DOSTUM "Kimin işine yarar" diye düşünmeden tüm gerçekleri olduğu gibi anlatır.
Sahnenin arkasındakileri aktarır.
Ama bazen ben dahil duymak istemediklerimizden rahatsız oluruz.
Sanırım dost acı söylüyor!
Ne olduğunu bilirsek en azından DEFANS için zamanınız olur.
Ben böyle düşünüyorum. Ama son tahlilde gazeteciyim.
Çok güvendiğim bir kaynağımın (Kİ DÜNYA TANIR) ilişkileriyle PENTAGON'u, CIA'i anlamaya çalışıyorum.
Orada bizim için nasıl planlar yapılıyor çözmeye çalışıyorum.
İçeriden bilgi almaya gayret ediyorum.
İnanın az şey değil bunlar. Bir de doğruları yazdığınız zaman bu ülkede DOSTUNUZ AZALIR.
Herkes istediğini duymak istiyor! Ama hayat böyle bir şey değil.
Sadece AKILLI VE UYUM SAĞLAYANLARIN AYAKTA KALABİLECEĞİ bir serüven!
Neyse... Devam... İşte sorular ve cevapları... Okuyun değerlendirin. Ben sizlerle paylaşıyorum.
İşim bu! Karar sizin!
* İncirlik'te CIA ekibini frenleyen Türk subaya ne oldu?
Şunu unutmayın! O subayı kesinlikle bulun ve koruma altına alın. Bu şart!
Umarım Amerika, İngiltere ve Almanya sizden önce bulmaz. Harıl harıl arıyorlar.
Buldukları an infaz edecekler. Bir refleks çok şeyin önüne geçti. Türk makamları İncirlik'in elektriğini kesti ama darbenin yönetildiği yeri KÖR eden bu subaydı. Ve bunu kimseye sormadan tek başına yaptı.
Arıyorlar. Buldukları an öldürecekler.
* Peki başka?
Bir de Türk halkının inanılmaz gösterisi, darbeyi tersine çevirdi. 2002 yılında CIA'in merkezinde bulunduğu Venezuela'daki darbe girişimini de HALK boşa çıkarmıştı. Halk imkansızı başarmıştı. Görevden alınan Chavez, 48 saat sonra tekrar koltuğuna oturmuştu.
Çünkü yüz binlerce Venezuela'lı Chavez'i destekliyordu ve ölmek için sokaklara çıkmıştı. CIA yani ABD tarihindeki ikinci büyük bir darbeyi Türkiye'de yedi.
Mısır'da da halk geri adım atmasaydı Mursi gelecekti. Onlar yapamadı, siz yaptınız!
Fark bu!
*Ben dahil herkes "Darbeyi kim biliyordu?" sorusunun cevabını arıyor. Mesela bütün komutanlar biliyor muydu? Haberi var mıydı?
Şimdi burada söyleyeceklerim seni üzer!
* Üzsün siz söyleyin yine de!
(Dostum burada isimleri ve ilişkilerini ayrıntılarla anlatıyor. Kimin kiminle yan yana olduğunu aktarıyor. Öyle böyle değil. Hiç bilmediğiniz ilişkiler ve çıkarlar... Ben sadeleştirip yazmak zorundayım!) Bazı komutanlar DARBEYİ biliyordu!
Dedim ya isim yok. Fakat darbenin gelişimine göre pozisyon alacaklardı.
Aralarında pazarlık da iletişim de aralıksız sürüyordu.
* Yani?
Şu! Darbeye kalkışan, yakalanan ve perde gerisinde kalanlar AMERİKANİNGİLİZ ortaklığıyla bu işe kalkıştı. Bunu not et. Bu önemli. Hiç bilmediğiniz pazarlıkların arasında kaldınız. İki ülkenin devleti sizin askerlerinizi kullandı! Mesela bizim DUNFORD'un arkadaşı olanlar vardı! Darbenin içindeydi! Görmediniz!
Başkaları da böyle... Uyanık olun!
* Olaylar sıcak diye aramadım.
Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar öne çıktı! Sizin bu konuda bilginiz var mı?
VAR!
* Lütfen...
Bu ismi gördükten sonra çok sevdiğim bir TÜRK GENERALİ aradım senin için!
* Teşekkür ederim!
Müthiş bir insandır. 15 Temmuz'u ondan da dinledim. O da ben de Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar'ın, TÜRK ORDUSUNDAKİ en önemli Türk olduğunu düşünüyoruz. Gelecekte yıldızı daha da parlayacak. Eğer istifa yaşanırsa birkaç ay içinde, en geç ise 2017'de Genelkurmay Başkanı...
* Ordu içindeki terfi sistematiğine çok bakmam! Emin misiniz? Ve neden?
Şundan! Ümit Dündar, Londra'da bulunduğu günlerde İngiltere'yi çok rahatsız etmiş. İngiliz istihbaratı MI5 özel ekip kurup takip ettirmiş. Demek ki İngilizler önemsiyor! Bu sizin için iyi, onlar için kötü bir şey!
* Başka?
(Yine burada öyle şeyler söylüyor ki yazma şansım hiç ama hiç yok) X komutan AVRUPA BİRLİĞİ içinde önemli görevler yaptı. Görev yaptığı yer İNGİLİZLER'in kurduğu ve gurur duyduğu bir birimdi. O komutan burada görev yapmaktan iftihar ettiğini söylerdi.
Bir şansı olsa gidip LONDRA'da yaşar! Ama sizde çok önemli bir pozisyonda! Bunları çözmeden emin adımlarla gidemezsiniz.
* Daha başka?
Pentagon'dan aldığım bilgiye göre darbe girişiminde darp edilen komutanlardan biri doğrudan buraya bağlı. Pentagon'a yani. Yaşam şekli bile burada takdir görür! Gerisini sen düşün! (Burada öyle ayrıntılar var ki şoke olursunuz)
* Komutanlardan ve darbeden söz ettiniz! Ama asıl merkez HAVA KUVVETLERİ gibiydi. Ne dersiniz?
Eğer fırsatın olursa Hava Kuvvetleri Komutanı'na sor! Sana anlatsın!
Dünyadaki pek çok ülkenin komutanı İNGİLTERE'ye yakındır. Türkiye'deki durumu bilmiyorum! Bizimki öyle mesela!
Bizde de çok kişi bilmez bunu! Bu garip ilişkiler yumağı Deniz Kuvvetleri için de geçerlidir. Sizin komutanı bilmiyorum ama İngilizler'in ağırlığı çoktur.
* Peki bizi ne bekliyor sizce?
Aktardım! Çok kişi darbeyi biliyor ve destekliyordu. Ama yapamadılar! Beklenen olmadığı için B Planı'na uydular.
Başkan Erdoğan için asıl zor süreç şimdi başlıyor. Ordusu zedelenen bir Türk devletinin bölgede ne kadar istikrar sağlayacağını düşünemiyorum açıkçası. Türkiye, Amerika veya İngiltere'ye yakın olmak isteyen bir AĞIRLIK MERKEZİYLE çatışacak.
Nasıl bir süreç yaşanacak, bekleyip göreceğiz. ASKER yeni bir darbe girişimi ister mi? Bence zor. Askerin geri planda kalacağı yeni darbe girişimleri göreceksiniz?
Bölgenizde terör merkezli kaoslu günlere hazırlanmalısınız? Bir şey daha eklemeliyim...
* Evet!
Etrafınıza bir bakın Azerbaycan, Bosna ve Katar'dan başka dostunuz yok.
Bunun aşılması şart. Dostların çoğalması gerekiyor! Bence!
* Biraz kadrajı genişletsek!
Neden bunları yaşıyoruz?
Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç, Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye Başkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Rousseff, Arjantin Devlet Başkanı Christina Fernandez... Bu 5 lider en kısa sürede görevinden uzaklaştırılmalıydı...
OPERASYON BUYDU! Çünkü Amerika, İngiltere'den aldığı destekle bu 5 liderin Yeni Dünya Düzeni için tehdit olduğunu gördü. Savaşınızın nedeni bu! Ve bu bitmedi, daha yeni başladı.
* Darbeden devam edelim! Bilmediğimiz başka ayrıntı var mı?
Var tabii ki!
* Buyurun!
Stratfor'a göre darbe planları Nisan ayında başladı. O tarihte önemli bir TÜRK SİYASETÇİ buraya geldi. Yani Stratfor'a... Stratfor'un 2013 Eylül tarihli bir raporunda dikkat çeken ayrıntı da aslında Türkiye'yi çok ilgilendiriyor.
Bak oraya! Unutma bu adamlar Putin ve Erdoğan'ı istemiyor. Kurtulmak için gereken neyse yapacaklar. Bir ve bütün olun! Aranıza yabancı almayın. Ve hepsinden önemlisi uyanık olun!
* Erdoğan ve Putin için risk ne?
Eğer bölgede Amerika ve İngiltere yan yana gelmişse kimse kolay kolay karşı koyamaz. Gerçekçi olmakta büyük fayda var. Putin ile Erdoğan kendi oyunlarını ortaya koyacaklardır. Bu da etkili bir silahtır. Ama en büyük eksikleri etrafları! İkisinin de etrafında çok zararlı isim var! Ve bunu ortaya çıkaracak sistem çalışmıyor! Sonuç alıncaya kadar geleceklerdir. Siz de sonuç alamayacakları ana kadar kenetlenin! Savaş bu!
* Peki Türkiye üzerinden bölgeye bakarsak ne görüyorsunuz?
(Burada da akıl almaz şeyler söylüyor.
İşin içinden çıkamadım. Alt üst oldum...) Türkiye'deki darbe girişiminden sonra Suudi Arabistan Kralı Selman da başına gelecekleri anladı. Artık Amerika'nın sözünden çıkamayacak.
Katar Emiri Tani'nin Başkan Erdoğan ısrarını anlıyorum. Kardeş gibiler.
Daha önce de yazdım. Ancak Kraliçe II. Elizabeth, birçok kez Tani'yi uyardı.
Yine yapacaklar bu uyarıları... Trafik çok yoğun! Ama Tani Erdoğan'dan kopmaz.
* Çok merak ettiğim bir konu daha var! Obama darbe saatlerinde ne yapıyordu? Tavrı neydi?
Güzel... Beyaz Saray'da Türkiye uzmanlarından biri Obama'ya darbe saatlerinde Başkan Erdoğan'ın ülke dışına kaçtığını söyledi. Türkiye'de askeri darbe girişimi olduğunu ve başarıyla sonuçlandığını anlattı. Obama da Erdoğan gibi darbe girişimini son anda öğrendi. Dunford her ne kadar Obama'ya yakın olsa da Derin Amerika'nın kararını Obama'ya söylemedi. İşte Obama'yı yani BAŞKAN'ı ve DERİN AMERİKA'yı anlamak için güzel bir detay!
* Darbenin içindeki ve arkasındaki Gülen'e geçelim mi?
Tabii ki... Öncelikle çok duygusal bir millet ve devletsiniz! Amerika kolay kolay Gülen'i vermeyecek. 2 yılı aşkın bir süredir ABD ve Türkiye bu konu üzerine yoğunlaştı. Gülen hâlâ çiftliğinde. Başka bir ülke formülü hâlâ çok güçlü. Gülen saplantınızı, duygusal bir ülke olduğunuzu ortaya çıkaran bir sonuç. Gülen'i almanız sizin için çok mu önemli? Eğer Türkiye'ye gelirse, bir güç devşirecek. Halkta hiçbir karşılığı olmayan bir Gülen, tekrar yaşlı ve mağdur duruma düşecek. ABD dünya medyasını yönlendirerek, onu tekrar güçlü yapacak. Bu yüksek ihtimal değil ama mümkün! Bu güç var! 2 binin üzerinde okul, Amerika için çok önemli.
O okullardaki Türk yetkililer, Gülen için kendini öldürmeye hazır. O nedenle Gülen, Amerika için değerli!
* Burada tasfiyeler başladı. Nasıl görüyorsunuz?
İyi ki hatırlattın! Çok önemli bir şey söyleyeceğim.
* Lütfen!
Gülen'in en yakınındaki isimlerden biri olarak Türkiye'ye bilgi akışı sağlayan şahsı, bir süre önce tutukladınız. O kişi aslında size çalışan biriydi. İçinizdeki düşman, onu "Gülen'le bağlantılı" diye tutukladı.
Bu hatanın düzeltilme ihtimali de kalmadı.
Önce içeriye bakın! Hata yapıyorsunuz!
* Son olarak ne söylersiniz?
Rusya ile yakınlaşmanız sizin kararınız!
Bu en doğal hakkınız! Ama Rusya da bir şeyler isteyecektir. Putin'in Ankara'da sevmediği çok isim var. Yakında bunların tasfiye olma ihtimali yüksek... Gelişecek olaylara böyle bak! Dunford da bunu bildiği için TERS mesajlar vermiştir.
Vermek zorunda! (Burada da YOK ARTIK DEDİRTEN İSİMLER SÖYLEDİ)
Evet! Bugünlük de bu kadar!
YAZAMADIKLARIMA RAĞMEN çok şey anlattığımı düşünüyorum.
Eksikleri siz tamamlayın!

Takvim
3 Ağustos 2016 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Mustafa

    04 Ağustos 2016 07:52
    3 0
    Selamün Aleyküm. Herkese hayırlı sabahlar. Gerçekten de insanın kanını donduran bilgiler bunlar. O zaman bu darbe girişimine kalkışan güruhun FETÖ olduğunu söylemek oldukça zor. Onlar sadece işin vitrin kısmı. Onlar sadece bataklığın üstünden ülkemize gelen hainler. Ama bizim yapmamız gereken şey ise o bataklığı kurutmak olmalıdır. Bizim yapacağımız habire FETÖ üyesi tutuklamak yerine, o gece İncirlik Üssündeki NATO albaylarını tek tek tespit edip bunların isimlerini ve faaliyetlerini tek tek tespit ederek ABD ve NATO ülkelerinin gözünün içine sokmak ve FETÖ elebaşısı yerine bunların teslimini istemek olmalıdır. Çünkü bataklığın üzerindeki sinekleri tek tek öldürerek bitiremezsiniz. Ancak o bataklığı kuruttuğunuz zaman orada bir tek sinek bulamazsınız. Maşayı aramak yerine maşayı tutan eli bulup kırmadığınız sürece bu vb. hiç bir tehlike geçmiş değildir ve her zaman da var olacaktır. Bunun için gerekirse ABD ve NATO üyesi ülkelerini NATO'dan ayrılmakla ve İncirlik üssünü NATO'ya kapatmakla tehdit edeceksin. Bakın o zaman nasıl da kuzu gibi yola geliyorlar. Benim merak ettiğim şey ise şu: Sayın Ergün bey, bu ve diğer yazılarınızda istihbarat kaynağınızın hem size verdiği bilgilerde tam detay aktarmıyorsunuz, hem de size verilen isimleri vermiyorsunuz. Belki gazetecilik anlayışı ve biz sıradan okurlar olarak bilmemiz gerekmeyebilir. Ancak bunu devletin ilgili makamlarına ve yetkili kurum ve kişilerine de bildiriyor musunuz, yoksa bu bilgiler sizinle okurlarınız arasında kaybolup gidiyor mu, onu merak ediyorum. Teşekkürler.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;