SİYASET

Ergün Diler : Nevada 5 köşe

Tarih
27 Nisan 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

TÜRKİYE tartışmasız ORTADOĞU'nun olmazsa olmazıdır! Sadece BÖLGE için değil, dünya için de bu böyledir.
Ama biz içeride bunu pek bilmeyiz.
Kendimizi anlamakta zorlanırız.
"Biz KİMİZ?" sorusunun cevabını bulup ona göre gitmek dururken, içerideki kavgayı tercih ederiz.
Detaylara pek girmek istemem ama SİYASİ PARTİLER bazen içeride birliği bozmak içindir!
Bunu da unutmayın!
Dün Abdullah Gül Bey'in kullandığı bir cümle çok hoşuma gitti: YUMUŞAK GÜÇ!
GÜÇ, bir ülkenin bir ülkeden istediğini almasıdır!
Bunun dünya üzerinde ÜÇ YOLU vardır!
BİRLEŞMEK, PARA VERMEK ya da İKNA ETMEK!
Mesela bu üç yolu KÜRT MESELESİ için düşünün!
BİRLEŞMEK ve PARA VERMEK,
SERT GÜÇTÜR! İkna etmek ise YUMUŞAK GÜÇ...
Mesela Berlin Duvarı tanklarla, tüfeklerle, bombalarla yıkılmadı.
İnsanlar ellerine geçirdikleriyle vurdular, vurdular, vurdular...
Büyük devletler değerleri, kültürleri, modelleri, fikirleri yönetir! İçinde FİKİR olmayan bir devlet, bırakın bir adım ileri gitmeyi, çöker! Kimse kurtaramaz.
Doğu Almanya ve daha da Doğu'sunda kalanlar bazen kitaplarla, bazen filmlerle, bazen fikirlerle ikna edildi. O gün gelince de DEVLETLERE gerek kalmadan duvar tarihi değiştirdi!
Aslında DUVARIN yıkılması İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan büyük dengenin sarsılmaya başlamasıydı. Ama DENGE yerindeydi. KAPİTALİZM ile KOMÜNİZM arasındaki denge sallanıyordu! İyi ama yerine ne gelecekti! İşte yıllarca KOMÜNİZM gelmeyeceği halde, gelemeyeceği halde bizleri bununla mücadele ettirmişlerdi. ACABA ŞİMDİ GELECEK RÜZGARDA kimle, kimlerle uğraşacaktık. 50 yıl sonra "Amma da hata yapmışız" mı, yoksa "Nasıl da doğru pozisyon almışız" mı diyecektik.
Önemi olan bu! Şimdilik bilmiyoruz!
Çünkü daha denge yeni kuruluyor!
Ama Türkiye, Türkler'in de, Müslümanlar'ın da başrolde kabul edeceği tek ülke! Yani bu TEMEL ve TABAN bizi uçurur! Sadece oyunu anlamak ve gaza basmak yeterli.
Biraz geri gidelim...
MHP kasetlerle yola getirildiği günlerde IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, New York'ta kaldığı 3 bin 500 dolarlık süit odasında bir temizlikçiye tecavüze kalkışıyordu!
Akıl alır gibi değildi! Ama dünyaya bunu gerçek gibi aktarıyorlardı!
Herkes de inanıyordu! Aslında KAHN oyun dışı kalacaktı. Tıpkı Kemal Derviş Bey gibi... Kadınlardan gelip sizi taca çıkarıyorlardı. Karakter suikastlarıyla sonuç alınıyordu.
Belki Kahn Fransa Devlet Başkanı olacaktı! Gitti!
Bu unuttuğumuz en büyük operasyonlardandı! Kahn, KÜRESEL BARONLARIN en çok güvendiği isimlerdendi. Ama AMERİKA karşıydı. Otel odasında CIA devreye girdi ve büyük oyuncu olması beklenen KAHN tasfiye edildi. Kemal Bey de aynı şekilde...
Bu Amerika ile BARONLARIN kavgasının boyutlarını gösteriyordu.
MHP o gün de şimdi de önemliydi.
Daha da önemli hale gelecekti. Bu eksende TESADÜF yoktu çünkü!
Berlin Duvarı'nı yıkan, Rusya'yı geri almak için harekete geçen, Çin'i oyuncu olmaktan çıkarmak için yola koyulan PARANIN EFENDİLERİ NEVADA'ya gitti!
Unutmadan! Baronlar IMF'de operasyon yiyince, Çin üzerinden alternatif PARA SİSTEMİ kurmak için harekete geçmişti!
Neyse...
Bilmediklerimiz vardı ve hiç bunlarla ilgilenmiyorduk!
180 ülkeden 21-32 trilyon dolar arasında para vergi cennetlerine akıyordu. Bu adacıklar, bu küçük devletler Büyük Britanya'ya yani Kraliyet Ailesi'ne bağlıydı. Cayman Adaları, Britanya Virgin Adaları, Jersey ve Bermuda gibi adalar bu paraları koruyordu.
Biz bilmesek de şimdi seçilmiş HAVAYOLLARINA ait uçaklar, paraları doldurup buraya taşıyordu!
2018'in sonunda buraya taşınan paranın yani NEVADA'ya akan paranın miktarının 32 trilyon dolar olacağı ileri sürülüyordu.
İnanılmaz para! Akıl alır gibi değil!
İki dünya savaşının sonucunda oluşan paylaşım bile böylesine büyük değildi. Şimdi ne oluyordu da KRALİÇE'nin bankalarından çıkan paralar NEVADA'ya gidiyordu!
Nevada'da kurulacak olan yeni FİNANS MERKEZİ ne gariptir ki tıpkı PENTAGON gibi 5 köşeden oluşacaktı. Anlamını bilmiyorum ama NEVADA haritası da 5 köşeydi! Dedim ya; anlamını bilmiyorum ama birileri yeni oyunda 5 KÖŞEYE dikkat ediyordu! 5 kıtayı mı kapsayacaklardı acaba! Öyle ya; OLİMPİYAT HALKALARI 5 kıtayı temsil ediyordu! Mavi halka Avrupa'yı, sarı Asya'yı, siyah Afrika'yı, Yeşil Avustralya'yı, kırmızı da Amerika'yı...
Bilmiyorum!
Nevada Reno'da, Wall Street benzeri bir merkez kurulacak. Ancak burada borsa değil, paraların nasıl yönlendirileceğinin tartışılacağı merkezler olacak. Pentagon tarzında beşgen olarak tasarlanacak binada, her ülke için bir ofis ve uzmanlar olacak. Yılda birkaç kez bu ofislerde toplantılar yapılacak. Bazı Fransız ekonomistler, "Nevada Reno'yu" dünya savaşının yönetileceği merkez olarak yorumladı.
Benim derdim TÜRKİYE...
Biz ne olacağız? Nasıl bir ülke bırakacağız? Mesele bu! Şunu bilmeliyiz ki TÜRKLÜK ve MÜSLÜMANLIK coğrafya olarak çok geniş ve etkili. Biz olmadan buralara gelemezler ve istediklerini alamazlar.
SOL'u anlamadık biçtik!
Muhafazakarları anlamadık ittik!
Ülkücüleri anlamadık teptik!
Cemaatleri anlamadık verdik!
OYSA biz BİZ'dik! Hepimiz bir GÜÇ'tük! Ayrıldığımız an oyun dışı kalıyorduk. En iyi oyuncularımızı bilmediğimiz gerekçelerle oynatamıyorduk. Oynatamadığımız gibi kenarda tuttuğumuz oyunculardan OPERASYON yiyorduk! Eğer Çevik Bir Paşa ve ekibi CEMAATİ Amerika'ya yollamasaydı, bunlar yaşanır mıydı!
Rahmetli Ecevit "Öcalan bize neden verildi bilmiyorum!" diyordu! Anlamayanlar neden gelirdi peki? Bilen yok!
Olimpiyat halkalarında görünmesek de biz oradaki GİZLİ 6'ncıyız! Çünkü hiçbir şey yapmasak bile muazzam bir YUMUŞAK GÜCÜMÜZ var. Ne Erbil'deki Kürt, ne Almatı'daki Türk, ne de Katar'daki Arap İstanbul olmadan hayal kurmuyor! Az şey mi bu!
İnanın bunu en iyi PARALARI Nevada'ya götürenler biliyor! Ama bizim, kendimizi tekrar keşfetmemizi istemiyorlar! İzin vermek niyetinde değiller... Çok isimlere girmiyorum.
Çünkü bu sistem kendisine yakın insanları bulup çıkarır! Bu nedenle isimlere takılmayın...
1971 darbesini hatırlayın!
İngilizler başlattı. SOL'la... Tam kontrolü YÜZDE YÜZ ele geçireceklerken Amerikalılar gelip ortak oldu. Devleti paylaşıp anlaştılar! İngilizler asla ve kat'a Türkiye'yi pazarlık masasında kenarda tutmaz! Trilyonlarca dolar Nevada'ya gidiyorsa emin olun biz de oradayız!
Manşetlerine bakın anlarsınız!
Hepsi aynı anda gelmeyi büyük bir uyumla başarıyorlar! Konu "BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ" mü? Hepsi aynı anda saldırıyorlar! Sizce bu tesadüf mü? Değil elbette! YUMUŞAK GÜÇ'ün göstergesi!
Türkiye'nin yeni dengedeki yerine itiraz içeriden gelecek. Anlamadıkları için değil istemedikleri için!
Bunu bilin!
Ama ne yaparlarsa yapsınlar PARA VEREREK, BİRLEŞEREK ve akıllı yumuşak gücümüzü kullanarak büyüyeceğiz...
Bizi yıkamayacaklarını biliyorlar!
Bizimle yaşamak zorundalar!
Saldırırlar mı yine?
Alışmadık mı buna

Takvim
27 Nisan 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;