DÜNYA

Ergün Diler : Misilleme!

Tarih
20 Haziran 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

Kemal Bey yollara düştü!
Karar kimindi, ne içindi bilmiyorum! Ama düştü!
CHP destek verirken kendi içinde bile bunu anlamsız bulan önemli bir kesim vardı. AK PARTİ ve MHP karşı çıkıyordu. Ancak iki partinin tabanından yürüyüşe destek olanlar da yok değildi.
Kemal Bey neden yürüyüşe geçti?
İtici güç kimdi? Bilen var mı? Yok!
Peki CHP'nin neden tamamı yürüyüşün içinde yer almıyor?
Eskisiyle-yenisiyle niçin yoklar?
Bilmiyorum! Sizde biliyorsunuz ki aslında Türkiye'nin GİZLİ KOD'ları şu an yine çatışıyor!
Dünyada olduğu gibi...
Tek dileğim bu ülkenin çocuklarının bu çarpışmalardan zarar görmemesi. Ama olmuyor işte! Bazıları bilerek YANLIŞ kutupta yer alıyor, bazıları da bilmeden radara yakalanıyor.
SÖZCÜ'deki MEDİHA da böyledir! Zor bir evlilik yaptı. Çocuğuyla ayakta kalmaya çalışan biri. Hayatı hiç kolay da değil. Kaç zamandır görmedim. Ama bu örgütle ilişkisi olmadığını iyi bilirim... Hayatını kazanmaya çalışmaktan başka gayesi de yoktur! Benimle çalıştığı için bunları yazabiliyorum... Başkaları da var! Küresel kavga bizleri de yani gazetecileri de içine alarak devam ediyor. Ne yazık ki! Kavga tüm hızıyla sürüyor!
Sürecek de... Hiç bilmediğimiz yerlerde hiç bilmediğimiz hesaplaşmalar oluyor...
Günümüzde yeni dünyada herkesin yan yana sandığı iki büyük gücün kavgasını görüyoruz.
Aslında hiç yan yana değillerdi ama KAVGA etmek için nedenleri yoktu! En azından bu mücadeleyi göstermek için! Artık emin olun ki BRİTANYA ile Amerika Birleşik Devletleri kavga etmekte! Hem de büyük bir kavga...
Yanınızda, şehrinizde, ülkenizde, bölgenizde olan biten ne varsa bu MERCEKTEN bakarak anlayın! Aksi, sadece bakarsanız!
Ve bu kavga İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ üzerinden oluyor. Doğal olarak. İngiltere belki tarihinde böyle terör dalgası ile hiç karşılaşmadı. Son dönemde çok acı yaşadılar!
Son YANGIN ise bir bilmece! Kaç ölü olduğunu açıklayamıyorlar! Resmen facia çünkü! Önceki gece ne oldu? Teravih çıkışı bir araç kalabalığa aracını sürdü!
Saldırı ile bir el MÜSLÜMANLAR'a "Burada güvende değilsiniz!" diyor! Bunu cevabı İngiltere Başbakanı Theresa May'den geldi: "Bu saldırı Müslümanlar'ı hedef aldı. Bizi birbirimizden uzaklaştırmaya yönelik. Bu ülkede sahip olduğumuz kıymetli dayanışma ve yurttaşlık bağlarını koparmayı amaçlıyor. Buna izin vermeyeceğiz..." May ayrıca İngiltere'nin İSLAM DÜNYASI ile yan yana olacağını ve birlikte çalışacağını da söyledi! Kİ ÖNEMLİ OLAN YER BURASIYDI!
Açalım biraz daha...
İngiltere'ye yapılan saldırıların arkasında PENTAGON'un değil de DEAŞ'ın olduğunu düşünürsek o zaman Amerika Birleşik Devletleri'ni TUVALU gibi bir ülke olarak görmeliyiz. Küçük, kendi halinde, sıradan! Ama değil! ABD geçmişteki gücünü geri almak için saldıran güçlü ve kızgın bir BOĞA gibi! Bütün planları bu yönde! Alabilir mi? Bilmiyorum! Ama deneyecek. İşi ise çok zor! Hatta çoktan da öte!
Pentagon Trump'ı getirerek EGEMEN GÜÇ olacaklarını dünyaya ilan etti. Herkes ABD'nin el freni olarak Rusya'yı görür! Oysa böyle bir şey matematik olarak mümkün değil. Rusya'nın ABD ile boy ölçüşme ihtimali fıkradan ibarettir! Bunu en iyi Ruslar bilir! Rusya asıl rakibi gizlemek için öne sunulan göstermelik DÜŞMANDIR!
Aslında rakip de değildir, düşman da! Mesela Rusya en ağır yaptırımları ABD'den gördü. Tek bir hamle bile gelmedi Rusya'dan. Ne ABD içinde ne dışında Washington'u üzen tek hareket yaşanmadı. Demek ki rakip değildi! Süper güç olsaydı durum farklı mı olurdu? Elbette EVET!
ABD'nin karşısındaki tek güç Britanya...
İngiltere'nin kalbinde yaşanan saldırıların merkezinde de Pentagon yatıyor. Her iki taraf da bunu biliyor! Peki İngiltere, Rusya gibi davranabilir mi. Kesinlikle hayır. Nereden biliyoruz bunu? AFGANİSTAN'dan!
Haziran ayı, MI6'in operasyon biriminin Afganistan'da ısınma turlarına başladığını gösterdi! Tabi biz yine görmedik!
7 HAZİRAN: Bagram Hava Üssü'nün çıkışında ateş açıldı. 7 Amerikan askeri öldü, 3'ü ağır yaralandı. Resmi açıklama yapılmadı.
8 HAZİRAN: Nangarhar eyaletinde açılan ateş sonucunda 8 Amerikan askeri öldü, 3'ü yaralandı. Resmi açıklama yapılmadı.
10 HAZİRAN: Achin bölgesinde bir Afgan askerinin ateş açması sonucu 3 Amerikan askeri öldü, 1'i yaralandı.
17 HAZİRAN: Mezar-ı Şerif kentinde, NATO bünyesinde görev yapan askerlere silahla saldırıldı.
3 Amerikan askeri öldü, 2'si ağır yaralandı.
TIK YOK!
Amerikan ordusunun şu an ülke dışında en etkin olduğu yerde çok rahat operasyon yapan bir MI6 görüyoruz. Afganistan'daki saldırıların nedeni İngiltere'deki terör olabilir mi?
Elbette olabilir! Ama gerçek neden KATAR! MI6 yani İNGİLİZ İSTİHBARAT TEŞKİLATI, 5 Haziran'da Katar'a yönelik ablukanın hayata geçirilmesinden sonra ABD ile ortak bir noktanın olmayacağını gördü. 2 gün sonra da saldırıların startını verdi. Şimdi Amerikan askerlerine saldırıları sık göreceğiz. Amerikan askerlerini taşıyan helikopterlerin düştüğü açıklanacak.
Bunların merkezinde hep MI6 yer alacak.
Tabii biz yine bunları bilmeyeceğiz. Britanya, bu operasyonlarla birlikte ABD'nin tek güç olmadığını gösterecek. Ardından Amerikan vatandaşlarının öldüğü büyük saldırılar başlayacak. Pentagon haliyle cevap vermek isteyecektir. Son yangın bunun önemli işareti!
Cevap da alacaklardır! ABD de saldırılardan sonra, başına gelen belalardan sonra İskoçya ve İrlanda'yı kullanacak. Bu iki ülke de ABD için çok büyük şans. İki ülkedeki İngiliz karşıtlığı zirvede. İskoçya'da yüzde 70, İrlanda'da ise yüzde 98.
Çünkü, Afrika ve Ortadoğu'nun haritalarının değişeceği döneme girdik. Afganistan'ın ABD için önemi, elbette İpek Yolu. Amerikan askerlerinin olduğu Afganistan, İpek Yolu'yla iç içe olamaz. Pentagon bunu biliyor ve planını buna göre yapıyor! Orada daha çok saldırı göreceğiz...
Çünkü kavganın nedeni İPEK YOLU!
ABD'nin yani PENTAGON'un Afganistan ve İPEK YOLU'na yönelik saldırıları devam ederse proje büyük yara alır. Hayata geçer mi geçmez mi bilinmez ama yara alır. Washington aslında bu projeye karşı değil. Sadece büyük ortak olmak istiyor. Pentagon, Kongre'den Afganistan'daki üslere takviye asker gelmesi için onay istedi. ABD, tümden İpek Yolu'na karşı değil. İPEK YOLU'nun geçtiği 65 ülkenin 60'ı ABD'yi "LİDER!" olarak görürse Washington saldırıları kesecek! Bu kolay mı? Hiç sanmam!
Kavga bu! İçeride de dışarıda da bu! Kemal Bey'e de CHP'ye de yürüyüşe de böyle bakın!
Saldırılara maruz kalan Britanya, Çin'le birlikte bu projenin hayata geçmesini istiyor.
Çünkü bu projenin merkezinde yer alan ülkeler, geleceğin en güçlü devletleri olacak. Pentagon da son 20 yıldır operasyonlarını İpek Yolu'nu hedef seçerek yaptı. İKİZ KULE saldırıları milattı! 11 Eylül'de kendi kulelerini vurup ORTA ASYA'ya indiler! Irak'a girdiler. Hepsi bu projenin başlamadan bitmesi ya da yürüse bile kontrolü ele geçirmek içindi! Her cephe İPEK YOLU'nu işgal etmek amacıyla açıldı!
BÜTÜNÜ göremediğimiz için küçük parçalar üzerinden gittik! BUSH'un başlattığı savaş şimdi Trump tarafından sürdürülüyor! OBAMA ara verdi sadece! Bu saatten sonra ABD pek çok ittifak yapacak, pek çok ittifakı da bozacak!
Hepsinin ana fikri İPEK YOLU olacak!
Bu nedenle CHP'nin yürüyüşü geç bile kaldı! Eğer ABD ile İngiltere arasında bir ANLAŞMA yolu bulunmazsa kavga çok daha şiddetlenecektir. Yayılacaktır... Türkiye bunun dışında kalamaz. Mümkün değil! TERÖR de terör örgütleri de bu nedenle PARA almaktadır!
Şu an için ANLAŞMA zemini yok. Müslümanlar da BATI da ikiye bölünmüş durumda! Bir yanda para ve akıl, diğer yanda silah!
DENGE bu! Bakalım nereye kadar ilerleyecek! İzliyoruz...
Çünkü işin içinde biz de varız...

Takvim
20 Haziran 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;