DÜNYA

Ergün Diler : Masada kriz

Tarih
16 Aralık 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
ORTALIK bir anda karıştı.
Toz duman hakim oldu.
Ekrem İmamoğlu'na getirilen siyasi yasak ve verilen hapis cezası içeride ritm bozukluğuna yol açtı. Tansiyon yükseldi.
Gerilim baş gösterdi.
 Durum böyle olunca haliyle herkes kendi bulunduğu mevziden olan biteni yorumlamaya başladı.
'İmamoğlu siyaseten silinecek mi?' '6'lı masanın adayı olabilecek mi?' "Kemal Bey buna izin verecek mi?" gibi bir çuval soru sırada beklemekte...
6'lı masanın diğer üyeleri bu gelişme karşısında nasıl bir tutum içinde olacaklar? Mesela HDP bu olan bitene ne diyecek? Demirtaş'ın "Oldu olacak Pınarhisar'a gönderin" mesajı kime ne anlatıyordu?
Herkesin bu olanlara bir yaklaşımı vardı, olması da doğaldı. Ancak benim ki sanırım farklı olacaktı. Böylesine önemli kırılmalara asla ve kat'a içerideki isimler üzerinden bakmam. Gelin yine biz farklı bir yol izleyelim.
Kimsenin girmeyeceği bir yoldan ilerleyip adımlarımızı sıklaştırıp SARAÇHANE'ye gelelim...
Ancak ilk adımı Londra'dan atmak durumundaydık...
Geçtiğimiz günlerde çok önemli bir isim hayata veda etti. Bu isim, dünya üzerindeki en etkili aile olarak bilinen Rothschildler'in YAŞAYAN EFSANELERİNDEN BİRİYDİ.
SİR Evelyn de Rothschild, 91 yaşında öldü. 
BU AİLE, dünyaya bankacılığı öğreten KRALLARIN KRALİÇELERİN parasını yöneten savaşlardan servetler elde eden bir organizasyondu...
Süveyş Kanalı'nın işletilmesinden Napolyon Savaşları'na kadar işin merkezindeydi. AVRUPA'nın nabzını elinde tutan AİLE doğal olarak da paranın merkezlerinden LONDRA'da da çok güçlüydü.
Evelyn de Rothschild'in hayatına girecek değilim. Ancak önemli bir figürdü. Öldü. Cenazesi ve orada konuşacaklar listesi sorun oldu. SİR Evelyn de Rothschild, kendisinden önce ölen KRALİÇE II. Elizabeth'in KARA KUTUSUYDU.
Ekonomik faaliyetlerde her şeyi ona danışırdı. Kraliçe ölünce yerine KRAL olarak oğlu Charles geldi. Ancak Kraliçe'nin en yakını olan ROTHSCHILD ölüyor ama cenazeye CHARLES gitmiyordu. Charles gitmediği gibi kuzeni Jacob Rothschild de, katılmıyordu. Konuşan isim ise ABD eski Başkanı Bill Clinton oluyor ve "Aile içindeki kavga dünyayı etkiler. Buna bir son verin" diyordu. Evelyn de Rothschild ve eşi Lynn Forester Rothschild, evlendiklerinde balayını Clinton'un misafiri olarak BEYAZ SARAY'da geçiriyorlardı... Düşünün... Aile arasında bölünme vardı, bunu da Clinton'un cenazedeki sözlerinden anlıyorduk!
Kraliçe'nin ölmesi, yerine Charles'ın gelmesini çok anlamasak da herkesi etkileyecek kadar önemli bir gelişmeydi.
Kraliçe'ye bağlı kanat, karşı oldukları Charles'ı göreve gelir gelmez KÜÇÜK DÜŞÜRMEK için yapmadıklarını bırakmadı.
İmza bile atamayan bir KRAL profili ortaya çıkarmak istedi.
Bir ölçüde de başarılı oldular.
Charles ve oğlu William'ın oluşturduğu, bizlerin pek bilmediği HANEDANLAR İTTİFAKI karşısında koca bir BLOK bulunmaktaydı. Bu iki gücün de ABD'de önemli ortakları vardı.
Bu iki gücün mücadelesi haliyle Türkiye'ye de yansıyordu. Zaten hep yansımıştı. Aksi mümkün de değildi. İngiltere merkezli bu akım da, Almanya merkezli diğer akım da, burada her daim kapıştı ve savaştı. Şimdi olan da buydu...
Şuan içeriye girelim...
Ekrem İmamoğlu göreve geldikten sonra Çin konsolosu, Almanya eski Cumhurbaşkanı, AB büyükelçileri, ABD büyükelçisi ve Türkiye'deki önemli iş insanları ile bir araya geldi. Mesela kendisini ziyaret edenlerden biri de ÖMER KOÇ'tu.
Önemliydi... Hatta İmamoğlu sosyal medya hesabından Ankara Büyükelçiliği'nden MI6 Başkanlığı'na giden Richard Moore ile yazışıyordu. Aynı şekilde balıkçıda yemek yediği İngiliz Büyükelçi Dominick Chilcott ile de... İmamoğlu herkesle oturup konuşsa da herkesle bir yol arasa da çıkışı CHATNAM HOUSE'da buluyordu. İngiltere'ye yakınlaşmanın doğru şık olduğunu düşünüyordu.
Siyasetini de buna göre inşa etmek istiyordu. Son derece doğal. Dünyada böyle bu işler çünkü...

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;