DÜNYA

Ergün Diler : Lobilerin savaşı

Tarih
10 Mart 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 Amerika Birleşik Devletleri'ne baktığımız zaman iki güç görürüz. Pek içeriğini bilmesek de DEM OKRA TLAR ve CUMHURİ YETÇİLER olarak iki tabela ile karşılaşırız. Bu iki güce ruhunu kimler neden verdi pek bilmeyiz. İlgilenmeyiz de. Bu öyle bir mücadeledir ki seçim kazanmak ya da BAŞKAN seçtirmek yarışından çok daha öte bir şeydir...

Dünyanın genelinde gördüğümüz kavga aslında bu seçim yarışının gölgesidir!
YANİ İKİ GÜÇ HER YERDE MÜCADELE ETMEK TEDİR . Bu Ortadoğu'da farklı, ABD'de farklı, Avrupa'da farklı sahneler olarak önümüze gelmektedir... Gelecektir de... Konu çok uzun ve derin. Şimdilik PAS geçelim. Ve kavganın merkezine doğru adım atalım...
SOVYETLER 'in yıkılmasıyla BÜYÜK DÜZEN de yerlebir oldu. Ardından da İKİZ KULE SALDIRILARIYLA BÜYÜK SAVAŞ
BAŞLADI. Bugün gördüklerimiz İKİZ KULE operasyonuyla start aldı!
Televizyonlarda, gazetelerde terör örgütlerinin işi olarak gösterilen eylem EN BÜYÜK İKİ GÜCÜN çatışmaya başlamasıydı. Bunun ilanıydı... İKİ GÜÇ, İKİ LOBİ, İKİ AKIM ya da siz başka bir TANIM getirin! Bilemem...
Devam...
Yeni Dünya Düzeni savaşları lobiler üzerinden sertleşirken Ortadoğu, Afrika, Asya, Amerika ve Avrupa kıtalarında yaşanacak üçüncü dünya savaşı için tüm zemin oluştu. Dün de yazdım! BİRİNCİ ve İKİNCİ büyük savaşta geçerli olan nedenlerin hepsi şimdi fazlasıyla mevcut...
Amerika Birleşik Devletleri'ni ve doğal olarak dünyayı lobiler yönetir. ABD'deki iki güç de dünyanın en büyük silah lobisi National Rifle Association (NRA) ile AIPAC'dir... Bu iki güç arasındaki savaş hiç olmadığı kadar şiddetlendi. Çok ama çok ciddi boyutlara ulaştı... National Rifle Association yani NRA uzun yıllar boyunca AIPAC tarafından yönetildi.
Ve bu lobi her geçen gün büyüyor ve her kıtada, her ülkede mevzi kazanıyor. Sadece Amerika Birleşik Devletleri değil Avrupa'da, Asya'da ve özellikle Ortadoğu'nun bazı ülkelerinde NRA'nın gücü çok büyüdü. Silah lobisiyle birlikte hareket eden PENTAGON büyük savaşı başlatmadan önce önemli bir adım attı. AIPAC karşısında tutunmakta zorlanacağını bilen ve gören PENTAGON silah şirketlerini yanına alıp National Rifle Association'a resmen çöktü! Lockheed Martin, Northrop Grumman, Raytheon ve Rockwell Collins, NRA'nın yönetimini devraldı. Bu çok gizli operasyon, Pentagon içindeki istihbarat birimleriyle yürütüldü.
AIPAC, NRA üzerinden Amerikan derin devletini temsil eden silah şirketlerini yönetmeyi planlarken, bir anda Pentagon'a büyük bir koz verdi.
Elindeki büyük güç kayıp gitti. AIPAC bunu telafi edecek akla ve yeteneğe sahipti. Ama yine de önemli bir KARTI karşıya kaptırmıştı... Bugün ABD'de daha doğrusu Washington'da görülen her takım elbiseli NRA ya da AIPAC'i seçmek zorunda bırakıldı. ÜÇÜNCÜ BİR ŞIK YOK! Herkes ikisinden birini seçmek ve onunla yürümek zorunda.
NET!
AIPAC silah lobisine karşı büyük bir kampanya başlattı. Wallmart gibi şirketlerin NRA'dan kopmasını sağladı.
Bu AIPAC için önemli bir adımdı.
Ancak birçok ülkede etkin olan NRA da Pentagon'un lobisi olarak adımlar atıyordu. NRA içindeki Yahudiler resmen bir saldırı altındaydı. Bir bir çevreleniyor ve baskı görüyordu. Kalanlar ise Pentagon fikirlerini uyguluyordu. Mecburen!
Hatırlayın; PARAYA yakın YAHUDİLER ile silaha yakın KATOLİKLER 'i daha önce yazmıştık...
AIPAC, Ortadoğu'daki 'KÜÇÜK AMERİKA ' İsrail'in güçlenmesini isterken, NRA yani Pentagon tarafına geçen silah lobisi İsrail'in çok güçlü olmasını istemiyor. Bütün politikaları bu yönde.
İşaret çok! Mesela Pentagon, NRA üzerinden Golan Tepeleri'nin en kısa sürede İsrail'in elinden alınıp, 'işgal edilmiş bölge' statüsü ile silah şirketlerine verilmesini planlıyor.
Çünkü Golan Tepeleri enerji ve su bakımından çok özel bir yer. Şimdilerde 6. FİLO'nun AKDENİZ'e geleceğinin söylenmesi gibi... GOLAN zengindi ancak AKDENİZ dünyanın dengesini değiştirecek kadar serveti barındırıyordu.
MERKEZ BURASIYDI!
AIPAC ise Golan Tepeleri ile büyük planı tamamlayacağına inanıyor. AIPAC, Washington'da her yıl ortalama 100 kanun çıkartma gücüne sahiptir. CPMJO yani Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations (Büyük Amerikan Yahudi Örgütleri Başkanlar Konferansı) 51 orta ölçekli Yahudi lobisini bünyesinde barındırır. CPMJO, AIPAC'e bağlıdır. Ancak 51 Yahudi lobisinden bazıları NRA ile çalışmak istediğini açıkladı. Yani silah lobisi ile yol almak istediğini gösterdi. Bu da İKİ BÜYÜK GÜCÜN kendi içinde sorunlar yaşadığını göstermekteydi! Silah paradan, para da silahtan kopardığını koparıyordu...
Bazı Yahudi lobileri, silahın gücüne inanırlar. Çok hem de! Bu nedenle National Rifle Association kuruldu. Savaşlardan her iki lobi de kazanırdı. NET! Ancak iki lobi de AIPAC'tan yönetilirdi. Lockheed Martin, Northrop Grumman, Raytheon ve Rockwell Collins, bünyelerinde bazı Yahudi işadamları bulundursa da AIPAC karşıtıdır. Amerika'nın gerçek sahipleri olduklarına inanan bu şirketler, Pentagon'da hep karar verici konumdaydılar. Dün de bugün de...
Özellikle İKİZ KULE saldırılarıyla mücadele başlayınca AIPAC de silah şirketleri de gelecekte yani bugünlerdeki savaşa hazırlık yaptı. Amerika'daki başkanlık seçimleri hep bu savaşın merkezi oldu. Trump'la birlikte Pentagon zafer kazandığını düşünürken, aslında iki adayın da AIPAC'e bağlı olduğu sonradan anlaşıldı. Hillary Clinton'ın AIPAC'e bağlı olduğu biliniyordu.
Damadı Jared Kushner olan Trump'ın da aslında AIPAC'e yakın olduğunu anlamak zor değildi. Ancak Hillary son tahlilde İRLANDA kökenliydi ve STUARTLAR 'a yakındı! Paraya uzak durmasa da BAŞKAN seçildikten sonra sapma gösterecekti! Eşi Bill Clinton gibi...
Oyun içinde oyun yani!
Sık sık hatırlattığ
��m gibi Jared Kushner çok özel biri. Yetenekli, akıllı ve büyük ilişkileri yönetebilecek kabiliyette.
Trump'ın aslında eli kolu o! Gittiği an BEYAZ SARAY'da TRUMP'ın bir etkisi ve gücü kalmaz. AIPAC bu nedenle Kushner'i Beyaz Saray'a yolladı. Çünkü Pentagon ilk hamleyi yaparak Steve Bannon'u Trump'ın yanına kilitlemişti!
Gerçekten de kampanya süresinde ve Trump'ın başkanlığının ilk günlerinde karar hep Bannon tarafından veriliyordu.
Eğer ilk günden itibaren Kushner öne çıksaydı, Pentagon çok sert bir karşılık verebilirdi. Beklediler ve sonunda Bannon'ı görevden aldılar.
Pentagon'un Trump'tan aldığı en ağır darbe Bannon'dır. Eğer Bannon görevde kalsaydı, bugün birçok ülke savaşa girmişti. Bannon'ın güçlü olduğu bir Beyaz Saray, 2018'in ilk günleriyle birlikte savaşan bir Ortadoğu istiyordu.
Pentagon'un veya Lockheed Martin, Northrop Grumman, Raytheon ile Rockwell Collins'in bu fikri hala değişmedi. "En kısa sürede bölge bir kıvılcımla çatışmaya girmeli" konusunda hemfikirler! İstekliler! Terör örgütlerine yapılan yatırımın karşılığının alınması için planlanan yıl 2018. Bu yıl mutlak surette savaş adımları atılacak.
Ortadoğu'yu dikkatlice incelerseniz, en az 10 farklı senaryo ile savaşı başlatabilirsiniz. Bunu Amerika'daki iki cephe de biliyor. Aslında iki cephe de savaşı istiyor. Ancak savaşın sonunda kazanmayı da istiyorlar. Oysa biri mutlaka kaybedecek. Artık iki tarafın da kazanacağı günler çok zor. Çok uzaklarda... Çünkü bu savaşta kazanan taraf, diğeriyle ortaklık yapması için bir nedeni kalmayacağını biliyor.
24 saatte bir planlar değişiyor. Çünkü her planın sonunda kayıpların ölçeği rakamlara dökülemiyor. Çok dengeli ve dengesiz bir Ortadoğu var. HER İKİ GÜÇ de ilk seçenekte kaybedersem ikincisinde almalıyım mantığıyla adım atıyor. Plan yapıyor. Bu çatışma inşallah olmaz ama yakında SİLAH sesleriyle uyanma ihtimalimiz hiç az değil... İKİ BÜYÜK GÜÇ DE SAVAŞI KABUL ETMİŞ DURUMDA. NET! Nasıl, nerede ve kim tarafından başlatılacak?
BUNU ŞİMDİLİK KİMSE BİLMİYOR!
Ama gidişat iyi değil! Gerginlik her geçen gün artıyor. Araya girip DOSTLUĞUN KAZANMASI İÇİN HAMLE YAPACAK KİŞİ, KURUM VE DEVLET YOK. Sorun biraz da bu!
Bütün bunları gören TÜRKİYE kendi defansını kurmakta... Emin ve sağlam adımlarla gitmekte... Gidecek de...

NOT: Silah lobisi yani PENTAGON bu arada yeni bir örgütü kurdu kuracak gibi... DİNİN MUHAFIZLARI (Hurras el Din) isimli örgüt internetten yayına başladı. Örgütün insan kaynağı ise El Kaide, El Nusra, DEAŞ, Boko Haram'dan sağlandı. Örgüte yakın zamanda 40 bin kişinin katılması beklenmekte. Ama lideri yok! Garip değil mi! İnternetten yayın ve lideri olmayan bir örgüt! DEAŞ gibi...
İyi izleyin!.

Takvim
10 Mart 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • KeskinKELEBEK

    19 Mart 2018 11:49
    0 0
    İki büyük güç dediğiniz zaten aynı yerden yönetiliyor. Asıl bu iki gücün karşısındaki en büyük güce hiç değinmemişsiniz.
  • keloğlan

    11 Mart 2018 11:04
    0 0
    Pentagonla anlaşıp akdenizdeki kaynakları yüzde elliyle çıkaralım... hem kaynak zengini olur hemde en büyük askeri gücü elimizde tutmuş oluruz... bir taşla iki kuş
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;