DÜNYA

Ergün Diler : Lobi savaşları

Tarih
28 Kasım 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 DÜNYANIN her yeri karışık.

Avrupa'da insanlar yeni yılı silahların barikatların gölgesi altında karşılamaya hazırlanıyor... Teröre destek verenler şimdi başka bir frekansta yaşamak zorunda.
Hayatın cilvesi... Karışıklığın tavan yaptığı yer aslında Amerika Birleşik Devletleri...
Oradaki sancıyı iç çekişmeyi tam olarak görmüyoruz. Kendi içinde yaşadıkları LOBİ SAVAŞLARI çok büyük. Her LOBİ'nin ağırlıkta olduğu yapılar olmakla birlikte o yapıların içinde rakiplerde barınmakta... Kendilerine yer bulabilmekte...
Geçtiğimiz hafta Felix Sater'i yazdım. Etkili hatta çok etkili bir isimdir.
Trump ve Putin üzerinde muazzam baskısı vardır. Ya da hatırı! Sater, Amerika içinde pek çok kurumu kontrol edecek güce sahiptir. ABD'de mafya üyesi gibi gösterilmeye çalışılsa da önemli işadamıdır! Zekidir ve cesurdur!
Kavgadan korkmayan bir yapısı vardır!
Amerika Birleşik Devletleri'nde pek görünmeyen öne çıkmayan ama çok önemli bir isim daha vardır! ABD Adalet Bakan Yardımcısı Rod Rosenstein...
Arkadadır ama en öndedir! 25 Nisan'da Trump tarafından bu görev için aday gösterilirken, Demokratlar'ın tepkisini aldı.
Kavga gürültü koptu! Ancak Pentagon'un onu desteklemesi, görevine atanacağının kanıtıydı ve öyle de oldu.
Son dönende öne çıkan diğer bir isim de FBI eski Başkanı Mueller'di! Sanırım John Kerry ile kolejden arkadaş olan Mueller'in aklı ROD ROSENSTEIN'di!
İşte bu İKİLİ ŞİMDİ TRUMP'a karşı!
Mueller ile Rosenstein'in ortak bir özelliği vardı. Her ikisi de Pentagon'un özel birimi Defence Intelligence Agency'de görev yaptı. CIA'nın ABD ordusundaki karşılığı yani. Kimine göre 8, kimine göre 15 bin çalışanı var...
Ancak Mueller ve Rod Rosenstein, Obama akımının temsilcileri olan Hillary Clinton, John Podesta'ya da karşı.
Birkaç aydır Mueller'in ismi bizi de ilgilendirecek bir noktaya geldi. Mueller, Mike Flynn davası üzerinden Rıza Sarraf dosyasına akmak istemekte... Bundan dolayı da ilgi gördü! Sibel Edmonds gibi isimler de Mueller'in 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olan FETO bağlantısını ortaya koydu!
ABD'de iki hatta üç güç vardır. Biri silah... Bunu Pentagon temsil ediyor.
İkincisi finans. İşte burada büyük bir karışıklık mevcut. Üçüncü güç ise ABD Başkan aday adayı Sanders'ın temsil ettiği ekip. Ancak onların gücü şu anda yok. Yani diğer iki gücün yanında belli bir rafı doldurmuyor! Bu güçler birbirleriyle çatışırken, Amerika'nın dünyada etkisini kullanmak için de kararlar alırlar. Sonuçta ABD'yi ele geçirdiklerinde daha büyük kullanmak isterler. Anlamak zor değil!
Mueller'in Gülen'le aynı cümlede yer almasının tek nedeni, ABD'nin özellikle Orta Asya'daki gücünü yitirmemesi içindi. Gülen ve örgütü, ABD için çalıştığı sürece, Mueller onlara destek verirdi, verdi de. Hatta geçmişte verdiği desteklerin en önemli bölümlerini hala kimse bilmez. Konuşulanlar fındık kabuğunu doldurmayan örneklerdir!
Çünkü çok daha etkili destekleri vardır! Örneğin 12 yıllık FBI direktörlüğü döneminde FETO'ya bağlı pek çok ajanın kurtarılmasını sağladı! Kendi imzasıyla yaptı bunları.
Özellikle Afrika'da FETO'nun en önemli öğretmenlerinin açığa çıkmasından sonra ülke dışına kaçırılmasını sağlayan kişi Mueller'di. Hepsinde Defence Intelligence Agency'ın devreye girmesini sağladı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'den çıkartılan bir çok asker de Defence Intelligence Agency'ın operasyonlarıyla ABD'ye getirildi.
5 asker, 4 asker, 2 asker olarak 3 operasyonla hepsinin sağ salim Washington'a gelmesi sağlandı!
FETO'ya ve FETÖ'ye yakın askerlerin büyük çoğunluğu PENTAGON'a yakındı!
Mueller ve Rod Rosenstein'in de Pentagon tarafından yönlendirildiğini unutmamak gerekir. Mueller, Vietnam gazisidir.
Bu gizli tutulsa da, oradan madalya alan birçok özel isimden biri Mueller'dir.
Hem Mueller hem de Rosenstein, şu ada Trump'ı köşeye sıkıştırmak istiyor.
Bu konuda öncelikli hamleleri, FBI eski Başkanı Comey'nin görevden alınmasıydı.
Rod Rosenstein, Trump'ı bir otelde ağırladı.
Washington merkezinde yapılan bu görüşme kulislerde rahatsızlığa neden oldu.
Çünkü Trump, atadığı bir kişinin ayağına gitmişti.
Oteldeki görüşmede Rod Rosenstein, "Comey'yi görevden alacaksın. Onun bizim düşüncelerimizle ilgili planları var. Buna engel olmalıyız" dedi.
Trump da çok iyi anlaştığı FBI Başkanı Comey'yi, ertesi gün bazı bahanelerle görevden aldı. Aradan birkaç gün geçmişti ki Trump, başkanlığındaki ilk mağlubiyetini yaşadı. Rod Rosenstein, "Trump, Comey'yi görevden alarak, Rusya bağlantılarını gizlemeye kalktı" dedi. Adalet bakanı yardımcısı olan bir kişi, ABD Başkanı Trump'ı eleştiriyordu.
Bu ABD tarihinde belki de ilk oluyordu. Trump, yetkisi olmasına rağmen Rod Rosenstein'e hiçbir şey yapamadı.
Yapamayacağını Rosenstein de biliyordu!
Trump sadece, "Cadı avını başlatan, Comey'nin görevden alınması gerekir..." diye konuşmuştu! Trump'la Pentagon arasında bazı sıkıntıların artık gözle görülür hale geldiği sır değil. Trump, yabancısı olduğu Washington'da bu güçlü saldırılara karşı nasıl bir cevap verecek bilinmiyor. Trump, PENTAGON'a sırtını dönebileceğini göstermek için, Erdoğan'a YPG konusunda telefon açtığı da iddialar arasında! Trump Pentagon ile yürüdü ancak son dönemlerde STEVE BANNON'un da altını çizdiği gibi AİLELERİN SÖZÜNÜ DİNLEMEYE başladı gibi. Son görüntü bu!
Konuşulanlar da böyle! Çünkü Trump, Pentagon'un kararlarına uymadığını daha önce ABD Savunma Bakanı Mattis ve ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'la yaptığı tartışmalı toplantılarda açık şekilde ifade etti. Trump, silahtan yanaydı. Aslında bugün de silahtan yana. Sadece bazı operasyonların Amerikan milli çıkarlarına karşı olduğu açık şekilde ortada olmasına rağmen yapılması. Başkan ile Pentagon arasındaki çatlak gittikçe artmakta!
Robert Mueller ve Rod Rosenstein'in alınacaklar listesi çok kabarık. 70 kişiden söz ediliyor. Bu isimlerin birçoğu, Amerika'nın son 10 yılına damga vurmuş isimler. Hillary Clinton bile listede var.
Şimdi Clinton'ın ekibi, Hillary'yi kurtarmak için sağlık sorunlarıyla ilgili bir rapor hazırladı. Hatta hazırlanacak rapor, akli dengesinin yerinde olmadığıyla ilgili bile olabilir. Obama döneminde bakanlık yapmış 7 isim de listede var.
Amerika'nın önemli isimlerinin yer aldığı 70 kişiye soruşturma açılması halinde AMERİKAN İÇ SAVAŞININ tekrar yaşanacağı söyleniyor.
Çünkü hiçbir zaman iki güç bu kadar karşı karşıya gelmemişti. Bazı önemli işadamları son günlerde ABD dışında vakit geçiriyor. Bunun nedeni, sıradan bir soruşturmayla başlayacak rüzgarın kendilerini götürmesi! Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster, Trump'ı Pentagon'a şikayet eden ilk kişiydi. Çünkü Trump, kızı Ivanka'ya bile çok önemli bazı devlet sırlarını söylüyordu!
Kuzey Irak'ta yapılan referandumda, Barzani'yi oyuna getiren kişinin de Trump'ın damadı Kushner olduğu iddia ediliyor. Bunun nedeni de Kushner'in verdiği sözlerdi. Pentagon, Kuzey Irak'la ilgili planını Suriye merkezli yapmıştı.
Ancak referandumdan sonra Trump'ın Barzani'yi destekleyen açıklamaları olacaktı. Trump, Pentagon'un emrini uygulamadı. Kriz çıktı! Pentagon, Kuzey Irak'ı kaybedemez. Asla ve kat'a! Ancak Pentagon, Beyaz Saray adına da açıklama yapamaz. Bu arada Kushner'i Barzani'ye yollayan Felix Sater'di!
Pentagon'la yola çıkan Trump, giderek AİLE tarafında yer almaya başlıyordu.
Görüntü ve dedikodular şimdilik böyle...
Ya da ailenin gücü! Ne derseniz deyin!
Beyaz Saray ile Pentagon arasına "kara kedi" girer mi bilinmez! İşaretler olumsuz!
Ancak bütün bu gelişmeler TÜRKİYE'nin gücünü artırır! Türkiye'yi paha biçilemeyen bir konuma getirir! Değerli olan koordinatlarımız vazgeçilmez hale gelir...
Oradaki çatlak bizim işimize yaramakta...
Yarayacak da...
Özetleyelim... Felix Sater, içinde ROTHSCHILD ailesinin de bulunduğu ÇARKIN olmazsa olmazı. Çok yukarıda bir isim!
Trump'ın damadının da ortağı.
Hatta patronu! İvanka'nın da arkadaşı! Sevdiği arkadaşlarından biri de SAVARONA'daki fuhuş operasyonunda gözaltına alınan çok güçlü isim olan Tevfik Arif! Ayrıca Rıza Sarraf davasının arkasındaki gölgede de var! Aynı çizgiden gelen Rod Rosenstein ile Mueller de PENTAGON'un emriyle Sater'in peşinde!
Ayrıca RUSYA YAKINLIĞINDAN dolayı Trump'ın da... Bir de Mueller, Mike Flynn'i de kovalamakta! Rusya'dan New York'a uzanan hatta bir biriyle AYNI ÇİZGİDE olan çok kişi şimdi karşı karşıya! Bu kavga en çok bizim işimize yarar! Oraları çok karışacak! İzleyin! Başkan Trump için tehlike çanları çalmaya başladı.
Not edin!

Takvim
28 Kasım 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • ibo

    28 Kasım 2017 20:10
    1 1
    Ergun diler Obamaakimi diye birseymi var ya. Obama dedigin adam birileri tarafindan secilip baskan yapilmis bir karakerdir. Hicbirzamanda kendisinden istenenden baska birsey yapmamistir.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;