GÜNCEL

Ergün Diler : Kritik yıl

Tarih
03 Ağustos 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

İçeride yaşadıklarımızın ve yaşayacaklarımızın nedeni dışarısıdır!
Bunu anlamayan kaldı mı bilmiyorum. Ama başımıza gelenlerin kaynağı hep sınırlarımızın ötesindeydi!
Sadece içeride senaryoyu uygulayacak kullanışlı insanlara ihtiyaç duyuyorlardı.
Bulmak da hiç zor değildi.
Sıraya girenleri biliyorum!
Şaşırıyor muyuz?
Elbette hayır!
Türkiye son 10 yılda inanılmaz türbülanslar yaşadı.
Neredeyse her gün yeni bir olaya uyandık. Sürprizler birbirini izledi. Sarsıldık!
Gerçekleri yazma konusunda sıkıntı yaşayan çok olunca da insanların BİLİNMEYENLE buluşması imkansız hale geldi.
Açalım biraz… Pentagon'un ABD içindeki en büyük karşıtı Demokratlar'dır. Clinton veya Obama, Pentagon için aynı düşüncenin temsilcileridir. Pentagon'un Demokratlar'la mücadelesi son 50 yıldır ABD'nin büyük savaşıdır. Bu savaş için yurt dışındaki büyükelçiler çok önemlidir. Yani sadece içeride kavga etmezler! Bu kavganın ayaklarından biri de ANKARA olmuştur!
Günlerdir yazıyorum! PENTAGON, İPEK YOLU'nu kimseye bırakmak istemiyor. Gücü yeter mi bilemem! Ama istemediğini adım gibi biliyorum.
İçeride kavga ettikleri DEMOKRATLAR da İPEK YOLU'nu BRİTANYA ile birlikte yönetmek istiyor… Bunu yaparak AVRUPA, AFRİKA ve ASYA'nın YÜZDE 90'ını kontrol etmek niyetindeler… Pentagon bu ittifakın sonunda kendilerinin olmayacağını düşünüyor.
Bu nedenle Trump ile yeni bir sayfa açtılar. Ve ilerliyorlar!
Yeni İpek Yolu projesi aslında 73 ülkeydi. Ancak ABD'nin etkisinin kesin olacağı 8 ülke rotadan çıkartıldı. Obama döneminde atanan büyükelçilerin tümü, Yeni İpek Yolu için görev yaptı. Bazıları başarılı olduğu bazıları ise büyük başarısızlık yaşadı. Çekya, Hırvatistan, Bulgaristan, Türkmenistan, Özbekistan ve en önemlisi Türkiye'deki büyükelçiler büyük hatalar yaptı. Bunların içinde en önemlisi kuşkusuz Ankara Büyükelçisi Ricciardone idi. Ricci'yi hatırlamak için çok nedenimiz var! Erdoğan'ın hastalığını yakından takip eden de oydu, "Yakında bir imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz!" diyen de… Patlıcanlı örnekleri de vardı!
Büyükelçi'den çok genel vali edasıyla dolaşıyordu.
Ama gitti! Gitmek zorunda kaldı!
Obama döneminde görev alan en özel isimdi! Konu ANKARA olduğu için özel hale geliyordu! Aldığı görev belliydi. Onu gerçekleştirmek için gelmişti. Ve bunu başaracağından son derece emindi.
Tabii sonuç umduğu gibi olmadı… Aslında bugünkü savaş o zaman tavan yapmıştı!
Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'deki en büyük darbeyi 1 Ocak 2012'de aldı. Ricciardone'nin görevi, Gülen ve ekibiyle birlikte Genelkurmay Elektronik Sistemler (GES) Komutanlığı'nın MİT'e devredilmesini önlemekti. 2010 Kasım'ın da, Gülen ve ekibi sistemin MİT'e devredilme ihtimalini ABD'ye iletti. RAPORLAR çok detaylıydı. Zaten kimsenin bundan haberi yokken devir işlemini ilk duyuran BUGÜN GAZETESİYDİ.
Bunun üzerine ABD de, çok güvendiği isimlerden biri olan Ricciardone'nin atanma onayını güçlü bir şekilde hızlandırdı. 1 Ocak 2011'de Ankara'ya gönderdi. Ricci gelecek içerideki DOSTLARIYLA el ele verip GES operasyonunu tersine çevirecekti… Riccardone hızlı bir şekilde harekete geçti. Fark etmedik! Belki şimdi unuttuk ama 2011 Türkiye için çok sert geçti!
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Ergenekon ve Balyoz davaları hız kazandı.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Amerikan karşıtı son askerler de cezaevine alındı.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png MHP'nin ABD'ye yakınlaşması için 2010'da Deniz Baykal için kullanılan gizli kamera sistemi devreye sokuldu.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve 3 Kuvvet Komutanı istifa etti.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Ankara'da birçok terör saldırısı oldu.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Başbakanın otobüsüne saldırı düzenlendi...
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png CHP ve BDP, 2011 seçimlerinden sonra yemin etmeme kararı aldı.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png MİT'in Oslo görüşmeleri sızdırıldı.
Daha birçok olay… Türkiye, yeni bir kaosla güne uyanıyordu.
Aklıma gelmişken NOT düşmek isterim! Yanılmıyorsam MHP kasetleri yani Devlet Bey'i kontrol etme operasyonu 16 NİSAN 2011'de gerçekleştirildi. Devlet Bey bu operasyonla Washington çizgisine gelecekti. Gelmedi!
Sıyrıldı!
Peki Türkiye'nin kaderi çizecek olan SANDIK milletin önüne ne zaman geldi!
REFERANDUM yani! 16 NİSAN 2017… Rövanş var mı? Bilemem!
Siz karar verin! Ama ANKARA'da olanları unutmayan bir AKIL vardı!
Gereğini aradan birkaç yıl geçse de yapıyordu! SANKİ!
Devam… ABD'nin ANKARA Büyükelçisi Ricci'nin etkisi hemen hissedildi. Attığı her adımda! Tek amacı vardı. GES'i GENELKURMAY'a geri döndürmek… Çünkü GES ile, Gülen'in ekibi Türkiye'deki her işadamını dinlemiş ve gereken tehditler yapılmıştı.
Aynı şekilde komplo kurulan kişilerin hepsi, GES'ten çıkan piyangolarla hedef alınmıştı.
GES'in gitmesi ABD'de kabul edilebilecek bir durum değildi.
Genelkurmay Başkanlığı, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren GES Komutanlığı'nı MİT'e devretti. ABD ilk raundu kaybetmişti. Ama durmayacaklardı… Şimdi hedef artık MİT'ti.
7 Şubat 2012 MİT operasyonu, devreye sokuldu. Emre Taner, Afet Güneş ve Hakan Fidan ifadeye çağrıldı.
Gitselerdi sonucun ne olacağını herkes biliyordu… FETÖ aldığı talimatla gözü dönmüş bir şekilde saldırıyordu.
Umulmadık yerden geliyorlardı. Her kulvarı değerlendirmek için örgütlenip yürüyorlardı… Madem GES Genelkurmay'a geri dönemeyecekti o zaman gittiği yeri yani MİT'i kontrol ederek sonuç alacaklardı… Ricci ve ekibinin görevi buydu!
GES, Genelkurmay'da Amerikalılar'a çalışıyordu. Yeni İpek Yolu için yapılan dinlemeler, çok güçlü bir sistemin devamını sağlıyordu. Sadece Türk işadamları değil, çevredeki birçok ülkedeki önemli isimler GES ile yola getiriliyordu. Ama biz bilmiyorduk… Ta o zamandan İPEK YOLU için çalışıyorlardı! İçerideki birçok fırtınanın nedeni YENİ DÜNYA DÜZENİ yani İPEK YOLU'ydu!
Ricci ve adamları rollerini iyi oynayıp Türkiye üzerinden büyük adım atacaklardı. GES bunun için son derece önemliydi… Ama olmadı!
Ricciardone, 7 Temmuz 2014 tarihine kadar Türkiye'de Gülen ve ekibiyle çok yakın çalıştı. Ancak GES geri alınamadı. O, görevden alındı.
Bu sadece küçük bir parantez!
17-25 Aralık'ı düşünün! Ülkenin uçurumun kenarına geldiğini hatırlayın!
GEZİ olaylarını hatırlayın… Saf gençler üzerinden nasıl oyun kurulduğunu gözlerinizin önüne getirin… Mesele AĞAÇ değildi ama anlamak ve anlatmak ne kadar uzun sürdü!
Dinlemeleri takipleri fişlemeleri ve sızmaları hatırlayın… Yaşananları tek tek hafızanızda tazeleyin… Neler geldi geçti değil mi?
Bakın daha önce de yazdım! NSA dünyayı dinler tek satır atlamaz! Bütün ülkeleri dinlediler! Özellikle Avrupa'yı delik deşik ettiler! İPEK YOLU için kimin ne yaptığını yapacağını zaten biliyorlardı.
İKİZ KULE SALDIRILARI İPEK YOLU'nu başında kesme operasyonuydu! Afganistan ve Irak'a bu nedenle girildi… Çin-İngiltere'nin ittifakıyla doğan YOL'u bitirmek için yani… Bu savaş o gün de bugün de tüm hızıyla sürmekte ve sürecek… Türkiye dün de önemliydi bugün de yarın da önemli kalacaktı… Saldırılar bitmeyecekti.
Washington'un var olması için ANKARA'nın yanlarında olması gerekiyor. PENTAGON'daki en akıllı GENERALLER bunu söylüyor!
Bu başka yollarla kapımızın çalınacağı anlamına geliyor… Bu kadar büyük badireleri atlatan Türkiye yine kazanan olacaktır. Ama huylu huyundan vazgeçmez. Geçmeyecek de… Bütün bu olanların ışığında 15 TEMMUZ'u analiz edin!
YAŞ kararlarını da…

Takvim
3 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • drmyayla

    04 Ağustos 2017 11:42
    0 0
    sayın ergün bey bir kaç soru: amerika ırak savaşına tek başına mı girdi yoksa ingilizlerle berabermi girdi? ipek yolu için girildiyse ingilizler neden onlarla girdi ?
  • Seval

    04 Ağustos 2017 06:03
    0 0
    saat 06 ya kadar bu kadar kisi mi dinlemis :) sasirdim sevindim milletimiz uyanik.
  • Asena

    03 Ağustos 2017 09:59
    3 0
    Bu adamlara basssssın gidin bu ülkeden deyip hepsini denize dökmeli.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;