GÜNCEL

Ergün Diler : Korkuları büyük

Tarih
26 Eylül 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
Barzani'nin kararı geldi gündemin birinci maddesi oldu. Artık hep bu karar ve sonuçları konuşulacak. Uzun bir yürüyüş başlatıldı çünkü. Aslında başlamış olan yürüyüşün sık duyulan adımları bunlar... Günlük yaşadığımız için unutuyoruz.

Amerika, Özal zamanında da AK Parti zamanında da IRAK'a girdi... Afganistan'a da... İkinci operasyondan önce İKİZ KULELER'i vurdu! İki yabancı ülkeye girmek için bir bahane gerekiyordu. Yüzyılın operasyonunu yaptılar, sonrasında da Irak ve Afganistan'a girdiler.
İki temel nedenleri vardı! Birincisi ÇİN'e giden enerji yollarını kontrol altına almak.
İkincisi ise KÜRTLER'i bir şemsiye altında toplamak... İki plan da Pentagon tarafından hızla devam ettirilmekte... Edecek de...
Barzani'nin referandumuna sözde herkes karşı! Yok böyle bir şey!
Büyük yalan... Herkesin dikkatle izlediği bağımsızlık referandumu için 136 uluslararası gözlemci ve 142 yabancı medya kuruluşu Erbil'e geldi. Bu kimsenin referanduma karşı olmadığının en açık göstergesi... Bütün mahalle orada yani.
Bir ayrıntı daha var! Kullanılan OY PUSULALARI ve SANDIKLAR , İSRAİL'den geldi...
Devam...
Geçtiğimiz yıllardaki bir yazımda değinmiştim! Neçirvan Barzani, 2012 yılında Time dergisine bir röportaj verdi. Barzani, "Türkiye bizim umut kapımız. Eğer bu umut kapısı kapanırsa Bağdat'a teslim oluruz ve hepimizin çıkarları tehlikeye girer. Türkiye politikası bağımsız bir Kürdistan olmasına açıkça karşı. Bu da bizim karşı karşıya olduğumuz kader. Türkiye bizi her zaman durdurabilecek bir askeri güce sahip" dedi. Barzani, ABD'den tam destek bulamadıkları için bir bağımsızlık hayallerinin olmadığını söylüyordu. Ancak aradan geçen yıllarda çok şey değişti. FETÖ eliyle TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ yıpratıldı...
KÜRDİSTAN 'a karşı olan kim varsa bir takım yollarla görevden uzaklaştırıldı. Aslında içerideki kavganın nedeni buydu.
Ama günlük düşündüğümüz için göremiyorduk... FETÖ eliyle ne kadar ABD KARŞITI asker varsa gitti!
Birkaç isim bilerek bırakıldı. Operasyon açığa çıkmasın diye...
Çok başka nedenleri olsa da 17-25 Aralık da büyük operasyona dahildi. Pentagon'un Erdoğan'ı kuşatıp kıskaca almak istemeseydi!
Ordunun içinde eski'lerle yeni'ler çatıştı.
Biz görmedik. Türk Silahlı Kuvvetleri bir ara tamamen ABD çizgisine geldi. Ama yaşananlar ve en son 15 Temmuz bu çizgiyi kaldırıp attı... Tasfiye başlamıştı.
Ancak kripto isimlere gidinceye kadar PENTAGON'un bir rahatsızlığı yoktu.
Ankara kendi içindeki yabancıları atınca Pentagon REFERANDUM için düğmeye bastı. Barzani'ye görev verdi.
Barzani Washington'dan gelen emirleri uygulayan biriydi. Net! Ama medyaya bakınca garip bir durum var. Tıpkı DEAŞ gibi tüm dünya BARZANİ 'ye karşı ama o ilerliyor... Sandıkları kuruyor ve meydan okuyor!
Yok böyle bir şey. Arkada PENTAGON olduğu için konuş denilince konuşuyor, sus denilince susuyor. Olay bu!
Şu anda Amerikan sistemi için çalışan generallerin en az olduğu ülke Türkiye.
Ancak PENTAGON yine de ordunun İÇİNDEKİ GRUPLAŞMALARI DİKKATE ALIYOR.
Bunu büyük fırsat olarak görüyor.
Hesaplarını da buna göre yapıyor...
Eğer Ankara gerekli adımları atamadan Suriye ve Irak'ın kuzeyinde Kürt devleti kurdurmayı başarırsa, Türkiye için büyük sorun başlayacak.
Barzani referandum sonrası hemen bazı konularda harekete geçilmeyeceğini söylese de gerçek öyle değil.
Birinci öncelik Kuzey Irak'ta bir Kürt devleti, ardından ordusu da hazır olan Suriye'nin kuzeyindeki devletin Kuzey Irak'a katılması.
3. adım da artık herkesin tahmin edebileceği gibi İran'daki Kürtler'in sesini yükseltmesi.
Aynı günlerde ABD'nin de İran operasyonu başlayacak ve bir anda 3 ülkeden kopan topraklar yeni bir Kürt devletini meydana getirecek.
Türkiye ise son hamle!
Ordun olursa devlet olursun.
Pentagon, 100 bin kişilik bir Kürt ordusu meydan getirdi.
Gözümüzün içine baka baka! Birçoğu dağlarda PKK olarak, terörist olarak bize saldırdı! Başka ordularla savaşanlar da oldu!
Eğitim için!
Barzani'nin kurduğu Peşmerge, her ülkedeki gibi polis gücü olarak eğitildi. YPG ise ordu eğitimi aldı. Barzani'nin askerleri, polis gücünü oluşturup devlet olduklarında iç huzuru sağlayacak...
Eski kaynakları olmasa da PENTAGON Ankara'yı yakından takip etmek için her şeyi yapmakta... Türkiye'nin Kuzey Irak'a askeri operasyon yapma ve yapmama ihtimali Pentagon tarafından satın alınmış durumda. Ancak TÜRK ORDUSUNUN gücünü tam olarak kestiremiyorlar. Eğer Türkiye'nin Kuzey Irak'a operasyon yapma hakkı Kerkük üzerinden başlarsa, yerel halktan da büyük destek göreceği kesin.
Türkiye, Kerkük'e müdahalede bulunma hakkını eski anlaşmalardan alıyor.
Bunu ABD de kabul etmiş durumda.
Pentagon, Türkiye'yi geri planda tutmak için iki yol üzerinde çalışıyor. Biri Türkiye'nin Başika kampına büyük bir saldırı! Tabii ki taşeron DEAŞ ile...
İkincisi de yine aynı enstrümanla büyük şehirlere operasyon! DEAŞ üzerinden yapılacak bu saldırı, Türkiye'ye, "Kuzey Irak'a girme, bedel ödersin" mesajı olacak. Ancak Türkiye, Başika kampına yapılan saldırıyı bahane edip, Kuzey Irak'ta birçok bölgeye asker gönderebilir. Bu da Amerika'yı zor durumda bırakabilir. Planlarını suya düşürür! Bu nedenle iki plan da şimdilik yattı! Ankara'nın sürpriz hamlesinin ne olabileceğini bilmedikleri için kafaları karışık.
Korku da var, tedirginlik de...
Pentagon şu an için DÜNYA üzerinde üç noktaya kilitlenmiş durumda. Afganistan, Kuzey Irak ve Kuzey Suriye... (Kuzey Kore hariç) Afganistan'da istediklerini alsalar da KÜRTLER üzerinden aynı başarıyı sağlayamadılar!
Pentagon Stratfor'a yaptırdığı araştırmada TÜRK HALKININ YÜZDE 75'inin KUZEY IRAK OPERASYONUNA destek verdiğini ortaya koydu. Bazı şehirlerde bu rakam YÜZDE 90'ı bile geçti.
Pentagon bundan da ürktü! Asıl bir diğer korkuları da ANKARA başarılı bir operasyonla Kuzey Irak'ta sonuç alırsa İKTİDARIN GÜCÜ inanılmaz boyutlara ulaşacak. Bundan ödleri kopuyor!
BU NEDENLE Kerkük'e bir TÜRK OPERASYONUNU ÖNLEMEK İÇİN EN İYİ YAPTIKLAR I ŞEYİ YAPIP Gladyo ÜZERİNDEN GELEBİLİRLER.
Hücrelere görev verebilirler.
Buna dikkat etmekte büyük fayda var!
İngiltere bunu son dönemde en acı yaşayan ülke...
Gelelim YPG'ye...
Barzani'yi ABD saflarına iten en büyük güç YPG! YPG'nin birden fazla görevi var. Biri BARZANİ 'yi tehdit etmek!
Bunu da başardılar. Barzani bölgeyi kaosa sürükleyecek maceraya bu nedenle "EVET!" dedi. Demek zorunda kaldı...
YPG ve Barzani birinci derecede İRAN'a operasyon için güç toplamakta. ABD desteğinin altında yatan asıl büyük gerçek bu!
İran'a hazırlık! Çünkü İran, İPEK YOLU için Çin'e büyük zemin hazırlayan bir ülke. Hem yolun ortasında hem de enerji olarak Çin'e güç katan bir ülke.
İki ülke arasındaki enerji ticareti zaten ortada. Bu nedenle İRAN hedef!
Tam da bu sebeple İsrail BARZANİ 'nin yanında. ABD de sınırsız imkan sunmakta!
Hesap çok daha büyük yani...
ABD yani PENTAGON hem KÜRTLER'i bir araya toplayacak hem de İPEK YOLU'nun denetimini ele geçirecek.
Küçük ve bölünmüş İRAN , kontrolü çok daha kolay bir ülke! Amaçları bu! KÜRT KARTI ile enerjiyi ve en büyük rakiplerini avuçlarının içinde tutacaklar! Bunun için de bölgede oyun üstüne oyun kuruyorlar.
Eğer BARZANİ referanduma gitmeseydi "PENTAGON DAHA KAOS KARARINI
VERMEMİŞ..." diyecektik. Ama öyle değil... İçeride de dışarıda da adımları olacak.
Garip olan dünyanın oturup izlemesi...
"İçeride de adımları olacaktır" derken bildiklerim var!
İsimlere ve mekanlara girmek istemem.
Gereği yok! Faydası da... Ama nasıl Meral Hanım MHP'yi bitirmek için yola çıkıyorsa AK PARTİ'ye yakın olan bazı isimler de ZAYIFLATMAK için yakında sahne alacak gibi.
Amaç Erdoğan'ı güçsüz kılmak... Irak, İran ve Kürt meselesi gibi yakıcı konulara içeride destek bulmak şart!
Pentagon bunu biliyor.
Gereğini de yapmışa benziyorlar!
Yakında çok daha net konuşuruz.
Şimdilik isimlere ve tanımlara girmiyorum...
İzliyoruz...
.

Takvim
26 Eylül 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Vatansever

    26 Eylül 2017 16:16
    4 1
    Madem öyle Ergün bey Barzaniyi neden yıllardır besledik? Iraktaki askerimiz yıllardır kimi eğitiyor, az bunlardan da bahsedin lütfen !
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;