DÜNYA

Ergün Diler : Katar oyunu

Tarih
08 Haziran 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
ÖNCEKİ gün yazımı İRAN ile bitirmiştim! Dün orada yaşananları gördünüz. İran rejiminin kalbine kadar gidildi.
Terör kendini gösterdi. Yine mesaj terör üzerinden verildi.
Her defasında söylediğim gibi bu artarak devam edecek...
Yazacak o kadar çok şey var ki! Bazen hangi parantezi önce açmam gerektiğine şaşırıyorum.
Muazzam bir mücadele var.
Taraflar belli aslında. Sadece önde kapışma yaşandığı için nispeten küçük güçleri görüyoruz.
Ama geri çekilip bakınca ABD için rakibin KATAR olamayacağı çok açık. Demek ki işin içinde iş var!
Açalım bakalım...
Son günlerdeki sık sık tekrarladığım gibi KATAR operasyonu PENTAGON'un işi. Kimine göre 5 kimine göre 10 yıldır PENTAGON buna hazırlanıyordu...
Bilemem! Ama hazırlandığı ortada.
Pentagon çalışmasını KATAR'a vurulacak darbeden sonra etkilenecek ülkeler üzerinde yoğunlaştırdı! Çalışmanın özü buydu! Ve etkinin büyük olduğunu gördükleri an operasyon hız kazandı ve start verildi.
Katar, son dönemde Brezilya, Arjantin, İngiltere, Fransa, Türkiye, Portekiz, İspanya, Almanya, Hollanda, İsveç, Ukrayna, Yunanistan, İran, Tunus, Fas, Kenya, Sudan, Lübnan, Çin, Tacikistan, Pakistan, Malezya, Endonezya, Hindistan ve Sri Lanka'da resmi kayıtlara göre 500 milyar dolar ama gizli fonlarla birlikte 1.7 trilyon dolarlık bir yatırım yaptı. Büyük para yani! Pentagon buralara olan akışı kesmek ve paranın gittiği yerdeki merkezleri sarsmak istedi. Ayrıca KÖRFEZ'den buralara gidecek olanı da bir hamle ile bitirdi!
Çok fazla konuşulmuyor ama Amerika açık açık KATAR üzerinden ilgili ülkeleri uyardı! Katar ile ilişkisi olanları önce 'diplomatik yaptırım', ardından 'ambargo' ve son olarak da 'terör destekçisi ülke' konumuna sokacaklarını açık açık ilan etti.
Saklanan gizlenen bir şey yok aslında!
Trump PENTAGON'un isteğiyle geldi. İlk gezisini de İsrail, Suudi Arabistan, Vatikan ve Brüksel'e yaptı... Suudi Arabistan ile yaptığı temas çok önemliydi. Şimdi daha iyi anlaşılıyor! Peki orada neler yaşandı?
Çok şey bilinmiyor... Trump gezisinde bölge ülkelerine şunu söyledi: "Katar, bizimle çalışmak istemiyor. Dünyada hiçbir güç ABD'yi görmezden gelemez. Gelirlerse, nelerle karşılaşacağını Katar üzerinden göreceksiniz..." Trump'ın gezisini amacı da buydu zaten.
Ortadoğu'da gücünü göstermek! Hatta daha da ileri gidenler var! "Trump Yemame Sarayı'ndaki görüşmede Kral Selman'ı tehdit etti!" diyenler var! Katar olayına baktığımız zaman SUUDLAR'ın çok öne çıktığı bir gerçek. Arap Ligi'ni onlar taşıyor.
Hatta dahası var!
Trump, Kral Selman'ın bu operasyondan geri adım atabileceği endişesi taşıdığı için Katar operasyonundan sonra Selman'ı telefonla aradı. Beyaz Saray'ın istediği gibi davranmaya devam etmesini söyledi.
Kral Abdulaziz Devlet Nişanı'nı geri vermek istemediğini belirten Trump, bu durumda yaşanabilecekleri Selman'a söyledi. Bunlar önemli yerlerde konuşulan DEDİKODULAR!
Pentagon, Katar operasyonuyla 24 ülkeyi kendine yaklaştırırken, bu sayede 3 kıtada da etkin olacağını dünyaya ilan etti. Pentagon, Avrupa, Asya ve Afrika'da Katar üzerinden operasyon yapabilecek güce erişmek üzere.
Bu az şey değil! Tabii bir de karşıda olanlar vardı! Yaklaşık 20 kadar ülke resmen PENTAGON'un karşısına dikildi. Katar konusunda ABD'nin karşısında olduğunu ilan etti. Aslında bu beklenmeyen bir durumdu.
Pentagon, kısa bir süre içinde Katar'ın terör örgütleriyle ilişkisinin farklı bir boyutunu medyaya servis edecek. Bu bloğu kırmak için adım atacak... Terörü kuran yaşatan ve kullanan güç KATAR'ı terör ile yan yana getirecek. Gidişat bu! Şaka gibi değil mi!
Bu planlanma yapıldı ve dünya medyası yine tehditle bu yayınları yapmak zorunda kalacak. Dünyada birçok kanal, terör desteğini ekranlara taşıyacak. Yayın akışı böyle planlanırken El Cezire'nin yayın politikasının bile Pentagon tarafından belirlenmesine karar verildi. Eğer El Cezire, bunu kabul etmezse yıl sonunda böyle bir medya kalmayacak! Tarih olacak. Bu da saldırının bir parçası!
ABD'nin karşısında yer alan ülkelerin kendi ardalarında yürüttükleri bir diplomasi de var. Ancak o diplomasiyi yönetenlerin bazıları Pentagon'a bağlı. O ülkelerden bazıları bunun farkında değil. Askeri kanatta yer alan birimlerin Pentagon'la ilişkisinin olmaması mümkün değil. Özellikle son 2 yılda Pentagon bu konuda çok önemli adımlar attı. ABD davetlerine katılmayan bazı genelkurmay başkanları görevden alındı.
Amerikan askeri, TERÖR YAYINLARINDAN SONRA "teröre destek vermekle" suçladığı Katar'a, müdahaleyi bile tartışıyor! İçeriden yıkmak için darbe de senaryolar arasında! İşler iyice karışacak. Bu net!
KATAR'ın bir de bizim pek bilmediğimiz bir YÖNTEMİ var! ABD bununla da uğraşıyor! Bunu bertaraf etmek istiyor!
Trump İsrail ve Suudi Arabistan durağından sonra nereye gitti? VAKİTAN'a! Papa ile görüştü yani! KATOLİK dünyasını yanına almak istediğini söyledi. Burada da işin içinde KATAR vardı!
Dünyanın en önemli moda markalarından Valentino'nun tamamı, Versace'nin ise en önemli iki ortağından biri Katar. İtalya'daki birçok banka hisseleri de Katar'ın. Aynı şekilde Brezilya, İspanya ve Portekiz'de de finans kurumlarında Katar imzasını görüyoruz. Portekiz'in 10 büyük şirketinin 4'ü de Katar'ın oldu. Brezilya'da durum farklı değil. Ülkenin en önemli şirketleri KATAR ile yan yana!
Doğal olarak Katolik dünyası da Katar'ın yok oluşunu istemez. Ama ABD istiyor! Pentagon bu savaşı KATAR ile değil İNGİLTERE ile ÇİN ile ROTHSCHILDLER ile yapıyor... Mücadele bu! Bakın İPEK YOLU 65 ülkeden geçecek!
Çoğunda olay var! Bir anda olaylar peş peşe gelmeye başladı. Londra'daki saldırılar, Manchester'daki patlama, Kabil'deki vahşet, bombalı ve zehirli mektuplar hepsi İPEK YOLU'NUN içinde yer alan önemli aktörlere yönelikti! Hepsinin ortak paydası İPEK YOLU'nun taşıyıcılarından olmasıydı!
İTALYA zaten DENİZ ve KARA İPEK YOLU'nun son durağı... Katar'ın da ABD'nin de buraya ilgi göstermemesi mümkün değil...
Kavga herkesi içine çekecek kadar büyük.
Türkiye de ABD'nin karşısında Katar'ın yanında! Bunda en çok ABD'nin Ankara'ya yaptığı yanlışların payı var! Eğer Türkiye bu çizgiyi korursa ki koruyacak ABD'nin işi zor!
Herkesi her devleti bombayla terörle yola getiremezsin! Bunun akılla açıklanacak tarafı yok... Düşmanlıklar giderek artacak... Taşlar yerine oturuncaya kadar... Mücadele uzun ve zorlu olacak...

NOT: ABD şu an için en azından ARAP LİGİ'nin karşı tarafa geçmesini önlemiş durumda! Suudlar'ın üzerinden bunu yaptılar! Bu da siyaseten hiç ama hiç az şey değil! Katar üzerinden büyük oyun kurdular! Diğer zengin ARAP ÜLKELERİ de KATAR gibi davranırsa ne olurdu!
DÜŞÜNÜN! ABD bunu düşünüyor da!

Takvim
8 Haziran 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;