SİYASET

Ergün Diler : Gelecekler!

Tarih
19 Ocak 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

Yine etkili bir araştırma yapıldı.
Parayı anlatan... Rakamlar çok ama çok çarpıcı.
Araştırmanın altında imzası bulunan İngilizler...
Dünyanın en zengin YÜZDE 1'lik kesimi, geri kalan YÜZDE 99'un sahip olduklarından daha fazlasına sahip! FORBES'ta gördüğümüz, göremediğimiz en zengin 62 PARA SİHİRBAZININ serveti yüzde 50'nin servetiyle eşit.
Yüzmilyonlarca insan 62 kişi etmiyor yani!
Dünyanın en yoksul YÜZDE 50'lik kısmının serveti 2010-2015 arasında yüzde 41 düştü! Aynı zaman diliminde paranın sihirbazları olarak bilinen aileler, yani bu 62 kişi, servetlerini 1.76 trilyon dolar daha artırdı!
Raporda "Herkesin refahı için işleyecek bir ekonomi yerine, gelecek kuşaklar ve gezegen için, yalnızca yüzde 1'lik kesim için bir ekonomi yarattık" deniyordu.
Bu özeleştiri çok ilginçti! İngilizler son JAMES BOND serisinde de ailelerle savaşıyor ve adaletsizlikten dem vuruyordu. İLLUMİNATİ ile savaşan James Bond, TEK GÖZLÜ kötü adamı yeniyordu! Raporu okuyunca nedense aklıma film geldi.
Birbirlerine paralel de... İngiltere ile derin ve sarsılmaz bağlar içindeki aileler de bir anda SOL'culuğa özenince iş daha ilginç hale geliverdi! Garip!
Acaba bilmediğimiz mahfillerde neler oluyordu? Paranın hükümdarları PASTAYI BÖLÜŞMEKTEN söz ediyordu! Kapitalizmin varedildiği ülke şimdi kapitalizm adına yeni bir YOL arıyordu!
İlginç! Neler yapacaklardı? Anlamak bilmek durumundayız!
Para sahipleri yeni bir OYUN kurmaya hazırlanırken Amerikan askerleri Rusya sınırına birkaç yüz metre ötedeki Estonya'nın Narva kentine gidiyordu. Amerika, Ukrayna için Rusya ile kapışacak yorumları yapılıyordu! Gerginlik sürerken Putin, SOROS ve ekibini ülkesinden bir daha sokmamak üzere atıyordu!
Bu arada Amerika'nın girip çıktığı Irak fiilen üçe bölünüyor ve AŞIRI İSLAMCI kisvesindeki örgütler bölgede ateş topu haline geliyordu. Afganistan'da geçen bunca yıldan sonra TALİBAN yine gücünü koruyor ve etkisini gösteriyordu. Libya müdahalelerle bölünüyor ve devlet olarak siliniyordu. Suriye iç çatışmalarla VAR OLMAK için gerekli olan sınırın gerisine düşüyordu. Mısır askeri diktatörlük ile yol değiştiriyordu.
Ukrayna'da bölünme hazırlıkları yapılıyordu. Guatemala, Honduras ve El Salvador'da Washington'un gücü günden güne artıyordu!
Bu arada petrol üretimi artıyor ama fiyat durmadan düşüyordu! Üreten de tüketen de memnun değildi! Ortadoğu büyük savaşın kalbinin attığı yerdi.
Buraya söz geçiren rakibini tasfiye edecekti. Afganistan'dan Libya'ya kadar HİLAL mücadelenin sonucunu belirleyecekti! Savaş buradaydı! Ya devletler ya baronlar kazanacaktı.
Paraya sahip olanların anavatanı AVRUPA'ydı. İKİZ KULE SALDIRILARINDAN sonra hepsi buraya toplaştı. Amerika'da uzantıları vardı ama memleket burasıydı.
Avrupa'nın ayakta kalabilmesi, PARANIN bir daha bırakmamak üzere gücü eline geçirmesi için UKRAYNA ve TÜRKİYE'yi yanına alması şarttı!
Çünkü İran ve bölünmüş olan eski Irak kontrolleri altındaydı! Amerika, İran ile İSLAM DEVLETİ olduğu için değil, AVRUPA'ya ve Çin'e yakın olduğu için uğraşıyordu. Uğraşacaktı...
Bizdeki paranın sahipleri de Avrupalıydı! Şirketleri, ortakları, okulları, akılları, terbiyeleri, hayata bakışları, Anadolu'yu anlamayışları ecnebi bir kültürün örneğiydi. Kendi halkına yabancı oldukları için gelen rüzgarı göremiyorlar ve 11 seçimdir ayağa kalkamıyorlardı. Devlet eliyle zenginleştikleri için de yaptıkları yeni bir şey olmuyordu. Gerek duymuyorlardı. YABANCININ müfettişi gibi çalıştıkları için dışarıdan gelen parayı kendi aralarında DEVLETE İŞ YAPARAK bölüşüyorlardı.
İKTİDARLARI BUYDU!
Kendi şirketlerinde demokrasi olmadığı için ülkede de istemiyorlardı.
Yeniliğe ve üretime kapalıydı hepsi!
İslam'dan nefret ederler ama İSLAMİ cemaatleri, akımları beslerlerdi. Müslüman'ı sevmez ama tarikat ehli bazı insanları kucaklamaktan mutlu olurlardı. Paranın egemenliği için SİYASİ İSLAM adına imza atmaktan çekinmezlerdi.
Sistemlerinin yaşaması için güçlü siyasi figürlerin çıkmasını engellerlerdi!
Düne kadar!
Kürt'ü denkleme katmazlardı, bölünmüşlük işlerine yarardı! Ortadoğu ile ilgilenen bir Ankara asla ve kat'a istenmezdi. Ortaklarının gücüyle kendilerini devletten daha kudretli hissederlerdi. PATRON oldukları için şirketlerinin ve ortaklarının çıkarları önemliydi. Türkiye'nin geleceği sonraki soruydu! Ama şimdi hem Avrupa'da hem Türkiye'de hem de Ortadoğu'da yenileceklerdi... TASFİYE olmadan önce yeni bir hamle ile saldıracaklardı. Paranın gücünü kullanıp DEVLETLERİN GÜCÜNÜ kırmak için son kez geleceklerdi! Kilit ülke Türkiye'ydi!
Daha önce denediler ama yapamadılar!
Geldiklerinde yenildiler. Gezi, 7 Şubat, Oslo, 17 Aralık bunlardı! Geldiler, yıkamadılar, dayak yiyerek gittiler! Pes etmediler...
Erdoğan bunların hiç beklemediği kadar güçlü bir siyasi liderdi. Değişimi taşıyan ANADOLU'nun gücüyle yürüyordu. Ama bunlar BOĞAZ'dan bunu göremiyordu. Dengelerin değiştiğini görüyorlar, ancak gururlarına yediremiyorlardı. Son kez gelmek isteyeceklerdi. Şimdi yapmaya çalıştıkları SOL'culuk bunun işareti! Ne yapacaklarını bilmiyorum.
Fakir çocukları mı kandırıp geleceklerdi yoksa DİKTATÖR algısını parlatıp özgürlük adına mı geleceklerdi!
Üniversiteleri mi karıştıracaklardı?
Ya da Gezi'de sağlayamadıkları TÜRK-KÜRT ittifakı ile sokakları mı ateşe vereceklerdi? Futbolu işin içine katacaklar mıydı? Bilmiyorum!
Bir şey yapacaklar, en azından deneyeceklerdi!
Avrupa'nın nefes borusu, biz görmesek de ANKARA'nın elindeydi!
Sultanahmet'te bomba ile öldürülen 10 masum ALMAN en kuvvetli mesajdı! Ayasofya ile Sultanahmet arasında, yani Balkanlar ile Ortadoğu arasında, bu adamları istemeyenler vardı. Ama bunlar Müslüman karşıtı olsalar da İslami akımları kullanmayı bilirlerdi. Enerjiye çökmeyi de çok iyi beceriyorlardı!
Ortadoğu'dan çıkmadan kesin olarak yenildiklerini görmek kolay değildi. Avrupa buradan çıktıktan sonra YIKTIKLARI GÜCÜN geri gelmesi gerekiyordu! BU OSMANLI'ydı.
Ya da adına ne derseniz şimdi! Ama gelecek olanlar da gidecek olanlar da belliydi. Bakın Almanya, Kanada, İngiltere, Fransa Suriyeli birkaç bin göçmen almak için binbir TEST yapıyordu! Oysa biz kapıları sonuna kadar açıp 4 milyon kardeşimizi bağrımıza basıyorduk. Bu hamle, bölgede kimin güç olacağının işaretiydi! EN büyük yanılgıları ise devireceklerini sandıkları ERDOĞAN'ın bütün fırtınalardan yara almadan çıkmasıydı. Erdoğan güçlendikçe KURUMLARI dönüştürdü. Kurumlar dönüştükçe bunlar yara aldı. Bu nedenle TASFİYE olmadan önce PARAYA İHTİYAÇ DUYAN KİTLELERİ AYAKLANDIRMAK isteyeceklerdi...
Nasıl, ne şekilde bilmiyorum... Ama YÜZDE 1, YÜZDE 99'tan daha zengindi! Bunun gücüyle geleceklerdi...
Küçük küçük dilimler dağıtarak eskiden olduğu gibi devletleri ele geçirmek isteyeceklerdi. Türkiye burada ilk sıradaydı... Muhalefetle bir şey olmayacağını gördüler... Gözleri sokakta! Bakalım PARALARINI nasıl kullanacaklar!
Paranın geçmeyeceği bir ülkede olsak da huylu huyundan vazgeçmiyor! Göreceğiz... Bekleyin!
Kaç zamandır hazırlanıyorlar... Ankara'dan bunlara umut veren hiç az değil!

Takvim
19 Ocak 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • sevgi

    19 Ocak 2016 09:31
    5 0
    Bu ülkenin parasını yiyip O'nu satmak için sıraya girenlere yazıklar olsun. (ama, şeytanın hilesi zayıftır). 'ÜMİTVAR OLUNUZ ; ŞU İSTİKBAL İNKİLABI İÇİNDE EN YÜKSEK GÜR SADA İSLAMIN SADASI OLACAKTIR.' Bediüzzaman Sait Nursi
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;