DÜNYA

Ergün Diler : Fatura ağır olur

Tarih
02 Eylül 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
Daha önce defalarca yazdığımı hatırlayanlar olacaktır.

Pastör Andrew Craig Brunson... Amerikan istihbaratının çok önemli isimlerinden biri. Papaz olarak İZMİR'de yıllardır görev yapıyordu. Hatta bir keresinde kendisini vurmaya gelen birinin elinden silahı kapıp etkisiz hale getiriyordu. Belli ki özel biriydi. Bir gün gözaltına alındı. Eşi ile birlikte. Pastör tutuklandı, eşi serbest kaldı. Şimdi nerede bilmiyorum...
Kendisi Buca'da cezaevinde ve duruşmaları sürüyor. En son duruşmaya bulunduğu cezaevinden katıldı. Kırıklar'dan...
Pastör'ün başı casusluk ve FETÖ'den dolayı belada. Kendisini nasıl savunur, sonuç ne olur bilemem. Adalet gereğini yapar. Suçluysa da suçsuzsa da bir karar verilir! Burasını biz bilemeyiz. Ama dikkatimi çeken ayrı bir nokta var! Dün BUCA'da bir otobüse el yapımı bomba ile saldırı düzenlendi.
Çöp kutusundaki bomba uzaktan kumanda ile patlatıldı. 7 GARDİYAN yaralandı. Gereken tepki hemen verildi.
Ben "Neden BUCA?" diye kendi kendime sordum! "Neden KIRIKLAR'da görev yapan gardiyanlar hedef alındı" sorusuna cevap aradım...
Bulamadım! Sadece "PASTÖR BRUNSON ORADA KALIYOR DİYE OLABİLİR Mİ" sorusu zihnimi kurcaladı. İşin içinden çıkamadım. Siz ne düşünürsünüz bilemem! Aklıma geleni sizlerle paylaştım...
Devam...
Amerika ile İngiltere-Çin ekseninin savaşı giderek büyüyor. Ayrıca ABD kendi içinde de kavga ediyor... Bu kavganın yansıması ise bölgemizde YPG olarak karşımıza çıkıyor. Sınırlarımızın aşağısına geleceğiz. Ama önce ABD'ye bakalım...
Amerika Birleşik Devletleri'nin kuruluş kitabında bile Britanya'nın izlerini görürsünüz. Pentagon bunu yıkmaya karar verdi. Pentagon, Yeni Dünya Düzeni'nin merkezinde yer almak için ilk planı 2012 yılında yaptı. Mitt Romney, Başkanlık seçimini Obama'ya kaybedince Pentagon yeni bir yapılanma sürecine girdi. Amerika'nın gerçek sahipleri, Trump'la yola çıktı. 8 Kasım 2016'da Trump'ı ABD Başkanı yaptı. Ama karar Romney kaybedince alındı. Arka planda 5 yıl gibi bir hazırlık evresi var. Ve bu zaman diliminde OBAMA'ya rağmen mesafe alındı... Beyaz Saray'a DARBE için PENTAGON harıl harıl çalıştı yani...
Gizlice...
PARA dünyayı yönetmeye başlayınca PENTAGON paniğe kapıldı. Bir şeyler yapıp gidişatı durdurmak istedi. Hiç kolay değildi! Ama deneyeceklerdi.
Son şans TRUMP'tı! Hiç kolay olmadı Trump'ı getirmeleri. Eğer bu kez de DEMOKRATLAR kazansaydı, yani Hillary Clinton gelseydi, ABD 100 yıl daha LONDRA'ya bağlı kalacaktı. Bu tehlikeyi gören PENTAGON sahaya indi. Tehlikenin farkına vardılar! Ne yapacaklar bilemeyiz ama işleri hiç kolay değil...
Evden çıktılar! Yaklaşık 190 ülkede AMERİKAN ÜSSÜ var. Bunların 150'sinde sessiz mod vardı düne kadar.
Varlıklarıyla yoklukları belli değildi yani.
Ancak şimdi dünya üzerindeki bütün üsler KIRMIZI ALARMDA!
Özellikle Afganistan, Katar, Türkiye, Ürdün, Mısır, Suriye, Irak, Gürcistan, Almanya üsleri en hareketli olanları.
Çünkü bu üsler, Yeni İpek Yolu'nu Pentagon'a bağlamakla görevli. Katar ve Türkiye'deki üslerde büyük sorun yaşanıyor. O nedenle Pentagon, Katar ve Türkiye için yeni plan yaptı. Türkiye'nin komşularındaki Amerikan üsleri daha da güçlendirildi. Hazırlıklar savaş hali pozisyonu için tamamlandı.
Aynı şekilde Katar'ın komşuları da Amerikan üslerinin baskısıyla öne çıktı.
Katar'ın kuzeybatısındaki Bahreyn, batı ve güneyde yer alan Suudi Arabistan ve doğuda Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Amerikan üsleri, Katar hedefli olarak yapılandırıldı. Ürdün, Mısır, Suriye, Gürcistan ve Almanya'nın Pentagon'dan emir aldığını düşünürsek Türkiye'nin etrafını çevrelemek için büyük gayret olduğu gözlerden kaçmaz. Pentagon, yeni EMİRLE yeni seviyeye geçince bölgedeki hareketlilik daha da artacak. Kuzey Irak'taki referandum da Pentagon'un planlarının önemli parçalarından biri. Çünkü Türkiye'yi bölgede daha da yalnızlaştırmak ve Türkiye'nin Akdeniz'deki planını bitirmek için Kuzey Irak'taki referandumdan 'Evet' çıkmalı. Dertleri bu! Referandumla etrafımızı sarmak ve şartlara razı etmek isteyecekler. Şu an biz pek bilmiyoruz ama TÜRKİYE'den de toprak parçası alınarak oluşturulan bir harita KOLYE olarak oy kullanacaklara dağıtılıyor.
MOTİVASYON İÇİN! "EVET" ÇIKSIN diye...
Bize rağmen KÜRDİSTAN'ı kurup büyüteceklerini düşünmüyorlar! Ama oradaki insanları suiistimal etmek için başka çareleri yok. Yoksa ANKARA'nın böyle bir şeye izin vermeyeceğini en iyi PENTAGON bilir!
Ama yine de Kuzey Irak ve Kuzey Suriye sorununu kaşıyacaklar.
Referandum ile yani EVET ile sonuca gitmek isteyecekler... Zaten YPG'yi karşımızda büyüterek, silah vererek, akıl vererek ne yapmak istediklerini yeterince açık ediyorlar! ABD, öncelikli olarak Katar'ı çözmek istedi. Ablukanın nedeni de buydu.
Ancak şu aşamada Pentagon, öncelikle çözülmesi gereken sorun olarak Türkiye'yi görüyor. O nedenle YPG, ABD'nin en güvendiği müttefik konumuna yükseldi. DEAŞ da Amerika'nın en güvendiği müttefiklerden biri. Aynı şekilde Afganistan'da stratejik Amerikan üslerinin bulunduğu 4 bölgede de sınırda Taliban var. Amerikan silahlarını kullanan Taliban'ın hiç Pentagon'la savaşını görmüyoruz. Garip değil mi bu? Neden acaba?
Çünkü Taliban da DEAŞ gibi Pentagon planlarındaki görevini biliyor ve o yönde ilerliyor. Görevini eksiksiz yapıyor... YPG de öyle... Pentagon'un temel hareket noktası TÜRK ORDUSU'nun 15 Temmuz'la birlikte kan kaybettiği yönünde. Oysa tam tersi! Çok uzun zamandır TÜRK ORDUSU tek ses olamadı. Şimdi en sağlıklı ve en güçlü döneminde...
Düşünsenize soru çalarak girip çatışmalardan uzak bölgelerde görev yaparak GENERAL olanlar ayıklandı! Bu az şey mi!
Pentagon bir değil bin kere düşünmeli... Sonuçta YPG ya da DEAŞ olarak kapıya dayanacak olanın kim olduğunu şimdiden biliyoruz. Gelen faturayı öder gider ama arka plandakiler hiç unutulmaz!
Türkiye asırlardır buralarda...
TAŞIMA SUYA BOYUN EĞECEK BİR DEVLET DEĞİL. Hiç olmadı zaten... 15 Temmuz'da sokaklara çıkan milyonlarca insandan ders almaları gerekiyor. Hala geç kalmış değiller!
Kurban Bayramı'nız mübarek olsun.

NOT: Günlerdir dünya medyasında KASIRGA haberleri yer alıyor...
İnanılmaz fotoğraflar geliyor. Haliyle afet büyük olunca karmaşa da büyük oluyor. 35 kişinin öldüğü, 50 kişinin kaybolduğu ve 100 bin kişinin de evsiz kaldığı söyleniyor. Bu kaos sürerken hiç istenmeyen bir olay daha yaşandı. Houston'daki ARKEMA KİMYASAL TESİSLERİNDE patlama oldu. Bölge tamamen boşaltıldı. Patlama gerekçesi olarak haliyle YAĞIŞ gösterildi... Aksini söylemek de zaten çok zordu!
Ancak "SUGAR LAND'de görev yapan MI6 ajanlarının ne yaptıklarını kimse bilmeyecek, görmeyecek, duymayacak..." ifadelerini görünce şaşırdım. Acaba Amerika'ya içeriden operasyon mu çekiliyordu! Trump ve Washington'ın bunu bildiği de konuşuluyor. MI6 yani İngiliz İstihbarat Örgütü böyle bir operasyon yapsa şaşırır mıyım?
ASLA! Savaş bu boyuta gelmişken hiçbir şeye şaşırmam! Ya siz!
Düşünün bakalım...

Takvim
2 Eylül 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;