DÜNYA

Ergün Diler : Diriliş

Tarih
21 Şubat 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 Şu an için dünyanın en sıcak noktası SURİYE ve ORTADOĞU! Peki neden buralarda tansiyon hiç düşmüyor. Kim, ne istiyor? Ne hesap yapıyor? Aslında konuyu uzun zamandır anlatmaya çalışıyorum...

Takip edenler bilir! PENTAGON, BEYAZ SARAY, KATOLİK, PROTESTAN,
Robert Mueller, Dunford, Mike Flynn, Damat Kushner, Trump, Kraliçe Elizabeth, Londra'daki patlamalar, Manchester saldırıları, Las Vegas katliamı, İstanbul Atatürk Havalimanı saldırısı, Beşiktaş'taki polislerimize yönelik hain tuzak, Reina, Suudi Arabistan'daki saray darbesi, Karlov suikastı, 15 Temmuz Kalkışması, FETÖ, para hareketleri, favori olan Hillary'nin seçimi kaybetmesi, Obama'nın sorunlu çekilmesi, seçimlere RUS ELİNİN değdiği iddiası, Kudüs'ün başkent olarak ilan edilmesi, Almanya ile gerginlik, Hollanda'nın tansiyonu hala düşürmemesi ve daha pek çok şey! Hepsini buraya, bir köşeye sığdırmak mümkün değil.
Öyle olaylar yaşandı ki biri için bile kitap yazılabilir...
Etrafımızı, bölgeyi ve dünyayı anlamak için sanırım bazı olaylara ve kişilere yoğunlaşmak gerekiyor... Aylardır Amerika Birleşik Devletleri'ndeki İKİ GRUBU yazıyorum.
Pentagon ile BEYAZ SARAY arasındaki mücadeleyi anlatmaya çabalıyorum. Trump'ın etrafının çevrildiğini ve bunu PENTAGON'un yaptığını aktarmaya çalışıyorum. Geldiğimiz noktada SAVAŞ tüm hızıyla devam ediyor.
Kimse de durduramıyor! Beyaz Saray'da da etrafımızda da...
Obama BAŞKAN iken İngiltere'ye gitti.
Kraliçe Elizabeth ve yakınları tarafından resmen aşağılandı! BORNOZLA karşılandı! Yetmedi, SİYAHİ İNSANLARIN ESİR OLDUĞUNU
ANLATAN RESİM İLE YÜZLEŞTİRİLDİ! "ZENCİ UŞAK" yazan tablo OBAMA'nın karşısındaydı! Olacak iş değildi ama oluyordu!
Kim, neden bunu yapıyordu? Daha da önemlisi ABD BAŞKANI'na bunu yapacak gücü kim nereden alıyordu! Gelin bugün bunları açalım biraz... Çok değil tabii... AZ!
İNGİLTERE'ye gidelim. MERKEZ orasıdır çünkü! Biz bilmeyiz ama olacakların kararı orada alınır! İngiltere tarihine bakıldığında iki önemli kelime öne çıkar! STUART ve WINDSOR! Bu iki aile İNGİLTERE'yi yöneten iki hanedanın ismidir! Birbirlerinin ölümüne rakibidir! Büyük bir kan davası vardır.
Hiç bitmeyen bir öfke içinde yaşarlar. Dün de bugün de... KATOLİK ve PROTESTAN kimlikleriyle de karşı karşıya gelirler. Gelecekler de! Ayrıntılara dalarsak çıkamayız.
BU İKİ HANEDAN AİLESİ ayrılsalar da asla birbirlerini yok etmek için adım atmadılar.
Ancak Yeni Dünya Düzeni, iki ailenin birbiriyle restleşmesine neden oldu. ŞU AN DÜNYANIN HERHANGİ BİR YERİNDE YAŞANAN SORUNUN TEMELİ BU İKİ AİLENİN KAVGASIDIR!
Devam...
"İki kutuplu dünya" denilen soğuk savaş yıllarında da aslında iki aile karşı karşıyaydı. Elbette Amerika Birleşik Devletleri, Sovyetler Birliği ile denk kuvvetler değildi.
Ancak DENGE ikisi arasındaydı! ABD'yi kaybeden Windsor Hanedanı, Rusya'ya yakınlaşarak Stuart Hanedanı'nın merkezi haline gelen Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı olmayı başardı. Yeltsin kendisi bilmiyordu ama onu yöneten Windsor Hanedanı'ydı.
DENGE KURULUYOR, OYUNCULAR BULUNUYOR AMA ARKADA YİNE AYNI İKİ AİLE YER ALIYORDU!
Bizim bilmediğimiz CAMBRIDGE 5'lisi vardı! Kim Philby! Efsane casus! O da SOVYETLER'e sığınıyordu! İNGİLTERE'yi satıyordu! Ya da "SATTI" gibi görünerek SOVYETLER'i kontrol ediyordu! Nasıl oluyordu da oluyordu bu işler! Kimse cevap veremiyordu! BAĞ yoktu! Çünkü ASIL OYUNCU PERDE GERİSİNDEYDİ. OLAYLAR İNCELENİYOR, ancak KURGUYU YAPANLAR bulunamıyordu.
Ve herkes her şeyi ya eksik anlıyordu ya da PAS geçiyordu...
Stuart Hanedanı, Amerika Birleşik Devletleri'ne yerleşti. Ele geçirdi! Afrika ve Asya'yı alarak elini güçlendirdi. Japonya ve Güney Kore de onlara düştü. Windsor Hanedanı da Çin'e yüklenerek dengeyi sağlama çabası içindeydi! İyi de gidiyordu! Geçen hafta yazdım! İngiltere Başbakanı Therasa May 50 önemli iş adamıyla Çin'e gitti... Boşuna değil yani! Çin'de var olan Windsor Hanedanı neredeyse AVRUPA'nın tamamını yönetiyordu.
ORTADOĞU'da da büyük güçleri vardı.
SIR DEĞİL! ABD'nin sınırı KANADA'da başlıyordu. STUARTLAR da Avrupa içindeki DENGEYİ ALMANLARLA bulmaya çalışıyordu. Öte yandan Avrupa içinde güç biriktiriyordu! Anlayacağınız Stuart Hanedanı ve Windsor Hanedanı, küçük hamlelerle büyük güçler kazanıyordu. Arap Baharı, Yeni Dünya Düzeni için yakılan ateşti. Stuart Hanedanı ve Windsor Hanedanı, ortak yaktıkları ateşten kendi yeni dünya düzenini kurmak istiyordu.
Kendini yakan TUNUSLU BOUAZİZİ'ydi ama yaktıran başkalarıydı. Sonuca gidecek olan da HANEDANLARDI! Tunuslu işsiz gençler değil!
İlk günlerde Windsor Hanedanı avantajlıydı.
Çünkü Beyaz Saray, onlara uzak değildi.
Ancak sonraki adımlar, Stuart Hanedanı'nı haklı çıkardı. Öne geçtiler. Bölgedeki kan değişimi iki ailenin de tam istediği gibi olmadı.
Arap Baharı, değişen liderleri getirdi ve götürdü. Sürekli bir değişim yaşanıyordu. Çünkü kaybeden hamle yapıyordu.
Düpedüz bir satranç masası vardı. Görmüyorduk... Arap Baharı, Ortadoğu için yapıldı.
Ortadoğu, kim nasıl bakarsa baksın hep İngiliz gücü ve aklı ile yönetildi. Ancak Amerika Birleşik Devletleri de hep bölgede oldu. ABD, Afrika'yı yönetirken İngiltere, Fransa ile bölgenin asıl gücü oluyordu.
Yani Windsor Hanedanı, Fransa'yı kullanıyordu.
Iskalıyorduk!
Ortadoğu'da başlayan yangın, daha da yayılacak. Ülkeler, toprak kaybedecek. Yeni devletler kurulacak, yeni liderler seçilecek.
Bunun için de çok uzun bir süre gerekmeyecek.
Bu net! Bunu görerek ve bilerek yaşamalıyız!
Değişim yakın tarihte olacak! Belki de yakından da yakın bir tarihte... BU İKİ HANEDAN hemen hemen her ülkede kendine yakın isimler bulur. ORTAKLIKLARLA giderler. ORTAĞI kazandığı zaman kendisi de kazanır. Bilirler!
Çok önemli işadamları bu aileler tarafından bulunur! Çok zeki olmaları gerekmiyor. Çoğu da değil zaten! Politikacılar sınıfında da bu iki ailenin gölgesi vardır! ARAP BAHARI'nda bu görüldü! Pek çok ülkede ORDULAR ve komutanlar da bu ailelerin istediği şekilde sıralanır. İstikameti veren bunlardır... Mesela MISIR'a bakın! Devletin başındaki isim olan SİSİ ile ordusu aynı çizgidedir! AİLE KORTROLÜ ele almıştır! Afrika'da böyle çok örnek var. Birinde STUART diğerinde ise Windsor kumandayı elinde tutar! NETTİR BU! Kritik nokta şu!
BU İKİ AİLEYİ TANIYAN BAZI İSİMLER ŞUNU SÖYLÜYOR: İLK KEZ BİR SAVAŞ İKİSİNDEN BİRİNİ YOK EDECEK DÜZEYE GELDİ. DURUM
CİDDİ. BİRİ GİDECEK BİRİ KALACAK! SAVAŞ BAŞLADI!
Akla hemen "KİM KAZANACAK?" sorusu geliyor...
Cevabı şimdiye kadar bulan yok! Kimse de bilmiyor. Çünkü savaş başladı ve sürüyor!
"ABD ile İNGİLTERE" savaşıyor diye çok ama çok yazdım. ASLINDA PENTAGON ile BEYAZ SARAY'ın şimdiki kavgası da İKİ HANEDAN ARASINDAKİ KAVGAYDI. Mesela OBAMA Stuartlar'ın adamıydı Trump ise Windsorlar'ın! Obama İngiltere'ye gidince KÖLELİK DÖNEMİ HATIRLATILIYORDU! Trump ise Kraliçe'ye gitmek için can atıyor ancak PENTAGON salmıyordu... Rıza Sarraf davası da Mike Flynn davası da hepsi aynı kavganın sonucu! Bu kavga çok ama çok şiddetlenecek...
Trump "YPG'ye silah vermek aptallıktı!
Artık vermeyeceğiz!" dedi. Pentagon 30 dakika sonra "Sen de kimsin" der gibi "HAYIR SİLAH YARDIMI DEVAM EDECEK.
Asla kesilmeyecek" açıklaması ile BEYAZ SARAY'ı dizginledi. Durdurdu! Gündelik hayatını sürdüren insanlar ise olan bitenden bir şey anlamıyordu! Sadece izliyordu!
Eskiden bir MASA kurulur ve anlaşırlardı!
Ancak 2011'den sonra pek mümkün olmadı, olamadı... Kavga büyüdü, büyüdü, büyüdü!
Mesela Putin'in serbest bıraktığı oligarklara bakın! Bir de ABD'nin kara listeye aldığı ve alacağı oligarkları inceleyin. Bağlı oldukları hanedanı görürsünüz. Oligarklar neden İngiltere'yi tercih eder. Çünkü Windsor Hanedanı, sıradan Ruslar'ı oligark yapar.
Londra'da eğitim verir, ardından gerekirse Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderir. Rusya ile Kraliçe karşı karşıya değildir! Öteki İngiltere ile EVET ama Buckingham ile asla karşı karşıya gelmedi, gelmez! OLİGARKLARI İNCELESEK BU NET olarak görülür!
Windsor Hanedanı'nın kovduğu OLİGARKLAR ALMANYA'yı ya da İsviçre'yi seçer! Çünkü karşı hanedana geçmek için transfer teklifi bekler. Mihail Hodorkovski, Yukos'un başkanıydı. İngiltere'ye karşıydı.
Putin'in gazabına uğradı! Amerika'ya yanaşmak istedi. Başaramadı. İngiltere'ye yanaşmayı kabul etseydi, kesinlikle 10 yıl hapis yatmazdı. Bu gibi birçok örnek var...
İŞTE KAVGA BU! Tabii yazacak daha çok şey var. AMA İKİ AİLE ARASINDAKİ KAVGANIN NASIL SONUÇLANACAĞINI MERAK EDİYORSUNUZ. BİLİYORUM...
TÜRKİYE KİMİ SEÇERSE O KAZANACAK. KAZANANLA BİRLİKTE TÜRKİYE BÜYÜK DEVLET OLACAK. İMPARATORLUK KURACAK.
OSMANLI'YI ARAMAYACAĞIMIZ GÜNLER GELECEK... ABARTTIĞIMI SAKIN DÜŞÜNMEYİN! TÜRKİYE KİLİT
ÜLKE! Düşünün! Süper Güç ABD karşımızda sessiz. GIKI çıkamıyor! Biliyor ki biz yoksak o da yok! Diğeri de öyle! Çok ama çok değerliyiz.
ÇOK BÜYÜK VE MUTLU BİR ÜLKE
OLACAĞIZ... Zaman akıyor. Tarih kaldığı yerden devam ediyor. Gelecek bizi yazacak.
DİRİLİŞİ ve ayağa kalkışı anlatacak... Yaşayan görür! Bu dönemde çektiğimiz sıkıntılar da unutulacak...

Takvim
21 Şubat 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Ahmet

    22 Şubat 2018 01:50
    0 0
    benim merak ettigim avrupada yasayan müslüman türkler ne yapacak ? geri türkiyeyemi gelecek yoksa buralardami türkiyeyi temsil edecegiz sasirdim kaldim
  • NUSRET

    21 Şubat 2018 15:00
    4 0
    İnşallah...
  • HÜSEYİN ÖZDEMİR

    21 Şubat 2018 13:47
    0 0
    Diğer büyük Yahudi ailelerin (Rockefeller,Rothschıldler, Lehman Brothers, vs.) bu hesaplaşmada durduğu yeri ve iki aile arasındaki olaylara etkisini merak ediyorum. Yahudiler daha çok para üzerinden gider, para ve siyasetin ayrı konumlandırılamadığı bu zamanda Hristiyan iki aile çelik çomak oynuyor olmasın? Ne demişti rahmetli Erbakan:"Siyonizm, size kahrolsun siyonizm dedirte dedirte kendisine askerlik yaptırır."
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;