DÜNYA

Ergün Diler : Çifte darbe

Tarih
06 Aralık 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kavgayı, ayrışmayı, çatışmayı anlatmaya çalışıyorum. Günlerdir...

Oradaki kavganın bize yansıyacağını bildiğim için. Üstelik sadece bize de değil. Başka ülkeler de etkilenecek.
Olumlu ya da olumsuz... "Amerika Birleşik Devletleri iç çatışmayla yıkıma kadar gidebilir" diyen de var, "Pentagon yönetime el koydu. Her yerde son sözü ABD söyleyecek" diyen de...
Sonucu göreceğiz.
Ama Trump ile Pentagon arasındaki gerilim her geçen gün artmakta. Giderek bir kriz havasına bürünmekte...
Herkes bilir ki ABD'de İKİNCİ ADAMLAR çok ama çok önemlidir.
Bill Clinton-Al Gore, George W.
Bush-Dick Cheney, Barack Obama- Joe Biden ve son olarak Donald Trump-Mike Pence... İkinci adamlar Amerika için derin dengedir. Rıza Sarraf davasında biz göremesek de arkada şimdi PENTAGON var. Davayı başlatan ekiple sürdüren ekip ayrı!
Şimdi Pentagon takipte. Pentagon'un ısrarla üzerinde durduğu asıl isim MIKE FLYNN... Bugün ABD'nin kilitlendiği davada adı geçen Michael Flynn de çok özel biridir. Çok özel ilişkilerin çok özel ismiydi! Dava bu ilişkiler ağını hedef almakta. ABD DERİN DEVLETİ bunu istikamet olarak kabul etmiş gibi!
Pentagon için ABD'deki İKİNCİ ADAM'ın sözleri çok değer taşır!
Aslında FLYNN'ın zor durumda olmasının nedeni de İKİNCİ ADAM'dır... Çünkü Mike Pence, Flynn göreve geldikten sonra Oval Ofis'te bir toplantı yaptı. Flynn, Pence'e birçok kez yalan söyledi. Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn, ABD Başkan Yardımcısı Pence'i kandırmaya kalktı.
Bunu başardığına da inandı! Oysa PENCE, BEYAZ SARAY'da ne olup bittiğini en küçük ayrıntıya kadar biliyordu. Trump'la Flynn arasındaki gizli toplantıları öğrendi. Anında PENTAGON'a rapor etti. Raporlar detaylıydı. Asıl sorun şuydu! Pence göre Mike Flynn Amerika Birleşik Devletler'i için çalışmıyordu. Bu çok ama çok ağır bir iddiaydı. Ama raporlarla Pentagon'a iletilmişti. ABD GENERALİ ABD İÇİN ÇALIŞMIYORDU!
Aklın alacağı iş değildi!
Bu rapor biz bilmesek de orada ipleri iyice gerdi. Pentagon devreye girdi.
Baskıyı artırdı! Mike Flynn istifa ettirildi.
Trump çok direnmesine rağmen arkadaşını koruyamadı! Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn, göreve gelmesinden sadece 23 gün sonra yoktu! Trump'la Pentagon arasındaki güven bunalımı da o tarihe dayanır. Trump, Pentagon'un gücü sayesinde Hillary Clinton'ı devirdi ve Başkan oldu. Ancak Trump, kendi gücünün efsane olduğuna inandı.
Gerçekte olan ise Pentagon'un gücünü arkasına almasıydı. Bütün bunları AMERİKALILAR yazıyor, söylüyor!
13 Şubat'ta istifa eden Flynn, Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Trump'la yaptığı en ciddi toplantının ana gündem maddesiydi. Pence, Pentagon'dan emir alır. Trump'a, "Öncelikli olarak Flynn, kirli işleri kapatan biri gibiydi. Gitmesi senin için de iyi oldu. Bana Flynn'le ilgili söylemen gereken bir konu var mı?" dedi. Trump ise, "Flynn çok özel biriydi. Pentagon bu konuda hata yaptı" cevabını verdi. Bu toplantıda GÜÇLÜ (!) olan Pence'di. Çünkü hazırlanan DOSYALAR DA Flynn'ın, Amerika Birleşik Devletleri'nin üzerinde adımlar atmaya kalktığı anlatılıyordu. Elbette Rusya ile oturup, Trump'ın ABD Başkanı olması için çalışmadı. Bu iddia çok komik ve aptalca bir yaklaşım. Ama Trump'ın bazı RUSLARLA temas kurmasını söylediği ve Flynn'ın da bunu yaptığı söylenmekte! Rusya gibi büyük bir devletin temsilcileriyle oturmanın nesi kötü? Bu da ayrı hikaye!
Aslında birkaç isim üzerinden giden kavga küreseldi. Bunu anlamıyorduk.
Trump ve Flynn ABD-TÜRKİYE RUSYA üçlüsünü istiyordu. Dünyanın böyle çok daha sağlıklı, huzurlu ve zengin olacağını düşünüyordu.
Modelleri buydu! Ama Pentagon buna itiraz ediyordu. Arkada İNGİLİZ AKLININ olduğunu ileri sürerek...
Gördüğümüz tiyatroların perde gerisinde yatan bu! Gerisi laf! Tabi bu denklemin içinde muazzam önemde isimler var! Kimse bilmiyor. Türkiye'de de ABD'de de Rusya'da da var...
Pentagon ve derin AMERİKA kendi askeri olan Flynn'ın hapis yatmasını istiyor. Ancak bu hapis cezasının çok uzun süreli olmasına da karşılar! "Makul bir süre yatsın, dersini alsın. Gerekli yerlere de gerekli mesajlar gitsin" niyetindeler. Saklamıyorlar da...
Flynn, Trump'ın kabinesinin en güçlü ismiydi. Ancak Pence'i dışarda tutmak gibi bir akıma kapıldı ve kaybetti. Flynn davası sadece Amerika Birleşik Devletleri için önemli değil! Türkiye de Rusya da İtalya da Fransa da işin içine katılacak!
Senaryo böyle yazılıyor çünkü!
Göreve başlamadan önce çok etkin çalışan Mike Flynn belli ki bazılarının radarına girdi. Şimdi bu hesaplaşmayı başlattılar...
Bu radarı kullananlardan biri de FBI eski Başkanı Robert Mueller!
Flynn konusunda çok ama çok agresif! Flynn'ın itiraflarına göre cezayı azaltacak ya da artıracak! Şu an Flynn'ın kaderi kendi kullanacağı cümlelerde! Durum bu! Tabii bütün bunlar BAŞKAN TRUMP için tehlike çanlarının çalması demek. Bunu en iyi BAŞKAN biliyor ve görüyor! Mueller, Trump'ın Amerika Birleşik Devletleri için bir felaket olacağı inancında. Eğer bu fikirde yürümeye devam ederse, Flynn davasının sonuçları çok ağır olur. Çünkü bu hızla devam ederse ikinci durakta Trump'ın damadı Jared Kushner ile kızı Ivanka'yı alacak! Bu gözle görülür bir gerçek! Çünkü Mueller ve ekibi RUSYA BAĞLANTISI üzerinden gidiyor! Durum bu olunca Flynn'den çok daha etkin olan isim JARED KUSHNER ! Mueller kesinlikle oraya yönelecek gibi... Bu bir DARBE Mİ DİR? KARAR SİZİN!
Ama yaşanma olasılığı çok güçlü!
Kushner, şu anda gizli Dışişleri Bakanı gibi görevde. Dışişleri Bakanlığı'nın ikinci gizli ismi de Ivanka Trump. Trump, geçtiğimiz günlerde Hindistan'da çok önemli toplantılar yaptı. ABD için de çok önemli kararlar aldı. BAŞKAN, şu anda en çok Kushner ve Ivanka'ya güveniyor. Kızı ve Kushner'in son 1 ayda yaptığı ziyaretler dikkatlice incelenirse İngiltere ortaklığının istendiği ortaya çıkar! Net!
Pentagon'u en az Flynn kadar rahatsız eden konulardan biri de Ivanka ve Kushner.
Trump, Beyaz Saray İletişim Direktörlüğü görevine geçici olarak kızı Ivanka'nın yakın arkadaşı Hope Hicks'i atadı. Mueller, gizli bir operasyonla Hicks'i aldı ve özel bir yerde sorguladı. Flynn'le birlikte Hicks'in sözleri, Mueller'in en büyük cephanesi! İddialara göre bu iki ismin söyledikleri TRUMP'ın başkanlığını bitirdi, bitirecek... Tabii Pentagon bu itirafları hemen açıklayıp Trump'la savaşa girmez.
EL altından onu kullanmak isteyecektir. Yapması gerekenleri söyleyecektir!
Süreç muhtemelen böyle işleyecektir. Ya da tersi olacak, çok sert hamleler göreceğiz... Ama her ne olacaksa 2018'den önce olacak! NET!
Hicks'in de Rusya bağlantıları oldukça fazla. Bu durum, Trump cephesinde büyük tedirginliğe neden oluyor. Çünkü Hicks'in Mueller'e Rusya konusunda neler anlattığını Trump ailesinden kimse bilmiyor.
Amerika Birleşik Devletleri'nde işler böylesine karışık! PENTAGON kendi BAŞKANINI indirmek için yapmadığını bırakmıyor. Ailesiyle birlikte BAŞKAN hedefte! Rıza Sarraf davası ile Mike Flynn olayı bir şekilde bağlanacak ve Türkiye'ye yönelecek... Pentagon hem Trump'ı hem Erdoğan'ı tasfiye etmek istiyor!
Bulduğu bütün isimler üzerinden de yürümeye çalışıyor... Putin de farkında olayın! Dünyayı kimin kimlerle nasıl yöneteceğinin dışavurumu bu davalar! Çok önemli isimler ve olaylar göreceğiz! Ama elinde silahı tutanlar her yerden gelmek istiyor!
İlke ve hukuk dinlemeden!

NOT: Beyaz Saray'da BAŞKAN olarak oturan Donald Trump şu an kimseden yardım alamıyor!
Tek başına! Beyaz Saray sözcüleri bile kendisini savunmuyor. Hiçbir konuda destek olmuyorlar! Bu nedenle BAŞKAN TVİT atıp duruyor! Tek başına savaşıyor.
Tablo bu! Yorum sizin...


Takvim
6 Aralık 2017 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;