GÜNCEL

Ergün Diler : Çelik çekirdek!

Tarih
28 Aralık 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
GERİDE bıraktığımız haftayı bitirirken, son yazımda Windsor ile Habsburg HANEDANLARININ savaşını aktarmaya gayret ettim.
Etrafımızda ve içeride yaşanan pek çok olayın kaynağı bu çekişmeydi çünkü...
Bu yazıdan bir gün sonra Windsor ŞATOSU'nda garip bir olay gerçekleşti...
İngiltere Kraliçesi II.
Elizabeth'in Noel'i geçirmek üzere geldiği Windsor ŞATOSU'na ait araziye silahlı bir genç izinsiz girdi. 19 yaşındaki zanlının Southampton'lı olduğu ve yerel saatle 08.30'da kaleye girdiği açıklandı. Daha önce video çeken zanlının hedefinin KRALİÇE olduğu ilan edildi. Sık sık buraya taşıdığım önemli bir konu vardı!
BREXIT!
Kraliçe Elizabeth eşi Prens Philip'i andıKraliçe, Parlamento'nun kapanmasına bile onay verdi.
Hatırlayın! "BREXIT gerçekleşsin" diye.
Avrupa ile kopuş olduktan birkaç ay sonra gece yarısı Buckingham Sarayı'nda ilginç bir olay yaşandı. Gece uyku tutmayan Kraliçe gezintiye çıkıyor ve yakın koruması olan biri, II. Elizabeth'i tanımıyor silahına davranıyordu...
Kraliçe şans eseri kurtuluyordu! İngiliz medyası haberi böyle veriyordu... Gerçekte olay çok daha ciddiydi!
Günlük hayatımızda hiç şahit olmadığımız küresel bir savaş yaşanmaktaydı. Bunun bir tarafı KRALİÇE ELIZABEHT'ti!
Buckingham'daki silahlı koruma da Windsor'a tabancayla dalan genç de aynı kavganın unsurlarıydı. KRALİÇE TEHDİT ediliyordu...
Bu sancıyı içeride görmek istediğinizde de bakacağınız parametreler vardı.
Mesela...
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu; dün Merkez Bankası eski Başkanı İYİ Partili Durmuş Yılmaz ile ekonomi üzerine yorum yapan 4 isim hakkında suç duyurusunda bulundu... İYİ PARTİ ve Meral Hanım, KÜRESEL ANLAYIŞI temsil eden önemli bir siyasi isimdi. Durmuş Yılmaz'ın açıklamalarına da buradan bakmakta fayda vardı... "Peki küresel savaşın içerideki ikinci adresi neresi?" diye sorsanız cevap basitti! İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ...
İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın "teftiş" kararının ardından açıklama yapıyor | Independent Türkçeİçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan yüzlerce personelin "terör örgütleri ile iltisaklı olduğu yönündeki ihbar ve tespitler üzerine" özel teftiş başlatıldığını duyurdu. Bakan Soylu, "Bu konu siyasi değil, bir güvenlik meselesi" dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise belediyede çalışan 86 bin personelin yanında olduğunu söyledi, Soylu'yu görevini yerine getirmemekle suçlayarak istifaya çağırdı.
İşinde gücünde olan insanlar bunu içeride yaşanan bir detay olarak görse de işin aslı böyle değildir... Türkiye, GEZİ EYLEMLERİ ve 17-25 Aralık operasyonlarını yaşadıktan sonra 15 Temmuz'a giden yol açıldı. DEVLET orada duruma el koydu.
Yeni DEVLET ANLAYIŞI Erdoğan'ın da içinde olduğu ilk dönemden farklıydı.
DEVLET KÜRESEL ANLAYIŞA YAKIN olan isimleri, örgütleri, grupları, dağıtıyordu.
Yeni rotasında bunlara yer yoktu. Tehdit olarak görüyordu.
Peki DEVLET bu kararı alıyordu da karşı taraf tamamen siliniyor muydu? Elbette hayır!
MUHALEFETİN tamamına yakını KÜRESEL ANLAYIŞI temsil eden HABSBURGLAR'ın güncelleştirilmiş yüzüne dokunan yapılardı...
İngiltere BREXIT ile AVRUPA'dan nasıl ayrılıyorsa Türkiye de 15 Temmuz'la AVRUPA'ya veda ediyordu... Ve bu savaşı iyice büyüten bir hamleydi... Zaten 15 Temmuz sonrası yaşanan gelişmelere bakınca pek çok kişi, AVRUPA'ya sığınıyordu. Bunu görmek zor değildi. Aynı şekilde Avrupa menşeili HANEDANLIĞIN ABD'ye uzanan kolu da devredeydi... İşte AVRUPA merkezli bu güç, KÜRESEL bir akımı sırtlandığı gibi Türkiye'de de MUHALEFETE ruh veriyordu. Muhalefet, ERDOĞAN'ı tasfiye ederek ülkenin konumunu BERLİNPARİS eksenine oturtmak istiyordu.
Oysa Erdoğan bunlarla olamayacağını görüp Londra'dan uzanan eli tutuyordu. Mesela bu mücadeleyi SOROS'a karşı sert çıkan Ankara'nın tutumunda görüyorduk.
Defalarca yazdığım gibi Erdoğan olsa da olmasa da, DEVLETİN İÇİNDEKİ ÇELİK ÇEKİRDEK muhalefete izin vermek istemezdi.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;